Esileht Ajaviite- ja muud jutud Pahane sundseisu tõttu valimistel

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 72 )

Teema: Pahane sundseisu tõttu valimistel

Postitas:
Sugarfree

Aga miks mitte sotse valida? Raske uskuda, et nemad koostööd EKREga teeks, samas reformi tasakaalustavad mõnusalt. Ise teete ju nii, et sotsid riigikokku ei saaks ja siis ulute pärast reformi ainuvõimu käes. Pole kunagi ise sotse valinud, aga tunnen, et neid on tasakaalu mõttes oravatele väga kõrvale vaja.

+14
-5
Please wait...

Postitas:
matas

Aga miks mitte sotse valida? Raske uskuda, et nemad koostööd EKREga teeks, samas reformi tasakaalustavad mõnusalt. Ise teete ju nii, et sotsid riigikokku ei saaks ja siis ulute pärast reformi ainuvõimu käes. Pole kunagi ise sotse valinud, aga tunnen, et neid on tasakaalu mõttes oravatele väga kõrvale vaja.

Sotsid on tallinna linnavalitsuse. Hästi ju näha, mida nad teevad või ei tee. Ei tasakaalusta nad  midagi ega kedagi.

+24
-4
Please wait...

Postitas:
Tahesara

Kes küll neid korraldab, kuidas arvate

https://www.delfi.ee/artikkel/120149756/ekre-poordus-prigozini-ja-wagneri-grupiga-seoses-kapo-poole-partei-arvab-et-tegu-on-valimiseelse-inforunnakuga

Venelaste puhtsüdamliku ülestunnistuse uskumiseks peab päris peast põrunud olema.

+7
-4
Please wait...

Postitas:
txt

Refi valijad, kas olete tõesti rahul preguse olukorraga riigis? Mina ei ole. Kallinenud toiduhinnad, kütus, elekter- tunnen seda enda rahakoti peal ikka väga valusalt. Kas tõesti olete rahul, et enda riigi rahvas jäetakse hätta ja abi antakse hoopis sisse rännanud ukrainlastele? Muidugi on neid ka vaja aidata, aga alles siis kui enda rahva heaolu tagatud. Eile vaatasite “Tänavahunte”? Miks neid ei abistata? Mina ei ole ÜLDSE praeguse refi valitsemisega rahul. Kas teie tõesti olete?

Esiteks, ideaalset erakonda ei ole olemas. Teiseks, Eesti ei ole eraldiseisev oaas, vaid sõltub maailmas toimuvast. Kolmandaks, suure põntsu hindadele pani Isamaa pensionireform, mille tagajärjel hulk vaba raha turule voolas. Alati oleks saanud asju paremini teha, selles osas üldse ei vaidle, aga kes oleks olnud parem praegusel ajal valitsuse eesotsas? Ma sain ekreike valitsusest sellise trauma, et ma ei taha mitte iialgi enam neid riigi eesotsas näha.

Kui panna plussid-miinused ritta, siis on refil vähemalt üks suur ja tugev pluss – välispoliitika. KK on teinud uskumatult head tööd ja sellepärast minu hääl praegu neile ka läks. Kuigi ka minu rahakott on juba päris auklik, siis ma pigem elan vaesemana, kui uuesti vene okupatsiooni all.

+33
-11
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Siska

Aga selleks kapo ongi ja KAS on korraldanud, las seda siis kapo tagantjärele uurib, võtab Politicolt ja Päevalehelt dokumendid ja vaatab üle, kas neil endal jäi midagi kahe silma vahele jne. See ekre “infooperatsioon!” karjumine on juba niiiii kulunud, küll oli infooperatsioon see, kui Martin Helme, meie eksrahandusminister, ei saa isegi keldribaari pidamisega hakkama ja selle mõne kuuga pankrotti lasi, raamatupidamine oli selline seapesa, et tekkis rahapesukahtlus- infooperatsioon! (kriminaalpolitseilt siis nähatavasti). “No võtsin peotäie tsekke ja viisin neile” 🙂 koos stringide ja rinnahoidjatega. Kõik mis nende rinnaesist määrib, on võltsing ja sepitsus, mitte oma mahhinatsioonid ja käpardlikkus.

