Juba mitu aastat kalorite lugemisega tegelenuna ütlen, et sa ei jaga sellest küll midagi. Üsna väherasvaseid tooraineid kasutades on 1 keskmine söögikord 500kcal ringis, seega sööklapraad, mis tehakse täiesti kindlalt rasvaineid kasutades ning lisaks on juba mängus lõhe ja külm kaste, siis see annab kenasti 800kcal ringis. Ja kui sa väidad, et see pole 1/3 kalorivajadusest, siis… Kaalu alandavale inimesele on juba 500kcal 1/3 päevasest vajadusest.
Eks sööklapraade ole erinevaid, aga nagu ütlesin, on meie sööklas praed väiksemapoolsed, see lõhetükk oli väike (120) gr, külm kaste on jogurti baasil, seda ei olnud palju, pluss veidi riisi ja salatit. Ja juba ütlesin, et olen küsinud praadide kalorsust, see on 400-500 kcal meie sööklas. Seega äkki nüüd lõpetaks selle jauramise selle sööklaprae ümber, mis olevat olnud selline arutu õgimine, et pole otsa ega äärt. Ma arvan, et meie söökla töötajad teavad paremini, palju see praad seal kaloreid annab, mitte suvaline perekooli tänitav kägu. Mul on täiesti adekvaatne arusaam sellest, kui palju mingid asjad kaloreid annavad ja see rumal jutt, et kõik paksud on mingid ignorandid, kellel pole mingit aimu sellisest tuumateadusest nagu toitude kalorsus. Minul on olnud lihtsalt liiga suur söögiisu ja kõht kogu aeg tühi ka selle toitumiskavaga. Ja kui on stressirikas periood, siis kulub energia enne ära, kui saab toitumiskavale keskenduda. Kes siin ütles, et arstid on paksud mölakad, kes millestki midagi ei tea. Teavad väga hästi, kuid samamoodi on nii pingeline töö, et pole aega toitumisega tegeleda, kogu aeg toitu kaasa pakkida jne, siis süüaksegi seda, mida on. Fitlapi toitumisnõustaja on ka päris paksuke, võttis küll suure ülekaalu maha, aga minu arust pole ikka veel normaalkaalus mitme aastaga, ilmselgelt on siin põhjus muus kui lihtsalt selles, et ta ei oska toitute kaloreid arvutada.