Esileht Ajaviite- ja muud jutud Päevitunud inimene on atraktiivsem

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 114 )

Teema: Päevitunud inimene on atraktiivsem

Postitas:
Kägu

Mul ei ole loomuldasa tõmmu jume, vaid olen üsna hele. Päevitun küll, aga selleks pean konkreetselt päikest võtma. Ja ka siis ei saavuta ma päris ühtlast jumet ning jään siiski üsna hele. Et mulle üldse kuuma käes vedelemine aga ei meeldi ja nahakahjustuste jutud ka hirmutavad, siis olengi tegelikult juba aastaid suviti valge. Isepruunistuva kreemiga ei ole minul õnnestunud veel veatut ja loomulikku tulemust saada, pealegi pole ju füüsiliselt võimalik end üle kere ühtlaselt kokku kreemitada.

Pean tunnistama, et päevitunud inimene näeb ikkagi tunduvalt atraktiivsem välja. Ma ei pea absoluutselt silma tumedaks kärssanud nahaga päikesenautlejaid – selline äärmus on veel koledam kui valge nahk. Aga selline parajalt jumekas nahk on ikka väga seksikas ja kena ning loob terve mulje. Räägin küll selle teema jutuks tulles, et ma ei hooli päevitamisest ja mulle meeldib valge, kahjustamata nahk, ning üritan sama jutuga lohutada ka oma teismelist poega, kes on minu moodi hele, aga tegelikult salaja kadestan kenasti päevitunud inimesi ja mõistan noorte soovi pruun olla. Olgem ausad, ei ole see valge nahk, kust sinakad veresooned läbi kumavad, kuigi apetiitne. Ja kõik nahavead on valgel nahal paraku oluliselt paremini märgata. Isegi heas vormis inimene ei näe valgena sama ilus välja kui mõõdukalt pruun.

Aga seletage, kuidas saavad inimesed nii ühtlaselt pruuniks, et ka põlveõndlad ja küünarnukkide esiküljed on kenasti päevitunud?

+33
-10
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Mulle ei meeldi väga pruun nahk, aga kerge jume, jah, ilus on enamasti. Eks nad ikka päevitavad ja kahjustavad nahka, kuidas muidu.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Et mulle üldse kuuma käes vedelemine aga ei meeldi ja nahakahjustuste jutud ka hirmutavad, siis olengi tegelikult juba aastaid suviti valge.

Tark oled.

Tark küllap tõesti, aga mitte nii ilus 😀

+6
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tark küllap tõesti, aga mitte nii ilus 😀

Noh, hauas pole sellest ilust enam kuigi palju abi. Minu lähedane läks nahavähiga 50-aastasena väga ruttu. Me kõik (ja ka ta ise) eelistaks teda elusana ja vähemilusana.

+19
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ilmselt see ühtlaselt pruuniks saamine sõltub ka inimese nahatüübist. Mina päevitun ühtlaselt, aga vb seetõttu, et ma ei lähe üldse väga pruuniks. Ma ei ole üliheleda nahaga ja päevitun kiiresti, aga see esmane kergelt punakaspruun (mitte põlenud punane) õhetus tõmbab järgmiseks päevaks tagasi ja siis ongi ainult kerge jume peal. Vanasti ka kärsatasin rohkem, olin tundide viisi rannas, aga nüüd ei näe erilist pointi, kuna ma niikuinii ei lähe teatud päevitusastmest enam pruunimaks ja see pikk praadimine hea ei ole.

Kui tahad kerget jumet, siis võib abi olla õlidest, mis kergelt jumet annavad. Õrnale päevitusele lisaks annab ikkagi sellise kergelt päevitunud jume nagu sa soovid (nt tavalised porgandiõli sisaldavad kehakreemid vms, mitte isepruunistava toimega).

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Noh, hauas pole sellest ilust enam kuigi palju abi. Minu lähedane läks nahavähiga 50-aastasena väga ruttu. Me kõik (ja ka ta ise) eelistaks teda elusana ja vähemilusana.

Minu tuttav aga ravis selle ilusasti välja. Nahavähk allub ravile väga hästi. Kui paljud suitsetajad kopsuvähi saanud on? Mõni üksik.

