Esileht Ilu ja tervis Ozempic süstid kaalulangetuseks

Näitan 30 postitust - vahemik 151 kuni 180 (kokku 281 )

Teema: Ozempic süstid kaalulangetuseks

Postitas:
Kägu

Imelik, et mina saan jubedalt materdada, et ma neid süste kasutan, sest muidu ei näe nagu piisavalt vaeva või ma ei tea, mis see probleem on. Kuidas ma ei näe siis vaeva, kui toitun toitumiskava järgi, ega süstid ise saledaks ei tee, ikka toitumist pean ju piirama ikka. Lihtsalt nüüd ei lähe kõht nii jubedalt tühjaks kogu aeg, et toitumiskavast kinnipidamine on selline vaev, et iga stressirohkel ajal ei suuda jällegi kavast kinni pidada, süstide abiga suudan. Mis see teie probleem on siis, ei saa aru. Toitungi ju nii, et kaal langeb. Mõne arust siin oli probleem ainult selles, et ma ei oska toituda ega kaloreid arvestada, ei olnud, ütlen veel. Ega süstid mulle toitumist ei õpetanud. Ilmselt nüüd tunnengi ennast nii, nagu üks tavaline inimene, kelle isu on tavaline ja kõht saab normaalselt täis, nagu need lärmajad siin, kes kisavad, et miks sa süstid, õpi toituma ja kaloreid arvestama, nagu selles oleks probleem.

Kui kõik toimib, siis milles päkapikk? TA ju räägib sellest, et teda need süstid mürgitavad. Ja konkreetselt talle ju vastataksegi.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja sa arvad, et see on normaalne, et sa oma kaalu pärast nii palju pingutama pead. Lugema kaloreid, eritoitu kaasa tegema, nagu oleks mingi haige. Ju oled looduse poolt loodud suuremaks, seetõttu paisudki kiiresti, kui tavapäraselt sööma hakkad. Milleks punnida suurusesse, mis ei ole loomupärane.

Ei arva, et see on normaalne! Aga, kuna mul on hüpotüreoos, siis ma pean sellega arvestama. Ja sellega ilmselt topelt kui mitte mitu korda rohkem vaeva nägema. Sellepärast mind kuidagi häirivadki paksude õigustused, et nemad ei saa kaalu alandada, sest mulle ju meeldib hommikul tanklast latte võtta ja ma ju ei saa enne magama minna, kui olen 10 pontsikut ära söönud. Lisaks pean oma tavapärasele 2 500 kalorilisele toidule tarbima mustmiljon kalorit sisaldavaid valgujooke ja batoone.

Ja, jah! Sa said õigesti aru! Ma olengi haige, ja pean terve elu jälgima ja tegelema oma toitumisega. Mida tähendab jutt, et ma punnin end suurusesse, mis ei ole loomupärane? Kui mu pikkus on 171 ja kaal 59, siis ma ju olen normaalkaaluline. Ei? Pean laskma end 100 kiloni, siis on sinu arvates ok? Sest loodus on nii ette näinud? Ei!

Sa võid kaaluda vabalt 10 kilo rohkem, kui praegune kaal nii raskelt tuleb. Poleks midagi hullu. Selline näljutamine mõjutab ju vaimset tervist, mis pole sugugi vähemolulisem. Sinu väärtuste skaalal on kaalukontroll ülitähtsal kohal. Selline piiramine tundub ekstreemne ja see et teised tüsenemiskalduvustega inimesed, sellist elu ei taha elada, on täiesti mõistetav.  Igaüks tahab head toitu nautida, selle pärast ei pea küll keegi end häbiväärsena tundma.

+7
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa võid kaaluda vabalt 10 kilo rohkem, kui praegune kaal nii raskelt tuleb. Poleks midagi hullu. Selline näljutamine mõjutab ju vaimset tervist, mis pole sugugi vähemolulisem. Sinu väärtuste skaalal on kaalukontroll ülitähtsal kohal. Selline piiramine tundub ekstreemne ja see et teised tüsenemiskalduvustega inimesed, sellist elu ei taha elada, on täiesti mõistetav.  Igaüks tahab head toitu nautida, selle pärast ei pea küll keegi end häbiväärsena tundma.

