Ma olen elus ka kontoris veidi kõrgema palga eest istunud ja see oligi reaalselt istumine. Nii igav oli, et jää või magama. Tööd tegin arvuti taga aeglaselt, et seda jätkuks terveks päevaks teha. Selline uimerdamine ja tagumiku laiaks istumine mulle ka ei meeldi.
Mul oli sarnane kontoritöö. 8-tunnise tööpäeva jooksul oli reaalset tööd u 3 tundi. Võtsin kursused kõrvale ja tegin need aasta ajaga ära – õppisin kesktasemel selgeks kaks programmi ja algtasemel ühe võõrkeele. Peale seda läksin magistrisse. Erialase kirjanduse lugemine, kodutööd, kirjutamine – täpselt nii, ikka minu olematu töö kõrvalt. Lisaks jätkasin keeleõppega, jõudsin sellega üsna mugava kesktasemeni.
Kui magistrikraad tehtud sai, leidsin endale uue, huvitava, palju suurema palga ja potentsiaaliga töökoha. Haridus + programmid + oskasin vajalikku keelt, mida valdavad vähesed eestlased.
Kui oleksin tookord kontoris pöidlaid keerutama jäänud nagu sina, oleksin siiamaani seal samasugune assistent. Kui elu on andnud töökoha, kus saab omi asju ajada – õpi, asuta oma äri. Kuskile poodi veel väiksema palgaga rabama minemine on lollus. Mingi progress ja ambitsioon peab elus olemas olema.