Mõtettu elada mingis kartuses pidevalt. Ja siis kukub telliskivi pähe.

+15
-30
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 13 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Aga seletage, kuidas saavad inimesed nii ühtlaselt pruuniks, et ka põlveõndlad ja küünarnukkide esiküljed on kenasti päevitunud?

Ära vaeva sellega oma pead. Kui sina ei saa, siis pole sul selline nahatüüp. Minu mees ja poeg on need õnnelikud, kes iial ei kõrbe, ei vaja päikesekreemi, lihtsalt vaikselt pruunistuvad ja ühtlaselt üle keha. Päikesepõletust pole neil iial olnud. Mina ja tütar aga peame nägema vaeva, et üldse päikese all kuidagi hakkama saada. 30-faktorine kreem näole, mitte sammugi kreemita päikeses, eriti muidugi lõunamaal. Eks see kuidagi pigmendi jaotumisega seotud on.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on ka selline kummaline nahk, et see ei muuda päikese käes peaaegu üldse tooni. Vähemalt mitte Eestis päevitades.
Olen heleda nahaga, kuid ära ei põle, isegi roosaks ei lähe. Mis on muidugi väga hea. Aga ma ei lähe pruuniks ka. Olen viimase paari nädala jooksul proovinud ära nii kaitsekreemiga päevitamise, isepruunistajaga solaariumikreemi kui lõpuks ilma igasuguse kaitsefaktorita porgandiõli. Sama valge olen edasi, samas näen, kuidas sõbranna iga päevaga pruunimaks muutub.
Muidu väga ei kurvastaks, aga jah, iga nahadefekt paistab kaugele- iga sääsepunn, sissekasvanud karv, arm, kõik on valgel nahal näha.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul piisab paarist tunnist, et ilus jume peal. Kasutan muidugi ka päevitusõli, spf 20 või 30 ning Vahemere ääres 30 ja 50.

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 13 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

See iluideaal on suht lähiminevikust, pakun eelmise sajandi 30datest, kus puhkamine päikese käes rannal ja päevitustriibud ihul oli Eestis suht kindlalt, küllap ka mujal läänes, jõukuse märk. Sa saad endale puhkust mere ääres lubada.

Enne seda oli jõukus pigem kaame nahk, et sul polnud vaja põllul lauspäikese käes rügada.

Ilustandardid on kuidagi väga seotus sellega, mida me alateadlikult jõukusega seostama. Ja jõukuse kaudu võimuga.

+14
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kahjustatud nahk on jah hästi atraktiivne… Saage üle oma päevitunud naha kultusest, inimeste nahatüübid on väga erinevad. (Ma üks neist sind-võiks-luige-peale-maha-lasta ebaatraktiivsetest, kelle nahk eriti päikest ei salli ja lollakaid kommentaare on terve elu kuulnud selle pärast).

+12
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

Me ei saa olla teiste moodi. Ei nahalt, kaalult, juuksed, kasv, kõnnak, tervis, ilu, iluvead, nahk jne. Neid ei saa ideaalseid valida.

+3
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Oi ei ole ilus. Mul on üks tuttav, kes terve elu end hullu moodi alati pruunistanud ja talviti solaariumis. Ta näeb nüüd keskealisena nagu kuivatatud ploom välja.

Keegi soon ütles, et läheb kõigest paari tunniga pruunis. Vau, kui vastupidav nahk. Mina hakkan peale 15 minutit kõrbema ja pean pean päikse käest vehkat tegema.

+5
-12
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Minul piisab paarist tunnist, et ilus jume peal. Kasutan muidugi ka päevitusõli, spf 20 või 30 ning Vahemere ääres 30 ja 50.

Good for you. Tore teada 😀

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oi ei ole ilus. Mul on üks tuttav, kes terve elu end hullu moodi alati pruunistanud ja talviti solaariumis. Ta näeb nüüd keskealisena nagu kuivatatud ploom välja.

Keegi soon ütles, et läheb kõigest paari tunniga pruunis. Vau, kui vastupidav nahk. Mina hakkan peale 15 minutit kõrbema ja pean pean päikse käest vehkat tegema.