Nagu sai ju selgitatud. Asi ei ole kümnes ülearuses kilogrammis. Kui haiguse järgi tekib neid kilogramme 20või 30 kg – ja neid tekib, kui asja kontrolli all ei hoia, siis on ju hoopis teine teema. Ei? Sina ju maksad, kui ma jään haigeks.

+7
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nad on naised, kes on suurepärased kolleegid, emad, õed, tütred, abikaasad. Nad tulevad iga päev kodust välja enda paksu kerega ja teevad imesid.

Mis imesid nad teevad, loed ehk üles?

+8
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sul on vist slow või broken aju. Mul ei ole slow ega broken. Endiselt, mul pole üldse ainevahetust. 50 a tagasi oleksin nälga surnud. Paksuna. Pista peesse oma “toitumisteadlane”. Kui tavalist anatoomiatki ei tea, siis ära kaaguta.

Nonoh. Paksud pidavat ju heasüdamlikud olema, aga siit tuleb küll hoopis vastupidine välja.

+9
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa ei ole teise inimese nahas olnud. Minu sugulaste seas on inimene, kes loomseid toiduaineid isegi ei söö, selline metsapoolne puukallistaja, kel sügavkülmik naati, nõgest, kuusevõrseid ja karulauku täis lisaks marjadele jms. Poest mingit kräppi ei osta, alkoholi ei tarbi, periooditi isegi toortoitlane, põhitoit on erinevad hapendatud aedviljad, võrsed ja smuutid sel ajal, muudkui katsetab nendega ja jagab tulemusi. Samas on ülekaalus, oma 90kg, ja alati seda olnud.

Taimetoitlus ei tähendagi ju ometi mingit tasakaalus toitumist. Pasta ja sai on ka taimetoit. Ja ainult naadist ja nõgestest see sugulane sul 90kg ei ole, sellest saad vast isegi aru.

Lugesid ikka välja, et inimene on pooleldi toorvegan? Toorpasta on olemas, aga selleks on ribastatud köögiviljad. Toor”sai” on kuivatis kuivatatud aedviljapasta vms. Kõik sellised toorveganluse poole kaldu olevad inimesed keda tean, on ammu välistanud igasuguse gluteeni ja tehisliku suhkru ning toituvad ka siis ebanormaalselt tervislikult kui nad parasjagu toortoidul pole. Mõni ei kasuta isegi soola, vaid ainult ürte. Maitsemeeled pidavat nii muutuma.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sul on vist slow või broken aju. Mul ei ole slow ega broken. Endiselt, mul pole üldse ainevahetust. 50 a tagasi oleksin nälga surnud. Paksuna. Pista peesse oma “toitumisteadlane”. Kui tavalist anatoomiatki ei tea, siis ära kaaguta.

Nonoh. Paksud pidavat ju heasüdamlikud olema, aga siit tuleb küll hoopis vastupidine välja.

174cm ja 62 kg. Paks jah.

Ei, mind ajavad aktiivsed lollid tigedaks.

+2
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

174cm ja 62 kg. Paks jah.

Paks jah. Üks proua siin ju igas paksuteemas räägib, et 55 on viimane kaal, mida naisterahvas võib kaaluda. Ise nüüd on küll 59, ei tea, kuidas siis niimoodi õgima kukkus. Mis juhtus, ideaalne tädi?

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa võid kaaluda vabalt 10 kilo rohkem, kui praegune kaal nii raskelt tuleb. Poleks midagi hullu. Selline näljutamine mõjutab ju vaimset tervist, mis pole sugugi vähemolulisem. Sinu väärtuste skaalal on kaalukontroll ülitähtsal kohal. Selline piiramine tundub ekstreemne ja see et teised tüsenemiskalduvustega inimesed, sellist elu ei taha elada, on täiesti mõistetav. Igaüks tahab head toitu nautida, selle pärast ei pea küll keegi end häbiväärsena tundma.