Ega “Infooperatsioon” ei tähenda ilmtingimata seda, et info ise vale oleks 😀

+23
-6
Please wait...
Postitas:
JuuliaB

Refi valijad, kas olete tõesti rahul preguse olukorraga riigis? Mina ei ole. Kallinenud toiduhinnad, kütus, elekter- tunnen seda enda rahakoti peal ikka väga valusalt. Kas tõesti olete rahul, et enda riigi rahvas jäetakse hätta ja abi antakse hoopis sisse rännanud ukrainlastele? Muidugi on neid ka vaja aidata, aga alles siis kui enda rahva heaolu tagatud. Eile vaatasite “Tänavahunte”? Miks neid ei abistata? Mina ei ole ÜLDSE praeguse refi valitsemisega rahul. Kas teie tõesti olete?

Mina olen rahul. Meil on ju turumajandus. Riik ei saa eriti midagi teha kallinevate hindade vastu. EKRE ainult lubab, aga kui nad peaks valitsusse saama, on nad hindade vastu sama võimetud nagu kõik teised erakonnad. Pigem isegi vastupidi. Kui EKRE oli valitsuses, siis tuletame meelde, kuidas nad ei lubanud Ukraina ja Moldova hooajatöölisi Eestisse. Tänu odavatele võõrtöölistele on toiduhinnad veidigi odavamad.

Mis puutub Ukraina abistamisse, siis mina arvan, et praegu tuleb kasvõi viimane sent ja leivatükk ära anda Ukraina abistamiseks! Nemad seal sõdivad meie eest. Ma tõesti annan ennem raha oma hea elu arvelt, kui annan oma pojad sõtta. Aga kui Venemaa võidab, siis on neil ka Ukraina ressursid kasutada ja ülbust rohkem veel, kui enne. Kosuvad paar aastat ja tulevad siia ka. Ja siis lähevad meie pojad ja vennad sõtta. Selle ära hoidmiseks, mina olen nõus, et Eesti riik praegu las toetab Ukrainat veel palju rohkem, kui praegu.

Mis meie vaeste abistamisse puutub, siis suur osa neist on ise süüdi oma kehvas olukorras. On erandeid, näiteks puudega last hooldavad pered. Aga kui inimene on ise teinud ridamisi valesid valikuid (on koolid pooleli jätnud, on saanud mitu last eri meestega, kes ükski ei ole hea isa), siis ongi ju enesestmõistetav, et selline inimene teeb madalapalgalist lihttööd ega saagi kuigi hästi elada. Mitte üheski riigis ei ela laisad ja rumalad inimesed hästi! Ukraina inimesed aga pole oma kehvas olukorras ise süüdi, nende elu purustas sõda. Seepärast olen mina iga kell enne valmis ukrainlasi aitama, kui omi hädapätakaid.

+50
-13
Please wait...
Postitas:
TA

Ei ole sundseisu. Ise te lasete nendel erakondedal saada prportsionaalselt liiga suureks, sest teie peal toimib väga hästi see, kui öeldakse “Anna protestihääl meile, siis on kindel, et xxx ei saa piisavalt hääli”

Aga tegelikult olge oma valikutes vabad. Hääletage erakonna pikka perspektiivi vaadates (inimese järgi ei tasuks erakonda valida, sest põhisisu toetub ikka erakonna programmile, eesmärkidele). Ei ole nii, et tead Keskerakonnast väga asjalikku inimest ja sellepärast hääletad selle erakonna poolt, kuigi sulle näiteks erakonna poliitika ei meeldi, meeldib hoopis näiteks E200.

Täiesti vabalt võite valida nii Rohelisi, Parempoolseid, Isamaad, või kasvõi EKREt. Aga olge oma valikutes vabad.

Ise valin seekord Sotsiaaldemokraadid.

+11
-1
Please wait...

Postitas:
alma

Selles mõttes on tõesti sundseis, et peab EKRE valima kui reffidest kõrini on. Muidu oleks ka teisi valikuid. Refid on liiga palju võimul olnud, mõned ei kujuta enam teisiti ettegi, nagu vene ajal juba – ainult üks partei otsustab ja neile vastu ei tohi olla, siis oled kohe rahvavaenlane. Ja vaenlane peab ikka olema – vanasti olid pahad läänes, nüüd idas. 😀

+16
-39
Please wait...

