Esileht Tööelu, raha ja seadused. Palju te palka saate?

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 172 )

Teema: Palju te palka saate?

Postitas:
Kägu

Mida töötajal on võita palga salastamisest? Võib-olla kui väga hea kaupleja oled, siis suudad suurema palga välja kaubelda, kui töökaaslane, kes sama tööd teeb.

Ega kõik ei taha välja seda öelda, et tavaliselt saavad uuemad tulijad rohkem palka kui vanad olijad ja ka mehed saavad palju rohkem. Tuttav töötab õpetajana ja ta oli ikka väga vihane, kui sai teada, et üks meesõpetaja saab 30 protsenti rohkem palka kui naisõpetajad.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Palk 850 bruto. Klienditeenindaja alevis. Tööpäevad pikad ja rasked. Kusjuures minu ema saab pensioni 730. Elab üksi oma pisikeses majas. Iga kuu jääb tal raha üle. Ostab ainult küttepuid ja talvel on elektriarved veidi suuremad. Lastelastele jagab heldelt raha. Minu palk hakkab juba tema pensionile jalgu jääma. Selline on reaalsus Eestis.

850€ bruto???? Täiskohaga? Ma sõnatu.

+5
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tule siis oma lossist maa peale ja vaata reaalset elu ka. Alampalk on sel aastal 725 € ja neid töökohti ikka jagub.

+14
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Palk 850 bruto. Klienditeenindaja alevis. Tööpäevad pikad ja rasked. Kusjuures minu ema saab pensioni 730. Elab üksi oma pisikeses majas. Iga kuu jääb tal raha üle. Ostab ainult küttepuid ja talvel on elektriarved veidi suuremad. Lastelastele jagab heldelt raha. Minu palk hakkab juba tema pensionile jalgu jääma. Selline on reaalsus Eestis.

Ja sa ei kujuta ette, palju selle raha eest on vaja tööd rügada. Ja tööd peab kiiresti tegema, sest muidu ei jõua kõike ära teha. Jalanõud peavad olema jalas sellised, et nendes 13 tundi ringi liikudes ei hakkaks kuskilt hõõruma. Selle raha eest tehakse reaalset tööd. Mida on silmaga nähe ja käega katsuda. Ma olen elus ka kontoris veidi kõrgema palga eest istunud ja see oligi reaalselt istumine. Nii igav oli, et jää või magama. Tööd tegin arvuti taga aeglaselt, et seda jätkuks terveks päevaks teha. Selline uimerdamine ja tagumiku laiaks istumine mulle ka ei meeldi.

+7
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tule siis oma lossist maa peale ja vaata reaalset elu ka. Alampalk on sel aastal 725 € ja neid töökohti ikka jagub.

Jah, jagub täiesti. Just oli kogemus 12 h tööpäevadega pizzameistri kohaga, kus töötasu oli 825 eurot bruto täiskoha ees.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

tavaliselt saavad uuemad tulijad rohkem palka kui vanad olijad

Ja nii ongi. Kui palka juurde küsid, vastatakse, et ei saa, raha pole, aga uus tulija saab küll rohkem. Kui vanal olijal palka ei tõsteta, siis annad lahkumisavalduse sisse ja pärast kandideerid samale kohale tagasi kõrgema palgaga. Normaalne suhtumine, eks!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei elagi lossis, aga see on ikka väga ränk sellise palgaga ära elada.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

1860 eurot. Seda on vähe. Aga samas muidugi, mul jääb üksi elava inimesena ilmselt rohkem üle kui kõrgema palgaga inimestel.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mida on silmaga nähe ja käega katsuda. Ma olen elus ka kontoris veidi kõrgema palga eest istunud ja see oligi reaalselt istumine. Nii igav oli, et jää või magama. Tööd tegin arvuti taga aeglaselt, et seda jätkuks terveks päevaks teha. Selline uimerdamine ja tagumiku laiaks istumine mulle ka ei meeldi.

Ise teadlikult uimerdad ja siis kurdad, et ei meeldi? Arusaamatu.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Just oli kogemus 12 h tööpäevadega pizzameistri kohaga, kus töötasu oli 825 eurot bruto täiskoha ees.