Nagu sai ju selgitatud. Asi ei ole kümnes ülearuses kilogrammis. Kui haiguse järgi tekib neid kilogramme 20või 30 kg – ja neid tekib, kui asja kontrolli all ei hoia, siis on ju hoopis teine teema. Ei? Sina ju maksad, kui ma jään haigeks.

See on toitumishäirele iseloomulik, see veendumus ja hirm, et kohe kui kontrolli leevendada, hüppab kaal 150 kg. Mis maksad ja maksad. Pole kindel, et see näljutamine väga tervislik on. Hoia oma kergelt kasvav kaal siis pigem normkaalu ülemises otsas, see on tervislikum ja lihtsam.

+6
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on toitumishäirele iseloomulik, see veendumus ja hirm, et kohe kui kontrolli leevendada, hüppab kaal 150 kg. Mis maksad ja maksad. Pole kindel, et see näljutamine väga tervislik on. Hoia oma kergelt kasvav kaal siis pigem normkaalu ülemises otsas, see on tervislikum ja lihtsam.

Ja selline mõnitab neid normaalkaalu ülemises otsas olijaid, sest talle tundub ebaõiglane, et mis mõttes, mina siin punnitan naba paigast ja nälgin, kogu aur elus läheb kehakaalule ja siis mõni lihtsalt ongi rahul endaga palju vähem pingutamata.

+4
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja sa arvad, et see on normaalne, et sa oma kaalu pärast nii palju pingutama pead. Lugema kaloreid, eritoitu kaasa tegema, nagu oleks mingi haige. Ju oled looduse poolt loodud suuremaks, seetõttu paisudki kiiresti, kui tavapäraselt sööma hakkad. Milleks punnida suurusesse, mis ei ole  loomupärane.

Ahsoo! Aga end 150-kiloseks süüa ja siis mingeid mürgitavaid ja mittetoimivaid süste endale teha on normaalne ja loomupärane?

Tundub, et mõnel on peas asjad ikka puhta sassis.

+4
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja selline mõnitab neid normaalkaalu ülemises otsas olijaid, sest talle tundub ebaõiglane, et mis mõttes, mina siin punnitan naba paigast ja nälgin, kogu aur elus läheb kehakaalule ja siis mõni lihtsalt ongi rahul endaga palju vähem pingutamata.

Palun näita mulle see konkreetne kommentaar ette, kus ma olen kedagi mõnitanud!

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Milleks selline mõttetu metsik vaeva nägemine. Võid ju ometi rohkem kui 59 kaaluda, kui oled  aeglase ainevahetusega. Maailmal pole sinu metsikust pingutusest ja 59 kilost mingit kasu, milleks küll end näljutada vaja on.

Paksu peas eksisteerib ainult kaks võimalust – kas sööd nagu siga või (kui ei söö nagu siga, siis järelikult) näljutad. Mingit mõistusega oma isudesse sekkumist ei ole olemas.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa ei ole teise inimese nahas olnud. Minu sugulaste seas on inimene, kes loomseid toiduaineid isegi ei söö, selline metsapoolne puukallistaja, kel sügavkülmik naati, nõgest, kuusevõrseid ja karulauku täis lisaks marjadele jms. Poest mingit kräppi ei osta, alkoholi ei tarbi, periooditi isegi toortoitlane, põhitoit on erinevad hapendatud aedviljad, võrsed ja smuutid sel ajal, muudkui katsetab nendega ja jagab tulemusi. Samas on ülekaalus, oma 90kg, ja alati seda olnud.

Taimetoitlus ei tähendagi ju ometi mingit tasakaalus toitumist. Pasta ja sai on ka taimetoit. Ja ainult naadist ja nõgestest see sugulane sul 90kg ei ole, sellest saad vast isegi aru.

Lugesid ikka välja, et inimene on pooleldi toorvegan? Toorpasta on olemas, aga selleks on ribastatud köögiviljad. Toor”sai” on kuivatis kuivatatud aedviljapasta vms. Kõik sellised toorveganluse poole kaldu olevad inimesed keda tean, on ammu välistanud igasuguse gluteeni ja tehisliku suhkru ning toituvad ka siis ebanormaalselt tervislikult kui nad parasjagu toortoidul pole. Mõni ei kasuta isegi soola, vaid ainult ürte. Maitsemeeled pidavat nii muutuma.