Postitas:
Maret Vaa

Ärge ülearu muretsega. EKRE tahab küll võita valimisi, aga mitte pääseda valitsusse. Opositsioon on palju mugavam. Nad ei taha vastutada, vaid vastu rindu taguda, vaat, mis meie oleksime teinud! Ja ise samal ajal mõnusalt mitte midagi tehes riigikogu palgal istuda.

+37
-10
Please wait...
Postitas:
TA

No nõukaajal oli meie Eesti vanelane ikka ida ehk Venemaa. Sest Venemaa ju okupeeris Eestit. Õnneks tolleaegne natsi Saksamaa sai oma tegudest lõpuks ka aru (ka rahva tasandil) ja tundsid häbi ja süüd oma riigi ees, kuid Venemaa pole seda kunagi tundud, ei häbi ega süüd. Endiselt terrorist.

+22
-1
Please wait...

Postitas:
txt

Ärge ülearu muretsega. EKRE tahab küll võita valimisi, aga mitte pääseda valitsusse. Opositsioon on palju mugavam. Nad ei taha vastutada, vaid vastu rindu taguda, vaat, mis meie oleksime teinud! Ja ise samal ajal mõnusalt mitte midagi tehes riigikogu palgal istuda.

Nii tundub tõesti. Pole väga ekre nimekirju uurinud, aga reklaamidest on jäänud silma ka igati toredaid ja tegusaid inimesi. Kas neile ei tundu veider, et parteis on nii suur mõjuvõim ainult ühe pere käes? Või et head ideed tegelikult ei saagi kuuldavaks eesotsas olevate inimeste käitumise pärast?

Täiendus: vaatasin üleriigilist nimekirja. Ekre top 20 hulgas: 4 Helmet, 2 Poolametsa, tandem Vooglaid ja Järvi. 9. kohal Kert Kingo. Kohalikud toredad inimesed vaevalt et isikumandaati saavad, seega saab sisse jälle sama seltskond.

+24
-4
Please wait...

Postitas:
koaalala

Selles mõttes on tõesti sundseis, et peab EKRE valima kui reffidest kõrini on. Muidu oleks ka teisi valikuid. Refid on liiga palju võimul olnud, mõned ei kujuta enam teisiti ettegi, nagu vene ajal juba – ainult üks partei otsustab ja neile vastu ei tohi olla, siis oled kohe rahvavaenlane. Ja vaenlane peab ikka olema – vanasti olid pahad läänes, nüüd idas. 😀

Kas meil on idas sõbrad? Need kes Ukrainas naisi, lapsi vägistavad, tapavad?  Tohiks meelde tuletada, et 2019 valmiste järgi ei olnud RE võimul ja mis sellest tuli, Ratas pidevalt vabandas ja IT-välismajandusministrid vahetusid pideva voona, ahjaa – üritati ka PPA direktorist lahti saada – see oli küll väga piinlik lugu.

+31
-4
Please wait...
Postitas:
Pax Tibi

Täiendus: vaatasin üleriigilist nimekirja. Ekre top 20 hulgas: 4 Helmet, 2 Poolametsa, tandem Vooglaid ja Järvi. 9. kohal Kert Kingo. Kohalikud toredad inimesed vaevalt et isikumandaati saavad, seega saab sisse jälle sama seltskond.

Neli Helmet nimekirja eesotsas on tõesti liig mis liig. Isegi Savisaar ei upitanud oma pereliikmeid ja silmarõõme nii nahaalselt.

+38
-1
Please wait...

Postitas:
Agathe

Mind on alati huvitanud, miks on nii, et näiteks parlamendis saab hääletada poolt või vastu. Aga valimistel ei saa. Selge see, et hääletamine ja valimine ongi kaks erinevat sõna kahe erineva tähendusega. Siiski mina isiklikult sooviksin, et valimistel oleks ka valik – kas annad hääle kellegi poolt või annad hääle kellegi vastu.
EKRE peale nendel valmistel vastuhäält mõtet anda poleks, kui see ka võimalik oleks. Nad ei võida niikuinii.

Teisest küljest – ka selles erakonnas, mida mina valin, on mõni inimene, keda ma parlamendis näha ei tahaks. Seega võimalik, et annaksin vastuhääle ka hoopis oma eelispartei mõnele kandidaadile.

