Mina kasutan sellist keraamilist filtrit. See käib otse tassi peale, paberfilter sisse, jahvatan oad, kuum vesi jao kaupa sisse. Minu meelest täita hea kohv ja puhastamisvaev minimaalne.
Ideaalis tahaks aga seda alumist. Töötasin üsna pikalt baristana ja sp oleks espressojook ikka eelistatum kui hand brew. Ma ei ole nii teaduslik ka, et sellesse hand brew maailma väga süveneda. Sellist siis tahaks:
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
07.03.2023 11:13
Vabandan, eelmisele postitusele ei tulnud pilt üks kaasa.
Mina pole eriti peene maitsemeelega ja mul on tavaline filterkohvimasin. No see, et paned kolmnurkse paberfiltri ja tõstad ise soovitud koguse puru sisse. Seda pole keegi maininud veel, kas tõesti seda ei kasutatagi?
Ma arvasin, et selliseid ei kasutata juba vähemalt 10 aastat. Megarõve ja kahjulik kohv.
Mina pole eriti peene maitsemeelega ja mul on tavaline filterkohvimasin. No see, et paned kolmnurkse paberfiltri ja tõstad ise soovitud koguse puru sisse. Seda pole keegi maininud veel, kas tõesti seda ei kasutatagi?
Ma arvasin, et selliseid ei kasutata juba vähemalt 10 aastat. Megarõve ja kahjulik kohv.
Mille poolest kahjulik?
Huvitav, kuidas siis igas toidu- ja kodutarvete poes erinevates suurustes filtripakid müügil on, kui keegi juba 10 aastat selliseid masinaid ei kasuta? Kes neid ostab siis, et tootjad toodavad ja poed sortimendis hoiavad?
Inimene tahab võimalust endale tassike kohvi päevas teha, aga ikka osade arvates peab valima korraliku kalli masina, et külalistele saaks ikka cappuchinosid, lattesid jne pakkuda.
Ise siis ei soovi head kohvi? Jura masina saab ka 800 kätte, ei pea kallist ostma.
Inimene tahab võimalust endale tassike kohvi päevas teha, aga ikka osade arvates peab valima korraliku kalli masina, et külalistele saaks ikka cappuchinosid, lattesid jne pakkuda.
Ise siis ei soovi head kohvi? Jura masina saab ka 800 kätte, ei pea kallist ostma.
Hea kohvi on suhteline. Uba määrab rohkem.
Aga kindlasti pole mõistlik üksi juues ühe tassi kohvi pärast 800 eurist “odavamat” masinat osta. Lattego’d saab ca 250-350 kätte. Kel mingit brändihullust ja külalistele eputamist vaja pole.
Aga kindlasti pole mõistlik üksi juues ühe tassi kohvi pärast 800 eurist “odavamat” masinat osta. Lattego’d saab ca 250-350 kätte. Kel mingit brändihullust ja külalistele eputamist vaja pole.
On ikka, kui end väärtustad. Lõppude lõpuks käib keegi ikka külas ka, kui just üksikul saarel ei ela.
Aga kindlasti pole mõistlik üksi juues ühe tassi kohvi pärast 800 eurist “odavamat” masinat osta. Lattego’d saab ca 250-350 kätte. Kel mingit brändihullust ja külalistele eputamist vaja pole.
On ikka, kui end väärtustad. Lõppude lõpuks käib keegi ikka külas ka, kui just üksikul saarel ei ela.
Tšau, eneseväärtustamiskägu! Lidli-teemas ei läinud su elufilosoofia eriti kellelgi peale. Lootsid, et kohvi-käod on snoobimad, jah?
+4
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
07.03.2023 14:47
Minu jaoks on Jura ilge kobakas, samuti ei joo ma n.ö. piimavahu kohve. Sellise masinaga on paras teha 1-2 tassi, aga kui on suurem seltskond teen presskannu kohvi, et muidu peaks passima ja tass haaval suurde tuppa tooma.
Minu jaoks on Jura ilge kobakas, samuti ei joo ma n.ö. piimavahu kohve. Sellise masinaga on paras teha 1-2 tassi, aga kui on suurem seltskond teen presskannu kohvi, et muidu peaks passima ja tass haaval suurde tuppa tooma.
Mina pole eriti peene maitsemeelega ja mul on tavaline filterkohvimasin. No see, et paned kolmnurkse paberfiltri ja tõstad ise soovitud koguse puru sisse. Seda pole keegi maininud veel, kas tõesti seda ei kasutatagi?
Ma arvasin, et selliseid ei kasutata juba vähemalt 10 aastat. Megarõve ja kahjulik kohv.
Mille poolest kahjulik?
Huvitav, kuidas siis igas toidu- ja kodutarvete poes erinevates suurustes filtripakid müügil on, kui keegi juba 10 aastat selliseid masinaid ei kasuta? Kes neid ostab siis, et tootjad toodavad ja poed sortimendis hoiavad?
kannu ja pätikohvi tehes jääb kohvirasv ( kolesterool) kohvi sisse ja jood selle kõik endale sisse. Espressomeetodil seda ohtu pole, sest vesi käib kiirelt kohvipurust läbi ega ligune seal. Filter püüab ka kohvirasva kinni.
Filtripakid? Minumeelest on ainult üht suurust filtripakke müügil ja neidki otsi poest tikutulega taga, kuskil alumise riiuli tagaservas.. Mul töö juures on vana filtrimasin ja aegajalt on vaja osta. Selles mõttes on nüüd lihtsam, et ei pea meeles pidama kui suurt filtrit vaja oli 🙂
kannu ja pätikohvi tehes jääb kohvirasv ( kolesterool) kohvi sisse ja jood selle kõik endale sisse. Espressomeetodil seda ohtu pole, sest vesi käib kiirelt kohvipurust läbi ega ligune seal. Filter püüab ka kohvirasva kinni.