Maitsemeeled muutuvadki, see on tõsi.
Aga see jutt, et keegi (naine?) vaid aedviljast toitudes 90 kilo kaalub, unusta küll ära. Sai ja pasta minu postituses olid näited, et taimetoitlus ei ole alati mingi megatervislik valik. Võib-olla ta tõesti klassikalist saia ja pastat ei söö, aga küllap jagub sinna sinu sugulase menüüsse ka siiski asju, mis aitavad kaalu koguda.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ole ju rahul, kui süstima hakkate juba 15 ülekilo juures

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tüüpiline paksu hala, kui keegi ütleb, et vali vähe, mida sööd – “pingutan naba paigast ära” (sa nagunii ei ole oma naba juba aastaid seal rasva sees näinudki, mis vahet, kus ta sul on), “nälgin” (jaa, kui ei õgi nagu siga valimatult, siis raudselt sured kahe päevaga nälga ära), “kogu aur elus läheb kehakaalule” (tooge mõni näide, kuhu see aur teil siis muidu mujale lisaks läheb kui saledatel, mis need “imed” on, mida paksud iga päev korda saadavad), “palju vähem pingutamata” (see on ainus aus kogemata ülestunnistus – te lihtsalt ei viitsi natukenegi pingutada).

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ole ju rahul, kui süstima hakkate juba 15 ülekilo juures

Suurem osa ju ei hakka midagi süstima.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tüüpiline paksu hala, kui keegi ütleb, et vali vähe, mida sööd – “pingutan naba paigast ära” (sa nagunii ei ole oma naba juba aastaid seal rasva sees näinudki, mis vahet, kus ta sul on), “nälgin” (jaa, kui ei õgi nagu siga valimatult, siis raudselt sured kahe päevaga nälga ära), “kogu aur elus läheb kehakaalule” (tooge mõni näide, kuhu see aur teil siis muidu mujale lisaks läheb kui saledatel, mis need “imed” on, mida paksud iga päev korda saadavad), “palju vähem pingutamata” (see on ainus aus kogemata ülestunnistus – te lihtsalt ei viitsi natukenegi pingutada).

Miks sa mind tsiteerid, ega mina paks ei ole. Minu arust oled sa õel ja vastik inimene, seega mis su kehakaalu punnitustest kasu on, kui oled ikkagi ebameeldiv.

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ahsoo! Aga end 150-kiloseks süüa ja siis mingeid mürgitavaid ja mittetoimivaid süste endale teha on normaalne ja loomupärane?

Kes see 150 kilone siin teemas on. Mina olen teemaalgatajana nüüd 75 kg ja süstid toimivad küll. Seega sinu mölinast suht savi.

+3
-5
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Tead, selle kohta ütles üks Ameerika toitumisteadlane väga tabavalt: “Unpopular fitness opinion (hurt feelings in… 3…2…1…): You don’t have a “slow” or “broken” metabolism. You have no muscle, eat too much energy-dense food and don’t move enough. Ja nüüd “erilised” kõik solvuma ja haavuma!

Nii võib ollagi, aga ühele piisab 3x nädalas 30 min jalutuskäigust ja limonaadidest loobumisest, teisel on 12h trenni nädalas (6h jõud ja 6 tundi aeroobne, sportlikud tulemused sinna juurde), kontrollitud dieet (n 1530 kcal päevas) ja kaal ei lange grammigi! Ilmselt jah minu jaoks liiga vähe liigutamist ja liiga palju toitu.

Selliseid asju saab alati ja üks kõik kellele öelda, et sa liigutad liiga vähe (keegi ei liiguta end 24/7), sööd liiga palju kaloreid (keegi ei ole kaua 0-kaloraažiga dieedil) või et sul on liiga vähe lihasmassi (alati saab ju rohkem olla). Selles mõttes täiesti mõttetu statement. Isegi solvuda ei viitsi.

