Esileht Ajaviite- ja muud jutud Pahane sundseisu tõttu valimistel

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 72 )

Teema: Pahane sundseisu tõttu valimistel

Postitas:
Halleluuja

Minus tekitab tegelikult päris tugevat pahameelt sundseis valimistel. Juba päris pikka aega on nö. Sundvalimised. Varem oli Savisaare vastu ( täiesti vastuvõetamatu tegelane), nüüd siis ekre vastu ( veel hullem!!!!!).  Nii mina, kui minu elukaaslane valisime reformi, lihtsalt seepärast, et see labane ekre mitte mingil juhul etteotsa ei saaks ( jah, me usume mõlemad, et lolle on piiramatu hulk).  Aga kõik see  on tegelilkult ääretult vastik, sest sa oled enda otsustes piiratud  lihtsalt seetõttu, et eksisteerivad mingid sellised tüübid, keda sa lihtsalt mitte mingil juhul ei kannata.

Ehk siis hääled, mis tegelikult oleks tahtnud minna rohelistele ja sotsidele läksid mõlemad  ekre tõttu reformikatele..

Ma tohutult loodan, et järgmistel valimistel saan valida seda, keda tahan, mitte aga seda, keda pean, selleks, et pooletoobised jumala eest kuhugi võimu lähedale ei saaks..

+79
-28
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
lyne

Just oleks pidanud valima seda, keda tahtsite. Pettumust valmistavad just teiesugused ajupestud inimesed. Ja nagu näha, see ajupesu töötab, kahjuks. 🙁

+37
-71
Please wait...
Postitas:
Halleluuja

Just oleks pidanud valima seda, keda tahtsite. Pettumust valmistavad just teiesugused ajupestud inimesed. Ja nagu näha, see ajupesu töötab, kahjuks. 🙁

Ma juba sain enda vitsad, kui eelmisel korral andsin hääle isamaale. Minu hääl oli nii ekreikkes, kui ka peretoetuste muutmises. Need kumbki ei sobi mulle absoluutselt! Minu õppetund ongi see, et anna hääl sellele, kes kindlasti saab ebameeldivale vastu. Kurb, aga tõsi!

+77
-12
Please wait...

Postitas:
kolja

Mis ajupestud? Ta ju valiski seda, keda tahtis- tahtis, et ekre ei saaks võimule. Igati mõistlik ja ratsionaalne käitumine siis ju, hääletas kõige veenvama valimislubaduse poolt, sest ilmselgelt hääl RE-le välistab EKREt rohkem kui hääl kellelegi teisele- sh ka rohkem kui hääl sotsidele või E200-le lihtsalt seetõttu, et mida rohkem on võitjal (ehk siis RE-l) hääli, seda suurema osa saab ta ka esindamata jäänud häältest omale.

Psühholoogiliselt võib, jah, olle ebugav hääletada millegi välistamise, mitte millegi saamise poolt, kuid tegelikult pole ju vahet. Lubadus ekre välistada on samaväärselt “negatiivne lubadus” nagu ka lubadus vähendada liiklussurmade arvu või lubadus hoida ära inimeste vaesumist jne. Minu meelest ei peaks end halvasti tundma, hääletada putinistide vastu on väga positiivne.

+44
-10
Please wait...
Postitas:
JuuliaB

Rohelistele antud hääl oleks tõesti kaduma läinud, kuid miks ei oleks võinud hääletada sotside poolt? Nemad ju peaks küll sisse saama?

Minul olid üsna võrdselt eelistatud Parempoolsed ja Reform. Hääletasin ikkagi reformi poolt, et hääl ei läheks kaduma. Lisaks selgus Postimehe valimiskompassis, et minu vaated kattuvad kõige rohkem ühe täitsa mõnusa reformimehe omadega -tema poolt oma hääle andsingi.