Eeehm … mismoodi jääb kolesterool kohvi sisse FILTERkohvimasinaga kohvi tehes?
Presskannuga jääb jah, aga jutt oli ju filtriga kohvimasinast.
Mina pole eriti peene maitsemeelega ja mul on tavaline filterkohvimasin. No see, et paned kolmnurkse paberfiltri ja tõstad ise soovitud koguse puru sisse. Seda pole keegi maininud veel, kas tõesti seda ei kasutatagi?
Ma arvasin, et selliseid ei kasutata juba vähemalt 10 aastat. Megarõve ja kahjulik kohv.
Mille poolest kahjulik?
Huvitav, kuidas siis igas toidu- ja kodutarvete poes erinevates suurustes filtripakid müügil on, kui keegi juba 10 aastat selliseid masinaid ei kasuta? Kes neid ostab siis, et tootjad toodavad ja poed sortimendis hoiavad?
kannu ja pätikohvi tehes jääb kohvirasv ( kolesterool) kohvi sisse ja jood selle kõik endale sisse. Espressomeetodil seda ohtu pole, sest vesi käib kiirelt kohvipurust läbi ega ligune seal. Filter püüab ka kohvirasva kinni.
Filtripakid? Minumeelest on ainult üht suurust filtripakke müügil ja neidki otsi poest tikutulega taga, kuskil alumise riiuli tagaservas.. Mul töö juures on vana filtrimasin ja aegajalt on vaja osta. Selles mõttes on nüüd lihtsam, et ei pea meeles pidama kui suurt filtrit vaja oli 🙂
Ma ei tea, kus sa elad, mis poes sa käid ja kus riiulitest otsid. Mina käin Prismas, Selveris, Koduekstras vahel ja seal on nähtaval kohal mitmekesine valik silmade kõrgusel ja kõrgemal.
Masin on tööl, ja kohutavalt ajab närvi see pidev “vesi puudu-prügianum täis-puhastus vajalik”.
🙂
Ei tea ühtki filtermasinat ega presskannu, millesse ei peaks iga kord vett valama või mida ei peaks iga kasutuse järel pesema ja kohvipaksu ära viskama. Ka filtermasin vajab aeg-ajalt põhjalikumat läbipesu.
Nojah, presskannuga teeks pigem endale. Külaliste jaoks ikka kena serviis laual (koos teekannu, moosi/marmelaadikausikeste, tasside, alustasside, koorekannu, suhkrutoosi jne-ga).
Oi, nii bheen, nii bheen.
Kusjuures mulle ka meeldib niimoodi bheenutseda. Meeldivad ilusad nõud ja ka argipäeval on meil laud vähemalt õhtusöögiks bheenelt kaetud.
Nojah, presskannuga teeks pigem endale. Külaliste jaoks ikka kena serviis laual (koos teekannu, moosi/marmelaadikausikeste, tasside, alustasside, koorekannu, suhkrutoosi jne-ga).
Oi, nii bheen, nii bheen.
Kusjuures mulle ka meeldib niimoodi bheenutseda. Meeldivad ilusad nõud ja ka argipäeval on meil laud vähemalt õhtusöögiks bheenelt kaetud.
Ja panete kohvi sisse moosi ja marmelaadi? Tõesti pheen.
Meeldivad ilusad nõud ja ka argipäeval on meil laud vähemalt õhtusöögiks bheenelt kaetud.
Mulle meeldivad samuti ilusad nõud. Samuti mu lastele ja mehele. Seetõttu on meie ühise peresöömaaja laud kaetud alati väga ja väga erinevate nõudega. Sest igaüks armastab just temale meelepärast tassi ja erinevaid taldrikuid. Milline just kellelegi armas on. Ja neid on nad mitmeid ise ostnud.
Kui on palju külalisi, siis on meil enamasti ka palju sagimist ja sebimist, seepärast on väga praktiliseks osutunud, et klaasid ja kruusid on erinevad. Siis tunneb igaüks alati oma ära. Eriti tähtis on see paljude laste puhul. Iga lonksu järel ju kruuse ei pese. Aga ega me ka “pika laua” üritusi ei pea, kus kõigil oma koht.
Meeldivad ilusad nõud ja ka argipäeval on meil laud vähemalt õhtusöögiks bheenelt kaetud.
Mulle meeldivad samuti ilusad nõud. Samuti mu lastele ja mehele. Seetõttu on meie ühise peresöömaaja laud kaetud alati väga ja väga erinevate nõudega. Sest igaüks armastab just temale meelepärast tassi ja erinevaid taldrikuid. Milline just kellelegi armas on. Ja neid on nad mitmeid ise ostnud.
Kui on palju külalisi, siis on meil enamasti ka palju sagimist ja sebimist, seepärast on väga praktiliseks osutunud, et klaasid ja kruusid on erinevad. Siis tunneb igaüks alati oma ära. Eriti tähtis on see paljude laste puhul. Iga lonksu järel ju kruuse ei pese. Aga ega me ka “pika laua” üritusi ei pea, kus kõigil oma koht.
Mina kasutan sellist keraamilist filtrit. See käib otse tassi peale, paberfilter sisse, jahvatan oad, kuum vesi jao kaupa sisse. Minu meelest täita hea kohv ja puhastamisvaev minimaalne.
Ideaalis tahaks aga seda alumist. Töötasin üsna pikalt baristana ja sp oleks espressojook ikka eelistatum kui hand brew. Ma ei ole nii teaduslik ka, et sellesse hand brew maailma väga süveneda. Sellist siis tahaks:
Me ostsime selle. Juba esimesel päeval murdus see pikk “käpp” ära ja sinnapaika see masin jäi.