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kes see 150 kilone siin teemas on. Mina olen teemaalgatajana nüüd 75 kg ja süstid toimivad küll. Seega sinu mölinast suht savi.

Ma rääkisin endast. Mul on haigus, mis kasvatab kaalu. Keegi hakkas mu kallal õiendama, et las see kaal siis koguneb, kui mu kehale on niimoodi loomupärasem. Ja mina vastasin talle, et mul ei tuleks praegusele 59-kilole 10 kilo juurde, vaid oluliselt rohkem. Usun, et kui ma end ei piiraks võiksin 150-kiloseks kasvada küll. Ja lühikese ajaga. Aga tema leiab, et niimoodi olekski normaalne, kui see on mu kehale loomupärane.

Ehk siis teiste sõnadega, ta tunnustab seda, et inimene laseb kaalu kontrolli alt välja ja hakkab endale siis mingit sodi sisse süstima ja laidab seda, et keegi pingutab selle nimel, et kaal kontrollimatult ei kasvaks. Vabandust, aga kas see on mõistlik lähenemine ja arusaam asjadest?

Minu arust on ebanormaalne 75-kilosel endale selliseid süste lasta teha, mis muudavad enesetunde väga halvaks.

Ja, kas mina mölisen? Ääretult inetult öeldud! Mina ei ole siin teemas kellelegi halvasti öelnud ja mina ei ole mitte kedagi mõnitanud.

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selliseid asju saab alati ja üks kõik kellele öelda, et sa liigutad liiga vähe (keegi ei liiguta end 24/7), sööd liiga palju kaloreid (keegi ei ole kaua 0-kaloraažiga dieedil) või et sul on liiga vähe lihasmassi (alati saab ju rohkem olla). Selles mõttes täiesti mõttetu statement. Isegi solvuda ei viitsi.

Inimese kehad on väga erinevad. Näiteks seal Fitlapi grupis näen ka, et mõni võtab sama kavaga väga kiiresti alla, teisel ei lange kuude viisi midagi.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu arust on ebanormaalne 75-kilosel endale selliseid süste lasta teha, mis muudavad enesetunde väga halvaks.

Ei muuda enam halvaks, kui toitumist täpselt reguleerin. Esialgu ei olnud teadlik, et nii juhtub, sest see tuli siis, kui doosi suurendasin. Ma ei õginud arutult, nagu siin öeldi, vaid pidasin kinni oma Fitlapi kavast, kus on üks kavaväline toidukord  nädalas lubatud. Miks sina võid öelda, et mina olen ebanormaalne, aga sina oled kuidagi parem. Minul on täpselt samuti tervisehäired, mistõttu mulle need süstid üldse kirjutati. Pole sina siin mingi ainuke eriline inimene maailmas.

+4
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisan veel, et ka mina oleks ilma pingutamata 150 kilone, sest kaal tõuseb väga kergelt, alla läheb halvasti. Ka süstidega pingutan, ütlen veel, et ega süstid ise ei võta ju kaalust alla, vaid aitavad toitumiskavast paremini kinni pidada, sest kõht ei lähe enam nii tühjaks kogu aeg. Sina pole ainuke maailmas, kes pingutab. Mina ei ole kunagi 10 sõõrikut õginud ja liitrit kokat peale kulistanud, nagu siin kõik ülekaalulised ühte patta pandi. Minu jaoks oligi 80 kilo peal oleminegi suur pingutus, nüüd ehk saan ka soovkaalu lõpuks. Ma ei saa aru, miks siin kogu aeg korrutada, et iga ülekaaluline õgib valimatult, toituda ei oska, võiks ainult natukenegi pingutada, oleks kohe ideaalkaal olemas.

+5
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei muuda enam halvaks, kui toitumist täpselt reguleerin. Esialgu ei olnud teadlik, et nii juhtub, sest see tuli siis, kui doosi suurendasin. Ma ei õginud arutult, nagu siin öeldi, vaid pidasin kinni oma Fitlapi kavast, kus on üks kavaväline toidukord nädalas lubatud. Miks sina võid öelda, et mina olen ebanormaalne, aga sina oled kuidagi parem. Minul on täpselt samuti tervisehäired, mistõttu mulle need süstid üldse kirjutati. Pole sina siin mingi ainuke eriline inimene maailmas.