No sa räägidki sellest äärmusest, kelle kohta mainisin, et ei ole ilus. Aga kena päevitunud jumega inimene ei ole keskealisena mingi kuivatatud ploom. Minu meelest see ongi valgenahalise inimese tüüpiline kommentaar, kust kumab kadedus läbi.

+12
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on mitu 70+ eas naistuttavat, kes lähevad kiiresti pruuniks, ja ühtlaselt. Üks lausa väga tumedaks, kuigi juuksed tal mustad ei olegi. Ja kuna nad nii kiiresti jumekaks m,uutuvad, siis nad ei ole ka õle kõrbenud järelikult, sest ei pea kaua päevitama ja ei ole nagu kortsus ploomid, tavalised oma vanuse kohta.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuna olen väga heleda nahaga, siis võtan ka sõna. Vot, Eestis on tumedam (päevitunud) nahk eksootika. Aga olen kokku puutunud lõunamaiste meestega, kes tahaks teki üle pea mulle visata, et ma liiga ära ei päevituks. Samuti on nende jaoks kena, kui on pisut sellist päikesepunetust õrnal heledal nahal. Seega, eks see on pisut nii, et kõik ikka õhkavad selle järele, mida endal ei ole.

Seega, ära põe ja ole uhke oma “printsessivälimuse” üle (see, mis mulle on öeldud, pole minu väljamõeldis).

+11
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

No sa räägidki sellest äärmusest, kelle kohta mainisin, et ei ole ilus. Aga kena päevitunud jumega inimene ei ole keskealisena mingi kuivatatud ploom. Minu meelest see ongi valgenahalise inimese tüüpiline kommentaar, kust kumab kadedus läbi.

Mille peale kade peaks olema? Päike on kõigile tasuta ja ka halvasti päevituvad inimesed võivad soovi korral märkimisväärse pruunisuse saavutada ja näevad muideks paremad välja kui tõmmuverelised, kes päikest võtnud. Tee üks lihtne proov. Pildista ennast enne pruunistamise hooaega ja siis tee pilt suve lõpus, kui oled kõvasti päikest võtnud. Viimasel näed sa tunduvalt vanem välja ja silmnähtavalt kortsulisem. Päevitamine 25+ vanuses ei tee kedagi ilusamaks. Minu pilk jääb tänasel päeva pidama just modellidel, kes ennast ei pruunista. Imekaunilt valged. Enne päevitamist tasub ka geenitest teha, mis ütleb ära nahavähiriski.

+4
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu nahk ei päevitu, vaid põleb lihtsalt ära. Olen isegi pilvise ilmaga põletuse saanud. Nahk läheb punaseks, tulevad villid ja lõpuks koorub maha.

Loobusin lõplikult ideest olla jumekas. Ostan 50SPF päikesekreemi, määrin ennast kokku ja rahul. Ei näe mõtet kannatada, et olla kellegi teise meelest atraktiivsem.

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina päevitun väga hästi, kui seda sooviksin, aga ei soovi. Võimalik, et jumekas nahk on noore inimese juures kena, aga 40+ vanuses asi pöördub vastupidiseks. Näen oma päevitavatest sõbrannadest oluliselt noorem välja tänu tervele ja kahjustamata nahale ning ülejäänud pool elust olen neist ka seetõttu ilusam.

+5
-4
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mina käin Dpäikeses mõned korrad, siis saangi ühtlase jume.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu silmale tundub ka veidi jumekama päevitusega inimene terve, puhanud, lõbus, muretu – lihtsalt seostub kuidagi nii. Ma ise ennast siiski selle nimel ei prae, mul tekib rinnaesisele kergesti päikesepõletus ja samas kintsud ei lähe üldse pruuniks. Aga ma pigem olen hele ja terve kui päevitunud ja nahakahjustusega. Vahel niimoodi päevitan küll, et ülakeha on varjus ja jalad päikese käes 🙂