0
0
Please wait...

Postitas:
Toutakk

Asja teine pool on see, et siis hakkavad inimesed ka rohkem säästma ja otsima alternatiive, kui hinnad tõusevad. Ärge unustage, et fossiilsete kütuste tagavara ei ole lõputu. Varem või hiljem tuleb mootorikütustele ja fossiilsetest kütustest saadav elekter asendada. Mida varem sellega pihta hakata, seda sujuvam on üleminek.

+6
-7
Please wait...

Postitas:
IirHisabella

Loomulikult pole rahul majanduslanguse ning toidukaupade ja elektri kallinemisega, aga tahaks vastu küsida, et kas päriselt ka saab keegi arvata, et see toimub ainult Eestis ja et toimuv on ühe erakonna süü?!
Refiga on vähemalt lootus, et tuleme sellest vastikust raskest olukorrast, mis praegu on, enam-vähem elusatena läbi, ei laena ennast päris oimetuks laste arvelt, ei kaeva auku veelgi sügavamaks (sügav on see niigi) ja mida rutem põhjas käidud saab, seda kiiremini on võimalik hakata jälle ülespoole ukerdama.

Ja loomulikult tuleb aidata neid, kel häda kõige suurem – Eestis elavatel inimestel on siiski võimalik enamvähem ots otsaga kokku tulla, on tasuta arstiabi, tasuta haridus, vajadusel saab sotsiaaltoetusi küsida, nälga surra ei lasta tõepoolest kellelgi, kes ise vähegi aktiivset huvi eluspüsimise vastu üles näitab.  Aga kaotada sõja tõttu kõik, mis vähegi oluline, olla sunnitud täiesti võõral maal võõras keeles nullist alustama, samal ajal kui ei tea, kas ja millal koju tagasi saad ja milline see kodu(maa) siis on… see tundub rängemast rängem. Sõna otseses mõttes ellujäämise küsimus ju. Loomulikult peab neid aitama! Ja tegema kõik, et sama ei saaks korduda siin, meie kallis kodus.

Ise ma refe ei valinud, vaid hoopis sotsid, justnimelt tasakaalustavaks jõuks sooviksin neid mõne parempoolse ja väga majandusele keskendunud erakonna kõrvale.

+22
-6
Please wait...

Postitas:
kagu

Ma arvan, et vahet pole kumb võidab. Kui enamus ütleb, et nemad Ekrega valitsust ei moodusta siis isegi kui võidab pole tal üksi midagi teha nagu juhtus 4 aastat tagasi reformiga, kes võitis.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Tahesara

https://majandus.postimees.ee/7722762/swedbank-moodunud-aastal-vahenes-euroopa-liidus-ainsana-eesti-majandus#_ga=2.76502614.251074228.1677513232-77342495.1662709028

ja samas

https://i.redd.it/9ryg94mva5la1.jpg

+4
-8
Please wait...

Postitas:
Kutsarhobusel

https://majandus.postimees.ee/7722762/swedbank-moodunud-aastal-vahenes-euroopa-liidus-ainsana-eesti-majandus#_ga=2.76502614.251074228.1677513232-77342495.1662709028

ja samas

https://i.redd.it/9ryg94mva5la1.jpg

Ekreikke ajast on see suudetud hoolimata jätkuvast koroonast ja sõjast viia -4.1 -2.9 peale, mis pole sellistes oludes sugugi halb töö.  Mina olen vägagi selle poolt, et me sõjavarustust Ukrainale anname. Neil on see number -37.2 ja meil oleks veel hullem kui nemad seal meiegi eest sõda ei peaks. Ning majanduslangus oleks vähim, mille pärast siis muretseksime.

+16
-4
Please wait...

Postitas:
iwar

Mingis mõttes on küll sundseis. Refid on ainsana lubanud, et nemad tibladega valitsust ei tee.

+14
-8
Please wait...

Postitas:
angie

Just oleks pidanud valima seda, keda tahtsite. Pettumust valmistavad just teiesugused ajupestud inimesed. Ja nagu näha, see ajupesu töötab, kahjuks. 🙁

Ma juba sain enda vitsad, kui eelmisel korral andsin hääle isamaale. Minu hääl oli nii ekreikkes, kui ka peretoetuste muutmises. Need kumbki ei sobi mulle absoluutselt! Minu õppetund ongi see, et anna hääl sellele, kes kindlasti saab ebameeldivale vastu. Kurb, aga tõsi!