See 12 tundi ei näita ju midagi, kui on graafiku alusel töö ja summaarne tööajaarvestus.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Just oli kogemus 12 h tööpäevadega pizzameistri kohaga, kus töötasu oli 825 eurot bruto täiskoha ees.

See 12 tundi ei näita ju midagi, kui on graafiku alusel töö ja summaarne tööajaarvestus.

Vaata ikka tunnihinnet.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaata ikka tunnihinnet.

Täpselt sama ju, kui töötaks sama palga eest 5p nädalas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mida on silmaga nähe ja käega katsuda. Ma olen elus ka kontoris veidi kõrgema palga eest istunud ja see oligi reaalselt istumine. Nii igav oli, et jää või magama. Tööd tegin arvuti taga aeglaselt, et seda jätkuks terveks päevaks teha. Selline uimerdamine ja tagumiku laiaks istumine mulle ka ei meeldi.

Sa ei saanud vist aru. Ma rääkisin ühest äärmusest ja siis teisest äärmusest. Üks on kontoritöö ja sul pole seal kontoris midagi teha. Tööd on vähe. Samas on kuidagi imelik niisama ka netis surfata. Teedki tööd, aga teed aeglaselt. Ma näiteks tegin ja saatsin klientidele arveid. Oleks saanud selle töö ära teha ühe päevaga. Mina venitasin selle kahe päeva peale. Ja see toimus üks kord kuus kuu alguses. Muudel päevadel tegin jooksvalt muid asju, aga seda tööd oli lihtsalt vähe. Passisingi niisama kontoris. Mõnikord olin täitsa üksinda. Polnud isegi kellegagi rääkida. See ka ju pole nagu töö, mida tahaks teha.
Ja nüüd 10 aastat hiljem teen lihttööd poes. Palka saan vähem, kui seal kontoris sain, sest hetkel on veidi üle alampalga palk, kontoris töötades sain ikka rohkem palka, kui tol ajal 10 aastat tagasi alampalk oli. Aga nüüd on tööd nii, et pole aega ninagi nuusata. Teed poes absoluutselt kõike. Paned kaupa välja, oled kassas, oled letis. Asendad ühte, asendad teist inimest. Mõnel päeval teed veel teise inimese töö ka ära lisaks enda tööle. Jalad vudivad kiirelt all. Sussilohistamiseks aega pole. Kõik peab olema kiirelt tehtud ja vigu teha ei tohi. Õhtuks oled füüsiliselt ja vaimselt täiesti läbi. Eriti näiteks kassas töötades. Läheb mõni joodik kapitaalselt lolliks näiteks ja lubab kõik segi peksta ja maha lüüa. Sa ise tegeled samas rahadega, üritad pea selge hoida ja joodikut maha rahustada endal käed juba värisevad. Ja kõige selle eest saad põhimõtteliselt alampalka. Sa pole nagu mitte keegi. Tallinnas saab iga koristajagi rohkem palka. See lihtsalt ei ole õiglane. Mitte, et töö oleks halb. Ei, mulle meeldib tegutseda, sest siis aeg läheb kiiresti. Lihtsalt palk ja töö ei lähe omavahel kokku.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa ei saanud vist aru. Ma rääkisin ühest äärmusest ja siis teisest äärmusest. Üks on kontoritöö ja sul pole seal kontoris midagi teha. Tööd on vähe. Samas on kuidagi imelik niisama ka netis surfata. Teedki tööd, aga teed aeglaselt. Ma näiteks tegin ja saatsin klientidele arveid. Oleks saanud selle töö ära teha ühe päevaga. Mina venitasin selle kahe päeva peale. Ja see toimus üks kord kuus kuu alguses. Muudel päevadel tegin jooksvalt muid asju, aga seda tööd oli lihtsalt vähe. Passisingi niisama kontoris. Mõnikord olin täitsa üksinda. Polnud isegi kellegagi rääkida. See ka ju pole nagu töö, mida tahaks teha.

