Refi valijad, kas olete tõesti rahul preguse olukorraga riigis? Mina ei ole. Kallinenud toiduhinnad, kütus, elekter- tunnen seda enda rahakoti peal ikka väga valusalt. Kas tõesti olete rahul, et enda riigi rahvas jäetakse hätta ja abi antakse hoopis sisse rännanud ukrainlastele? Muidugi on neid ka vaja aidata, aga alles siis kui enda rahva heaolu tagatud. Eile vaatasite “Tänavahunte”? Miks neid ei abistata? Mina ei ole ÜLDSE praeguse refi valitsemisega rahul. Kas teie tõesti olete?
Loomulikult pole rahul majanduslanguse ning toidukaupade ja elektri kallinemisega, aga tahaks vastu küsida, et kas päriselt ka saab keegi arvata, et see toimub ainult Eestis ja et toimuv on ühe erakonna süü?!
Refiga on vähemalt lootus, et tuleme sellest vastikust raskest olukorrast, mis praegu on, enam-vähem elusatena läbi, ei laena ennast päris oimetuks laste arvelt, ei kaeva auku veelgi sügavamaks (sügav on see niigi) ja mida rutem põhjas käidud saab, seda kiiremini on võimalik hakata jälle ülespoole ukerdama.
Ja loomulikult tuleb aidata neid, kel häda kõige suurem – Eestis elavatel inimestel on siiski võimalik enamvähem ots otsaga kokku tulla, on tasuta arstiabi, tasuta haridus, vajadusel saab sotsiaaltoetusi küsida, nälga surra ei lasta tõepoolest kellelgi, kes ise vähegi aktiivset huvi eluspüsimise vastu üles näitab. Aga kaotada sõja tõttu kõik, mis vähegi oluline, olla sunnitud täiesti võõral maal võõras keeles nullist alustama, samal ajal kui ei tea, kas ja millal koju tagasi saad ja milline see kodu(maa) siis on… see tundub rängemast rängem. Sõna otseses mõttes ellujäämise küsimus ju. Loomulikult peab neid aitama! Ja tegema kõik, et sama ei saaks korduda siin, meie kallis kodus.
Ise ma refe ei valinud, vaid hoopis sotsid, justnimelt tasakaalustavaks jõuks sooviksin neid mõne parempoolse ja väga majandusele keskendunud erakonna kõrvale.