Ja siis valisid reformi, kes nende peretoetuste poolt 100% oli? Ja nimetad teisi rumalateks? Nunu.

+4
-6
Please wait...

Postitas:
angie

Kuigi ka minu rahakott on juba päris auklik, siis ma pigem elan vaesemana, kui uuesti vene okupatsiooni all.

Stratcomi ajupesu on toiminud ideaalselt :).

+4
-7
Please wait...

Postitas:
angie

Mina olen rahul. Meil on ju turumajandus. Riik ei saa eriti midagi teha kallinevate hindade vastu.

Üle poole elektrihinnast moodustab CO2 kvoot, mis on 100% poliitiline otsus. Seega sinu väide on vale, tegelikult mõlemad väited kahes erinevas lauses.

+5
-5
Please wait...

Postitas:
imported_indrek

Kõik sotside rumalused  juba unustatud või. Miks ekre üldse püünele pääses ja eelmistel riigikogu valimistel sotsid niimoodi põrusid. Maksud, alkoholi ja kütuseaktsiis, suhkrupesu (suhkur toodetest välja), migratsiooni ja rändekvootide avalik toetamine, seksuaalvähemuste sildi all seksuaalenamuste ründamine, ekrega aktiivne vastandumine, millest ekre võitjana väljus jne jne jne. Rääkimata praegustest idiootsustest, nt  nelja tunnine töönädal ( normkoormuse 50 h võrra vähendamine 24 h töökohal tähendab, et senise 4,5  töökohta tuleb hakata mehitama 5,5 töötajaga). Hooldekodud, haiglad, piirivalve, politsei, kiirabi, päästeaemet, hotellid, transport. edu marksi ideede elluviimisel.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Seliiina

Üle poole elektrihinnast moodustab CO2 kvoot, mis on 100% poliitiline otsus. Seega sinu väide on vale, tegelikult mõlemad väited kahes erinevas lauses.

Ja samas tahavad ekrekad VEEL panna käima põlevkivijaamad (neil on lausa mõte ehitada uusi), mis tõstab hüppeliselt co2 kvoodi hinda, kust siis peaks tulema odav elekter 🙂 mis kohaga te mõtlete? Elektriturg ja co2 turg on omavahel seotud. Selle asemel, et midagi uut mõelda, tahetakse järjekordselt tagasi vana, iganenud ja kahjulikku, peaasi, et oleks “odav” (kellele?). Nii tüüpiline. Angie siin ilkus mingis teemas, kuidas reformarid tahtsid teha tuumajaama Eestisse. Ta vist ei tea, et Ekregi on suunda muutnud ja heaks kiitnud mõtte tuumajaama Eestisse toomisest, juba aasta tagasi ja see on valimisprogrammis 🙂

https://www.err.ee/1608892397/heitmekvootide-hind-tousis-rekordkorgele

https://www.riigikogu.ee/istungi-ulevaated/riigikogu-kasitles-co2-kvoodi-hinnatousu-moju-riigieelarvele-ja-uhiskonnale/

+9
-3
Please wait...

Postitas:
Jaagular

Eksid.

0
-12
Please wait...

Postitas:
Agathe

Aga miks mitte sotse valida?

Mitukümmend miljonit riigikassast see aktsiisijama vähemaks võttiski? Ise küsin, ise vastan. 95 miljonit eurot, sellest 70 miljonit aktsiiside ja umbes 24,4 miljonit käibemaksuna. Minul on raske seda andestada. Ei tea ühtki inimest, kes oleks vähem jooma hakanud, küll tean mitut väga vähese alkoholitarbimisega isikut, kel sel ajal kast veini ja konjakit nurgas seisis. Lätist. Kuhu läks ka aktsiis. Lisaks vähenes soome turistide hulk. Nad varem ei ostnud siit ju mitte ainult alkoholi, kui see ka oli nende peamine reisi põhjus. Ja ka see aktsiis jäi meil saamata. Nende turistide rahast jäid ilma hotellid, toateenijad, restoranide töötajad, taksojuhid, juuksurid, laevaperede liikmed, ka tavalised toidupoed jne.

