Olles ise sarnases olukorras olnud, siis kõige olulisem on koostada üliodav nädalamenüü.
Pane kirja, kõik odavsöögid, mida tead (või mida siin on soovitatud) ning koosta nende põhjal nädalamenüü. Siis saad tõesti minna poodi ja osta kogu nädala toiduvaru korraga ära. Kui sul on esmaspäevaks kapsahautis ja näiteks neljapäevaks tatar hakklihaga, siis saab korraga osta just vajaliku koguse või osta koguse, mis eelarvesse mahub ning jagada see kogus nende päevade vahel ära.
Odavaimad lihalised ongi ilmselt hakkliha ja kanakintsud/koivad, kuid seda ainult sel juhul, kui ostad neid lahtiselt või siis viimase kuupäevaga allahinnatult (nt. mina maksan hakkliha kilo eest 3.50, suurem summa on juba liiga kallis). Ma muidugi ei tea, mis on Tallinna odavaim hakklihakilo, kuid usun, et kindlasi leiab midagi alla nelja euro, mida poest nii naljalt ei leidu.
Eelista odavpoode nagu Grossi ja Maxima. Poes eelista poe omakettide tooteid, mis on üldjuhul odavamad, kui need fäänsimalt pakendatud.
Kartul on sel aastal kallim, ilmselt alla 50 sendise kilohinnaga sel aastal väga ei saa, kui üle selle pole ka väga mõistlik maksta. Enne poodlemist võib e-poodide lehtede pealt veidi hindu ette uurida, et millisest poest tuleks ostukorv odavaim.
Kartulitoitudest on siin ka juba juttu olnud, kui õnnestub soodsalt kartulit saada, siis meie oleme teinud lisaks keedukartulile, mulgiputru, kartuliputru, ahjukartuleid või ahjufriikaid. Kui kartulipudrust midagi üle jääb, siis on head ka kartulikroketid, kuigi need vajavad juba riivsaia ja see on sellise eelarve juures liigne kulu.
Kui sööte räime, siis see ka odavam vaheldus.
Leiva võib võtta viimase kuupäeva allahindlusega ja siis sügavkülmutada, sest supi kõrvale on ikka hea ka viil leiba võtta.
Teisi vastuseid lugedes mõtlesin, et jumal tänatud, et meie seas on ikka neid ka, kellel on veel empaatiat ning näevad oma ninaotsast kaugemale ja pakuvad abi. Ole julge ja võta see abi vastu!
PS. Mina võtaks sellisel ajal ka kaerahelbed vastu, sest isetehtud müsli (see küll vajaks veidi tooraineid, aga igasugused kapipõhja “aarded” võivad siia sobida), lihtsalt suhkruga läbi praetud kaerahelbed või kaerahelbepätsid on vähemalt mingigi vaheldus.