Teema: Palgasoov kandideerides
Mina esitasin sellise soovi töövestlusel suusõnaliselt. Saingi täpselt sellise summa. Pärast kirusin ennast. 😀
Kus tead, et muidu poleks vähem saanud?
Mis mõtet on töökohta vahetada, kui sellega ei kaasne palgatõus?
Mis mõtet on ainult palga pärast vahetada töökohta, kui muu kõik täpselt sama? Siis võib ju lihtsalt olemasolevas kohas palka juurde küsida ja ei pea muuga jamama.
Mina esitasin sellise soovi töövestlusel suusõnaliselt. Saingi täpselt sellise summa. Pärast kirusin ennast. 😀
Kus tead, et muidu poleks vähem saanud?
asub kodule lähemal või mugavamas asukohas näiteks? toredam kollektiiv? edukam firma ning lootus karjääriredelil edasi liikuda kiiremini kui praeguses kohas?
asub kodule lähemal või mugavamas asukohas näiteks? toredam kollektiiv? edukam firma ning lootus karjääriredelil edasi liikuda kiiremini kui praeguses kohas?
Ma eelmise MASU alguses (2008) vahetasin töökohta nii, et vanas töökohas hakkas palk juba MASU tõttu vaikselt langema ja uues töökohas küsisin nö eelmise töökoha head palka (2007 kui oli veel buumiaeg). Nii et küsisin ikkagi palgatõusu ja teine asi oli minu eelaimdus, et vanal töökohal läheb tulevikus veelgi halvemini. Sain uude kohta tööle. Vanal ktöökohal hakkaski halvemini minema ja nad oleks uksed kinni pannud, kui neid ei oleks ühe kolmanda suurema firma poolt mõned aastad hiljem üles ostetud. Aga üldiselt on ju nii, et ega vandel olijatel töökohas palka ei tõsteta ja uued tulijad saavad reeglina rohkem. Seetõttu justkui oleks meie elumudelisse sisse programmeeritud, et vaheta iga 10-15 aasta tagant töökohta ja kauple endale suurem palk. Kui muidugi oled asendamatu spetsialist, siis võid ka vanas kohas käia direktori ukse taga palka juurde kauplemas, aga pead ka arvestama sellega, et palka juurde ei anta ja mis siis teed? Kas jätkad sama palgaga või ikkagi otsid uue töökoha?
Aga üldiselt on ju nii, et ega vandel olijatel töökohas palka ei tõsteta ja uued tulijad saavad reeglina rohkem. Seetõttu justkui oleks meie elumudelisse sisse programmeeritud, et vaheta iga 10-15 aasta tagant töökohta ja kauple endale suurem palk. Kui muidugi oled asendamatu spetsialist, siis võid ka vanas kohas käia direktori ukse taga palka juurde kauplemas, aga pead ka arvestama sellega, et palka juurde ei anta ja mis siis teed? Kas jätkad sama palgaga või ikkagi otsid uue töökoha?
Vanad olijad ise ei küsi. Olen 20 aastat samas kohas töötanud ja sain sel aastal 43% palka juurde. Paar aastat tagasi sain 17%.
Vanad olijad ise ei küsi. Olen 20 aastat samas kohas töötanud ja sain sel aastal 43% palka juurde. Paar aastat tagasi sain 17%.
ei tea midagi, see oleneb töökohast ja ametist. Ma sain küsides 10 % juurde, pärast veel 10% aga siis said kõik.
Osa rahvast sai juba enne üle 3500 EUR kätte, meid peeti nende abilisteks kuigi tegime sisuliselt nende töö omal erialal ära ja ei makstud mitte pooltki.
Aga kirjuta, et soovin antud ametikohale konkurentsivõimelist töötasu . Ei pea ju palganumber olema. Too välja väärtused,mida suudad antud töökohal endast anda.
Sinu praeguse koha palk ei huvita kedagi ja mina ka paraku suhtuks sellesse kahtlustusega, kuigi tean, et töötaja võib oma palka avaldada. On palju asju, mida seadus ei keela, aga mis on siiski piiripealsed.
Kui tahad vanast kohast rohkem saada palka, siis arvutadki minimaalse numbri, paned mõnevõrra otsa ja ütled selle.
Sinu praeguse koha palk ei huvita kedagi ja mina ka paraku suhtuks sellesse kahtlustusega, kuigi tean, et töötaja võib oma palka avaldada.
Rumal jutt. Kandideerija praegune palk huvitab uut tööandjat vägagi, eriti siis, kui tegu sama tegevusalaga ehk sisuliselt konkurendiga.
Sinu praeguse koha palk ei huvita kedagi ja mina ka paraku suhtuks sellesse kahtlustusega, kuigi tean, et töötaja võib oma palka avaldada.
Rumal jutt. Kandideerija praegune palk huvitab uut tööandjat vägagi, eriti siis, kui tegu sama tegevusalaga ehk sisuliselt konkurendiga.
See on õige küll. Aga ma mõtlesin pigem seda, et sinu praegune palk ei puutu antud konkurssi ja ei muuda ettevõtte otsust.
Sa pead olema sisse logitud, et vastata selle teemale.