TA
Aga kuidas teemaalgatajal läheb? Oled hakkama saanud,leidnud mingit abi toidupangast/kappidest? On siinsetest abipakkujatest ja nõuandjastest kasu ka olnud?
Mõtlesin, et kirjutan oma tänu seitsmendal, kui kriis möödas, aga võib rahus öelda, et suuremast “metsast” olen juba väljas 🙂
Sain palju nippe teemasse vastajatelt, lisaks toiduabi meilile kirjutanud kasutajatelt. Rahalist abi siinsetelt põhimõtteliselt ei soovinud, sest libe tee – võib meeldima hakata äkki? Oma jama (selles mõttes, et nö meeleahufond ja säästud puuduvad), ise pean ka pea tööle panema.
Mis ma siis tegin? Saia-leiba ei ostnud, hommikusöögiks on siiamaani puder. Leivaline polegi kallis, küll aga kõik mis sinna peale käib.
Revideerisin sügavkülma, tavakülmiku toidujäägid kasutasin loominguliselt uutes roogades. Köögivilju igatsen. Vahepeal olen ostnud ühe jääsalati, kurgi (maximas müüakse mõnikord plekikesega kurke sentide eest), paar tomatit. Porgandeid ja kapsapea ostsin, teen salatiks, lastele meeldib niisama krõmpsutada.
Pean tunnistama, et päris selle eelarvega ma hakkama ei saanud, mis pealkirjas 🙁 kuid õppetund säästlikuma eluviisi poole oli see siiski, eriti jõulukuul. Laste isal palusin toetada, ja emalt sain üllatuslikult mõned hoidised (eelmisest aastast, 2021 aastal tervise tõttu ta enam midagi sisse ei teinud).
Kohalikust foodsharing grupist sain samuti üht-teist.
Proovisin asju müüa – keegi ei soovinud. Kui pole just bränditoode, ei taha keegi kasutatud riideid ka vähese raha eest. Kohe-raha-kätte tööd ei õnnestunud kahjuks leida, panustasin siis põhitöö ületundidele, et suurendada jaanuarikuu palka. Asi seegi.
Mis ma edasi teen? Tekitan meelerahufondi, maksan krediitkaardi tagasi ja panen kinni, ühe väikelaenu tagasimaksmist soovin kiirendada, et säästa intressi- ja laenuhalduskuludelt (oli vajalik laen, õhksoojuspump). Viimased õnnestub ehk tulumaksutagastusest klaarida.
Suurim tänu kõigile toetajatele, lisaks toiduabile on väga oluline ka sellega kaasnev hoolimise tunne! Me pole üksi siin maailmas 🙂