Ma olen eluaeg, juba 1990ndatest, olnud Reformi valija. Olen mitmetel valimistel mänginud mõttega seekord Isamaa poolt hääletada- kuid enam mitte! See pole enam minu, st Laari Isamaa, vaid mingi ekre vari. Võib-olla järgmised valimised flirdin mõttega anda hääl refi asemel parempoolsetele 🙂 Igatahes oleks Lavly Perling vinge peaminister, selles olen ma kindel! Kuigi alustuseks sobiks ka justiitsministriks väga hästi.

+37
-10
Please wait...
Postitas:
Kaegu007

Mina küll ei tunne, et keegi mind sunnib mingit kindlat valikut tegema. Valin seda, mis eri kompassides üksmeelselt välja tuli.

+5
-14
Please wait...

Postitas:
Kerstin84

Ma ka valin Reformi, et need ekre-pelmeenid ei saaks nii suurt toetust, kuigi tahaks näha uusi nägusid. Igal juhul välistan ekre ja valin seetõttu, et anda toetust praegusele valitsusele. Mind need suured toetused ei häiri.

+39
-15
Please wait...
Postitas:
Style

Ma valin ka suht strateegiliselt, sest muidu ma tunnen, et hääl läheb kaotsi ja tahan kindlalt, et see äärmiselt labane erakond ei pääseks valitsusse.

+43
-7
Please wait...
Postitas:
Maikuu

Jah tunnistan sama. Samadel põhjustel ei hääletanud keda tegelikult oleks tahtnud.

+30
-1
Please wait...
Postitas:
Halleluuja

Ekrekad võiks lausa reformilt raha küsida sellise valimisreklaami eest :))

Ei taha, aga vot valid, sest alternatiiv on miljon ( ok, veidi liialdasin) korda hullem!

Ja tegelikult ei ole see naljakas, sest ei julge ekre vastu valimata jätta. Ekreike ei unune..

+50
-9
Please wait...
Postitas:
mudakonn

Ma olen eluaeg, juba 1990ndatest, olnud Reformi valija.

Sulle ei läinud korda rahapesu? Püüad väita, et oled tubli inimene, mitte reformierakondlik limuk?

+13
-55
Please wait...
Postitas:
Tahesara

Venemaa upitab oravaid võimule?
https://www.delfi.ee/artikkel/120149680/prigozin-ulestunnistuses-jah-tegime-mart-helmega-koostood

+7
-40
Please wait...

Postitas:
txt

https://www.delfi.ee/artikkel/120149680/prigozin-ulestunnistuses-jah-tegime-mart-helmega-koostood

Muidugi upitab. Ega ükski Eesti inimene neid ju ei vali, kõik valivad ekret.

(Sarkasm)

+26
-5
Please wait...

Postitas:
Seleina

Jah, reform vajab hädasti Venemaad, et valimised võita.

(Sarkasm.)

+20
-6
Please wait...

Postitas:
rohekonn

Nii toredasti vestlete siin omakeskis, meeldivad inimesed, kes ei diskrimineeri inimest ei nahavärvi, usu jne ning poliitilise maailmavaate pärast.

+14
-30
Please wait...

Postitas:
kriit

Minus tekitab tegelikult päris tugevat pahameelt sundseis valimistel. Juba päris pikka aega on nö. Sundvalimised. Varem oli Savisaare vastu ( täiesti vastuvõetamatu tegelane), nüüd siis ekre vastu ( veel hullem!!!!!). Nii mina, kui minu elukaaslane valisime reformi, lihtsalt seepärast, et see labane ekre mitte mingil juhul etteotsa ei saaks ( jah, me usume mõlemad, et lolle on piiramatu hulk). Aga kõik see on tegelilkult ääretult vastik, sest sa oled enda otsustes piiratud lihtsalt seetõttu, et eksisteerivad mingid sellised tüübid, keda sa lihtsalt mitte mingil juhul ei kannata.

Ehk siis hääled, mis tegelikult oleks tahtnud minna rohelistele ja sotsidele läksid mõlemad ekre tõttu reformikatele..