Mina ei öelnud, et sina oled ebanormaalne, vaid ma ütlen, et on ebanormaalne mõtteviis lasta omale teha süste, mis muudavad enesetunde halvaks. Selle asemel, et hoida teadliku toitumisega oma kaal kontrolli all.

Mina ei ole mitte üheski kommentaaris oma erilisust nimetanud. Ikka paksukesed on siin teemas olnud need, kes oma erilisust rõhutavad. Keegi kirjutas lausa, et ta on nii eriline inimene, et tuleb iga päev oma paksu kehaga kodust välja ja teeb imesid. Küsimusele, mis imesid ta siis teeb, millegipärast ei vasta.

+5
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei muuda enam halvaks, kui toitumist täpselt reguleerin. Esialgu ei olnud teadlik, et nii juhtub, sest see tuli siis, kui doosi suurendasin. Ma ei õginud arutult, nagu siin öeldi, vaid pidasin kinni oma Fitlapi kavast, kus on üks kavaväline toidukord  nädalas lubatud. Miks sina võid öelda, et mina olen ebanormaalne, aga sina oled kuidagi parem. Minul on täpselt samuti tervisehäired, mistõttu mulle need süstid üldse kirjutati. Pole sina siin mingi ainuke eriline inimene maailmas.

No, mida sa valetad? Ise just kirjutasid, et sa ei pidanud oma fitlapi kavast kinni ja sellepärast kaal ei langenud. Nüüd räägid siin muinasjuttu, kuidas pidasid kavast kinni, aga kaal ikka ei langenud.

Tundud väga ebameeldiv inimene olevat.

+5
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selle asemel, et hoida teadliku toitumisega oma kaal kontrolli all.

Selgitan veelkord, et teengi seda nüüd süstide abiga. Enne ei olnud suuteline seda tegema, kuna kõht läks liiga tühjaks. Pidasin toitumiskava, aga kui oli stressirikas eluperiood, siis taas ei pidanud kavast kinni ja sõin sedasama tervislikku toitu liiga palju. Maiustusi või rämpsu pole kunagi söönud. Nüüd ei ole väikeste portsude söömine probleem. Kui sina ei vaja endale süste abiks, väga tore, aga on inimesi, kellel on hormonaalne tasakaal paigast ja ei jõua normaalselt signaal ajju, et kõht on täis. Sellepärast kirjutatigi mulle süstid ja nüüd ongi jõukohane vähe süüa ja kaal läheb alla. Kuidas see nii keeruline on aru saada.

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

No, mida sa valetad? Ise just kirjutasid, et sa ei pidanud oma fitlapi kavast kinni ja sellepärast kaal ei langenud. Nüüd räägid siin muinasjuttu, kuidas pidasid kavast kinni, aga kaal ikka ei langenud.

Varem ei pidanud alati, nüüd ju pean, kui süste teen. See sööklapraad, millest lugu algas ja mille eest nahutati sajal erineval moel, et õgin, oli igati kavakohane toidukord, sest üks kord nädalas on kavas lubatud ükskõik mida süüa.

+5
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küsimusele, mis imesid ta siis teeb, millegipärast ei vasta.

Tema on sama eriline inimene nagu sina, sa ei ole temast kuidagi parem, sest tema on paks ja sina sale. Paljudel on tõepoolest väga vastutusrikas ja stressirohke töö, mis takistab toitumisele keskendumist, näiteks paljud arstid. Kehakaal pole tõesti ainuke asi maailmas, mis inimese väärtuslikuks või väärtusetuks teeb.

+6
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tundud väga ebameeldiv inimene olevat.

Ega sinagi minule ei meeldi, lisaks ebameeldivusele oled ka rumal, et ei saa selgest jutust aru.

+2
-6
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 151 kuni 180 (kokku 281 )

Esileht Ilu ja tervis Ozempic süstid kaalulangetuseks