Ja nüüd 10 aastat hiljem teen lihttööd poes. Palka saan vähem, kui seal kontoris sain, sest hetkel on veidi üle alampalga palk, kontoris töötades sain ikka rohkem palka, kui tol ajal 10 aastat tagasi alampalk oli. Aga nüüd on tööd nii, et pole aega ninagi nuusata. Teed poes absoluutselt kõike. Paned kaupa välja, oled kassas, oled letis. Asendad ühte, asendad teist inimest. Mõnel päeval teed veel teise inimese töö ka ära lisaks enda tööle. Jalad vudivad kiirelt all. Sussilohistamiseks aega pole. Kõik peab olema kiirelt tehtud ja vigu teha ei tohi. Õhtuks oled füüsiliselt ja vaimselt täiesti läbi. Eriti näiteks kassas töötades. Läheb mõni joodik kapitaalselt lolliks näiteks ja lubab kõik segi peksta ja maha lüüa. Sa ise tegeled samas rahadega, üritad pea selge hoida ja joodikut maha rahustada endal käed juba värisevad. Ja kõige selle eest saad põhimõtteliselt alampalka. Sa pole nagu mitte keegi. Tallinnas saab iga koristajagi rohkem palka. See lihtsalt ei ole õiglane. Mitte, et töö oleks halb. Ei, mulle meeldib tegutseda, sest siis aeg läheb kiiresti. Lihtsalt palk ja töö ei lähe omavahel kokku.

Mis sind takistas seal kontoris siis ettepanekuid tegemast töö paremaks korraldamiseks? Kui juhtkonda oleks teavitatud, oleks ehk mõned koondatud, ülejäänutel suurem koormus ja veel suurem palk olnud. Aga eks rumalad peavadki väikese raha eest hommikust õhtuni rabama, siis on rohkem rahul, nagu siit eredalt välja tuleb.

+4
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saan ka taolise töö eest veidi üle 2000 kätte ning leian endale kohe muud tegevust, kui tööasjad tehtud. Huvitav, et sa ei leidnud?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

900 euri

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saab netis olla, lugeda, filme vaadata vms.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üks on kontoritöö ja sul pole seal kontoris midagi teha. Tööd on vähe. Samas on kuidagi imelik niisama ka netis surfata. Teedki tööd, aga teed aeglaselt. Ma näiteks tegin ja saatsin klientidele arveid. Oleks saanud selle töö ära teha ühe päevaga. Mina venitasin selle kahe päeva peale. Ja see toimus üks kord kuus kuu alguses. Muudel päevadel tegin jooksvalt muid asju, aga seda tööd oli lihtsalt vähe. Passisingi niisama kontoris. Mõnikord olin täitsa üksinda. Polnud isegi kellegagi rääkida. See ka ju pole nagu töö, mida tahaks teha.

Sul on tasuta kontor + tasustatud piiramatu vaba aeg käes: asuta kasvõi oma firma ja tee, mida tahad. Uskumatu loll peab ikka olema, et selline töökoht üles öelda ja minna kusagile füüsilisele tööle ennast pooleks rabama.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks sa kodus ei räägi? Ja Guess ongi vaese inimese kaubamärk.

Miks peaks kodus rääkima palgast? Kuidas minu palk abikaasasse puutub või abikaasa palk minusse? Meil on erinev töö. Milline totrus on rikka kaubamärk. Iga kaubamärk tahab inimestelt raha kätte saada.

Kujuta ette, et enamus inimesi elab PERKONNANA ja seega ka muuhulgas teab elukaaslase/abikaasa sissetulekuid.

Perekonnana elamine ei tähenda, et peaks teineteise sissetulekuid teadma:) Mida jõukam oled, seda rohkem sellest aru saad.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sõltub kuidas vaadata, sinu jaoks perekonnaelu, minu jaoks sendiveeretajad.

Kuidas teise inimese palga teadmine sendiveeretamisega seostub?

Sest rikastel pole vaja teada, palju abikaasale raha peale tuleb. Mind ei huvita see, me ei tee mingit eelarvet, me ei oma kulusid kuidagimoodi arvestama.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Süüa ja ravimeid ei osta? Kuskil ei käi? Transporti ei kasuta? Pesugeeli, hambapastat, mitte midagi? Siis küll.

Ma soovitaks sul ema majakesse kolida. Selliste sissetulekutega ei kujuta ette, et igal pereliikmel on oma elamine.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks sa kodus ei räägi? Ja Guess ongi vaese inimese kaubamärk.