Ma tohutult loodan, et järgmistel valimistel saan valida seda, keda tahan, mitte aga seda, keda pean, selleks, et pooletoobised jumala eest kuhugi võimu lähedale ei saaks..

100% nõus.

+9
-4
Please wait...

Postitas:
ninanips

Mina pooldan Ekret kuid ei vali Helmeid. Reformi kohe kindlasti mitte, juba aastaid. Nii ülbed ja ennasttäis .

+15
-37
Please wait...

Postitas:
taivopalm

Putini kokk ajab ikka päris hirmutavat juttu.

Aga muidugi, Mart Helme on kahtlane/mitmeti mõistetav isik, kel on Venemaaga olnud minevikus keerulised suhted, aga kui ta oli siseminister, täitis ta alati meie kokkulepet.“

Mart Helme oli omal ajal saadik Moskvas, kas sel ajal tekkisid tal Venemaal kontaktid? Mis kokkuleppeid ta alati täitis?

Aga valimistel on alati olnud vastasseis. Varem oli Ref ja KE. KE oli nö venelaste kodupartei ja kes ei tahtnud neid võimule, see valis Reffi. Täna on KE rolli üle võtnud EKRE. See, et EKRE venelastega semmib on muidugi kuidagi mõistusevastane. Peaks olema justkui konservatiivne partei ja nüüd äkki püüab venelaste hääli. Küllap EKRE taipas, et peale Savisaare surma jäi mingi osa venelasi justkui ripakile, nad ei osanud kellegi poole hoida. EKRE asus seda kontingenti püüdma ja nüüd on neil “vene mekk juures”. Tegelikult võiks igal parteil olla mingid põhimõtted millest kinni pidada, mida kust tuul, seal meel suhtumine. Aga soovitan valida Reffi, siis ei tule meile peaministriks Martin Helme, mis oleks õudsaim asi, mis Eestiga võiks 2023 juhtuda.

+27
-13
Please wait...
Postitas:
mudakonn

Kommentaar eemaldatud.

2.14 Kasutatud vulgaarset eneseväljendust.

Perekooli moderaator.

+1
-9
Please wait...
Postitas:
mirjem

sama. kahtlesin reformi ja sotsiaaldemokraatide vahel, kaldusin isegi viimase poole, aga valisin siiski reformi, et ei peaks Helmede õudust uuesti taluma. nende labasus, kasvatamatus, Mardi ja Moonika puhul ka õudrumalus. nii ebaturvaline tunne oli, kui Helmed meie suure vaevaga ehitatud riiki nagu laeva tormisel merel (ausalt, selline tunne oli) oma suva järgi loopisid – ei reegleid, ei häbi, ei tuleviku perspektiivi.

+42
-14
Please wait...
Postitas:
Proovikas111

Kui  tahad sotse või rohelisi valida, siis vali! Ei tasu lugeda igasugust kallutatud jama, et PEAD vaid kahe erakonna vahel valima. Hiljem ei tasu hädalada, kui reffide tõttu maksud tõusevad ja rohepöördest piirangud tulevad jm jama.

+9
-27
Please wait...

Postitas:
mukk77

Sama. Hääletasin ka Reformi poolt ehk Ekre vastu. Loodan, et Isamaa jääb alla 5%. Eelmine kord hääletasin sotside poolt.

Tundsin sama, kui Ekre võimul oli – nagu laev tormisel merel (purjus kapteniga).

+39
-13
Please wait...
Postitas:
mukk77

Mina pooldan Ekret kuid ei vali Helmeid. Reformi kohe kindlasti mitte, juba aastaid. Nii ülbed ja ennasttäis .

Kui sa pooldad ekret, siis sa ju just Helmed validki! Kui rumal võib olla?

+27
-11
Please wait...
Postitas:
Kutsarhobusel

Kui tahad sotse või rohelisi valida, siis vali! Ei tasu lugeda igasugust kallutatud jama, et PEAD vaid kahe erakonna vahel valima. Hiljem ei tasu hädalada, kui reffide tõttu maksud tõusevad ja rohepöördest piirangud tulevad jm jama.

