Mina sellest sotside kiitmisest siin aru ei saa. Lisaks sellele alkoholihullusele ja augule riigieelarves on nad alati torpedeerinud eestikeelset haridust. Eestikeelne haridus on aga mu meelest praegu täielik prioriteet. Selle oleks pidanud tegema 30 aastat tagasi, aga ikka torpedeerivad nad koos Keskerakonnaga, et ei saa, ei sobi, ei jõua, äkki ikka ise õpivad, no kaua võib? Kuni enam keegi eesti keelt ei räägi? Aga kui valikus on see praalijate kamp, siis muidugi enne kasvõi sotsid, aga peaasi mitte häbi kogu maailma ees ja üksi venelaste rünnaku puhul. Oleme küllalt ajaloos kannatanud oma isepäise omaenda tarkuse tõttu, et me naabritega koostööd ei tee, alates 13.sajandist, ehk aitab juba.
Ma pole küll märganud erilist sotside kiitmist siin. Ise soovitasin sotse valida teemaalgatajal seetõttu, et ta kirjutas
“Ehk siis hääled, mis tegelikult oleks tahtnud minna rohelistele ja sotsidele läksid mõlemad ekre tõttu reformikatele..”
Praegu ju nagunii seda ohtu pole, et sotsid valitsust moodustama hakkaks. Pole vast ka ohtu, et nad KEga kahepeale koalitsiooni kokku saaks.
Tasakaalustamist mõtlesin just liberaalsuse suunal. Kahjuks Reform on selles osas täiesti laialivalguv ja seetõttu eelistaks nende kõrval näha pigem E200 ja sotse kui KE-d ja Isamaad. Aga see on juba tõesti minu isiklik arvamus ja utoopia nagunii. Mulle isiklikult sobib väga hästi, kui teemaalgataja reformi valiku juurde jääb, aga kahjuks tundub, et ta ei ole tegelikult ise selle valikuga rahul.