Ning andestage, kui ma eksin, kas neid äsja ei juhtinud mitte see inimene, kes enne poliitikukarjääri rajale astumist polnud mitte kunagi mitte mingil tööl käinud? See muidugi on rohkem valijate otsus ta valida, mis näitab üht-teist valijate kohta. Siis sama targad teised sotsid valisid ta oma erakonna esimeheks.

Teisalt aga miks tööminister peakski üldse töö- ehk riigikoguvälise tegevuse kogemust omama, eksole – buddha polnud ka enne kodust välja minemist pikki aastaid mingitki tööinimese elu, vaesust ja rügamist näinud. Ja vaata, kui paljud austavad ja kummardavad.

Kui ma faktidega mööda panen, siis palun vabandust ette ja taha.

+12
0
Please wait...

Postitas:
taivopalm

Ärge ülearu muretsega. EKRE tahab küll võita valimisi, aga mitte pääseda valitsusse. Opositsioon on palju mugavam. Nad ei taha vastutada, vaid vastu rindu taguda, vaat, mis meie oleksime teinud! Ja ise samal ajal mõnusalt mitte midagi tehes riigikogu palgal istuda. Eksid.

Sa Jaagular väidad seda nii kindlalt. Kas kandideerid ka ise EKRE ridades ja oled nimekirja eesotsas? Proua M? Muidu sa ju teaks seda väita:)

+4
-1
Please wait...

Postitas:
taivopalm

Mitukümmend miljonit riigikassast see aktsiisijama vähemaks võttiski? Ise küsin, ise vastan. 95 miljonit eurot, sellest 70 miljonit aktsiiside ja umbes 24,4 miljonit käibemaksuna.

See on tänaseks küll vana asi juba, aga aitäh meenutamast. See alkoholi aktsiisi värk oli minu arvates puhtalt Jevgeni Ossinovski egotrip. Ta oli vist sel ajal minister. Ta ise oli karsklane ja arvas, et küllap siis kõik napsumehed hakkavad ka karsklasteks või siis hakkavad kallist alkoholi ostma. Aga Ossinovski ise meedias väitis tookord midagi sellist-tõstame alkoholi aktsiisi ja siis napsumehed joovad kalli hinna tõttu vähem ja see tähendab tervemat ühiskonda ning väiksemaid kulusid arstiabile jne. Midagi taolist tema üllas mõte tookord oli. Paraku läks nii, et vähem jooma ei hakatud ja alkoholi hakati ostma hoopis Lätist.

Aga mingit sundseisu valimistel ei ole. Vali keda soovid. Kui tahad nö EKRE vastu hääletada, siis on sinu valikus Ref, E200, Parempoolsed.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Jaagular

Ärge ülearu muretsega. EKRE tahab küll võita valimisi, aga mitte pääseda valitsusse. Opositsioon on palju mugavam. Nad ei taha vastutada, vaid vastu rindu taguda, vaat, mis meie oleksime teinud! Ja ise samal ajal mõnusalt mitte midagi tehes riigikogu palgal istuda. Eksid.

Sa Jaagular väidad seda nii kindlalt. Kas kandideerid ka ise EKRE ridades ja oled nimekirja eesotsas? Proua M? Muidu sa ju teaks seda väita:)

Ei, ma ei kandideeri. Aga tean kindlalt, kuna olen natuke enam, kui erakonna lihtliige.
Kes mu postitusi lugenud on, saab aru, et ma ei tegele niisama lahmimise ja udu ajamisega. Vastupidiselt populaarsele arvamusele, on EKRE täiesti tõsine eestimeelne erakond.

Eesti tõepoolest vajab suunamuutust (kui soovite – päästmist). Vastasel korral hakake juba varakult vene keelt õppima. Inglise keel paremal tasemel, kui tavatiktokkeril, kulub samuti ära. Eestikeelne kõrgharidus kidub ja koolidki töötavad veel ainult bensiiniaurude peal. Ühesõnaga – haridussüsteem on kollapsi äärel. Ja kohustuslikuks muutuvale elektriautode pargile pole elektrit niikuinii kusagilt võtta, taristust rääkimata.

Hariduse asjus oleks tartlastel kasulik hääletada Loone Otsa poolt.

+1
-19
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 72 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Pahane sundseisu tõttu valimistel