Maksud tõusevad nagunii ja seda mitte Reformarite pärast, vaid seetõttu, et Ekreikke ajal valitseti põhimõttel, et pärast meid tulgu või veeuputus. Seda suppi sööme veel pikka aega. Ega koroonaepideemia ja Ukraina sõda ka just kaasa ei aita.

+32
-11
Please wait...
Postitas:
koaalala

Valin ka reformi, tegelikult olen varem valinud. Ekrest jäävad meelde vaid labasused  ja itsitavad prouad, mida positiivset küll mitte.

+32
-8
Please wait...
Postitas:
txt

Üks andunud ekre-fänn on ebasobivateks postitusteks märkinud kõik need, kus keegi julgeb ekre kohta midagi halba öelda. Saa üle juba. Inimestel on vabadus valida, keda nad soovivad, isegi kui sel korral on see natuke sundolukord, nagu teemaalgatuses välja tuli.

Loodetavasti järgmistel valimistel enam sellist mustvalget seisu ei teki.

+18
-9
Please wait...
Postitas:
Jaagular

Minus tekitab tegelikult päris tugevat pahameelt sundseis valimistel. Juba päris pikka aega on nö. Sundvalimised. Varem oli Savisaare vastu ( täiesti vastuvõetamatu tegelane), nüüd siis ekre vastu ( veel hullem!!!!!). Nii mina, kui minu elukaaslane valisime reformi, lihtsalt seepärast, et see labane ekre mitte mingil juhul etteotsa ei saaks ( jah, me usume mõlemad, et lolle on piiramatu hulk). Aga kõik see on tegelilkult ääretult vastik, sest sa oled enda otsustes piiratud lihtsalt seetõttu, et eksisteerivad mingid sellised tüübid, keda sa lihtsalt mitte mingil juhul ei kannata.

Ehk siis hääled, mis tegelikult oleks tahtnud minna rohelistele ja sotsidele läksid mõlemad ekre tõttu reformikatele..

Siis tahad ju sama olukorda, mis nõukaajal- üks partei, kõik valivad õnnest õhetades ühte parteid. Ei mingeid teisitiarvamisi.
Muide, mina nõukaajal valima ei viitsinudki minna. Ilma minutagi oli valimisprotsent 99,9.
Demokraatia, kus on arvamuste paljusus, sulle vist ei sobi.

+6
-6
Please wait...

Postitas:
Siska

Kui  tahad sotse või rohelisi valida, siis vali! Ei tasu lugeda igasugust kallutatud jama, et PEAD vaid kahe erakonna vahel valima.

Hea salakavala ekreka jutuks küll, “valige kõik pisikesi”, et ei tekiks veel tugevamat parteid suurema  hääleenamusega ekre vastu, kui juba on tekkimas! Mina isiklikult ei taha Ligit valida, aga teised võivad vabalt reformi hääletada…

+5
-3
Please wait...

Postitas:
maiekukk

Refi valijad, kas olete tõesti rahul preguse olukorraga riigis? Mina ei ole. Kallinenud toiduhinnad, kütus, elekter- tunnen seda enda rahakoti peal ikka väga valusalt. Kas tõesti olete rahul, et enda riigi rahvas jäetakse hätta ja abi antakse hoopis sisse rännanud ukrainlastele? Muidugi on neid ka vaja aidata, aga alles siis kui enda rahva heaolu tagatud. Eile vaatasite “Tänavahunte”? Miks neid ei abistata? Mina ei ole ÜLDSE praeguse refi valitsemisega rahul. Kas teie tõesti olete?

+14
-34
Please wait...

Postitas:
tyyna

paljudel on sundvalimised – kes tahab vältida ekre võimu, valib oravad. ja kes tahab oravate võimu lõppu, see valib ekre ka siis, kui vaadete poolest sobiks pigem isamaa või keegi teine

+11
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 72 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Pahane sundseisu tõttu valimistel