Aga soovitan piparmündi-porgandiõli, mis annab ka väga kergelt päevitunud nahale sellise mõnusa päikesepuudutatud mulje. Boonusena pidi sääskede vastu ka aitama natukeseks ajaks.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eluaeg on hakanud päike kergesti peale, ei tee selleks midagi erilist.  Aga päevitunud inimene on ilusam ja atraktiivsem tõesti.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu silmale tundub ka veidi jumekama päevitusega inimene terve, puhanud, lõbus, muretu – lihtsalt seostub kuidagi nii. Ma ise ennast siiski selle nimel ei prae, mul tekib rinnaesisele kergesti päikesepõletus ja samas kintsud ei lähe üldse pruuniks. Aga ma pigem olen hele ja terve kui päevitunud ja nahakahjustusega. Vahel niimoodi päevitan küll, et ülakeha on varjus ja jalad päikese käes 🙂

Aga soovitan piparmündi-porgandiõli, mis annab ka väga kergelt päevitunud nahale sellise mõnusa päikesepuudutatud mulje. Boonusena pidi sääskede vastu ka aitama natukeseks ajaks.

Kas see õli riideid ei määri? Ja äkki lingid mõne sellise toote? Guugeldades tuli vaid porgandiõli, koos piparmündiga ei leia.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väljas liikudes ja rannas käies, ujumas, mitte ennast kärsatamas aga natuke ikka saab seal istutud ja nii see kerge jume tuleb. Loomulikult kasutan kvaliteetseid päikesekaitse tooteid. Kunagi nooremana muutusin suve lõpuks nii jumekaks, et tuttavad naljatasid, et sa pole enam eestlane. Ja siis tuli melanoom ja teadmine, et oma lollusega sai sellele hoogu antud 🙁 Õnneks nägu kortsus pole aga elu on oluliselt armsamaks saanud. Haiguse tõttu olen kokku puutunud samasuguste inimestega ja hirmutav, kui ruttu osad nendest lahkusid, õnneks on ka mõned näited, kus inimene elab veel aastaid aga jah, kui see avastatakse veidi hiljem ja on juba jõudnud levida nahast kaugemale, on asi juba prognoosimatu.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Päevitus teeb vaid väga noore inimese ilusamaks, ülejäänutel kortsud võimenduvad, sest kortsu põhi ju ei päevitu.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

ma nooremana päevitasin, aga praegu 24 ja täiesti väldin päikest😁 esiteks sellepärast, et ei taha sellist lapilist päevitust ja teiseks tuleviku mõitses, et nahka hoida.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kahjustatud nahk on jah hästi atraktiivne… Saage üle oma päevitunud naha kultusest, inimeste nahatüübid on väga erinevad. (Ma üks neist sind-võiks-luige-peale-maha-lasta ebaatraktiivsetest, kelle nahk eriti päikest ei salli ja lollakaid kommentaare on terve elu kuulnud selle pärast).

Ebaatraktiivne ja loll – luik on looduskaitse all, seda ei jahita.
Iga kell on jumekas nahk kaunim.

Aga ju sul siis kompleksid: kirjutasid ju mõni suvi tagasi enesekaitseks, kuidas pruunid inimesed on vaesed, kuna nad praevad ennast siin ega saa sinu moodi palmireisile minna ja üleüldse on see taas kord selle popi Ida-Euroopa teema.

Et siis palju vaeseid ent kauneid idaeurooplasi 😀

+1
-13
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 18 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Aga olen kokku puutunud lõunamaiste meestega, kes tahaks teki üle pea mulle visata, et ma liiga ära ei päevituks. Samuti on nende jaoks kena, kui on pisut sellist päikesepunetust õrnal heledal nahal.

Sa päevitad ennast neeste pärast?
Nojah, ma ei tohi ära unustada, kus ma viibin – siin on tõesti osadel naistel iga hingetõmme meestele meeldimise pärast tehtud.
Issand, ma sattusin ka Peetri Selveris Ukraina ehitajate huviorbiiti – peaksin nüüd kõrvust tõstetud olema? 😂😂😂

+4
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eluaeg on hakanud päike kergesti peale, ei tee selleks midagi erilist. Aga päevitunud inimene on ilusam ja atraktiivsem tõesti.

On, ja paljud heledanahalised ütlevad sama. Ainult Perekooli lumivalgukesed on kuidagi kurjad ja mõnitavad – kohe arusaamatu!
Nautigu oma jahutooni nahka ja ärgu muretsegu teiste tervise ja/või tegevuste pärast.

+3
-9
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 114 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Päevitunud inimene on atraktiivsem