Miks peaks kodus rääkima palgast? Kuidas minu palk abikaasasse puutub või abikaasa palk minusse? Meil on erinev töö. Milline totrus on rikka kaubamärk. Iga kaubamärk tahab inimestelt raha kätte saada.

Kujuta ette, et enamus inimesi elab PERKONNANA ja seega ka muuhulgas teab elukaaslase/abikaasa sissetulekuid.

1. Perekonnana elamine ei tähenda, et peaks teineteise sissetulekuid teadma:) Mida jõukam oled, seda rohkem sellest aru saad.

Jälle see tobe miljonärist rikkur kohal.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu
Ma olen elus ka kontoris veidi kõrgema palga eest istunud ja see oligi reaalselt istumine. Nii igav oli, et jää või magama. Tööd tegin arvuti taga aeglaselt, et seda jätkuks terveks päevaks teha. Selline uimerdamine ja tagumiku laiaks istumine mulle ka ei meeldi.

Mul oli sarnane kontoritöö. 8-tunnise tööpäeva jooksul oli reaalset tööd u 3 tundi. Võtsin kursused kõrvale ja tegin need aasta ajaga ära – õppisin kesktasemel selgeks kaks programmi ja algtasemel ühe võõrkeele. Peale seda läksin magistrisse. Erialase kirjanduse lugemine, kodutööd, kirjutamine – täpselt nii, ikka minu olematu töö kõrvalt. Lisaks jätkasin keeleõppega, jõudsin sellega üsna mugava kesktasemeni.

Kui magistrikraad tehtud sai, leidsin endale uue, huvitava, palju suurema palga ja potentsiaaliga töökoha. Haridus + programmid + oskasin vajalikku keelt, mida valdavad vähesed eestlased.

Kui oleksin tookord kontoris pöidlaid keerutama jäänud nagu sina, oleksin siiamaani seal samasugune assistent. Kui elu on andnud töökoha, kus saab omi asju ajada – õpi, asuta oma äri. Kuskile poodi veel väiksema palgaga rabama minemine on lollus. Mingi progress ja ambitsioon peab elus olemas olema.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen elus ka kontoris veidi kõrgema palga eest istunud ja see oligi reaalselt istumine. Nii igav oli, et jää või magama. Tööd tegin arvuti taga aeglaselt, et seda jätkuks terveks päevaks teha. Selline uimerdamine ja tagumiku laiaks istumine mulle ka ei meeldi.

Ma istun kontoris 3000 bruto samadel tingimustel. Kuus on umbes 5 pingelist päeva, ülejäänud ajal kulub tööks mõni tund päevas ja saan tegeleda palju enesetäiendusega – nii erialase kui meelelahutusliku. Kolleegidega infovahetusega – suures organisatsioonis vajalik. Lubatud on käia töö ajal töö jõusaalis – teen seda. Lastele annan lasteaiavabasid päevi kodukontorit tehes.
Kuni lapsed on väikesed, ei pea ma seda enese raiskamiseks vaid enese säästmiseks. Alati ei saa igas elu aspektis olla kibekiire, nii põleb läbi.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma istun kontoris 3000 bruto samadel tingimustel. Kuus on umbes 5 pingelist päeva, ülejäänud ajal kulub tööks mõni tund päevas ja saan tegeleda palju enesetäiendusega – nii erialase kui meelelahutusliku. Kolleegidega infovahetusega – suures organisatsioonis vajalik. Lubatud on käia töö ajal töö jõusaalis – teen seda. Lastele annan lasteaiavabasid päevi kodukontorit tehes.

Kuni lapsed on väikesed, ei pea ma seda enese raiskamiseks vaid enese säästmiseks. Alati ei saa igas elu aspektis olla kibekiire, nii põleb läbi.

Naudi, kuniks  selline töökoht on.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eraettevõtja, see aasta olen saanud palka netos 900-3200 eurot. Selleks, et saada 2000 eurot netos kätte pean ikka tööd tegema, sest maksan ka 33% haigekassat, üüri, töövahendid jne. Meed kes 1500 iga kuu kätte saavad ei kujutagi ette, kuidas eraettevõtja peab selleks tööd tegema – vähemalt 4500 eurot eest arveid esitama ja selle raha ka kätte saama.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sõltub kuidas vaadata, sinu jaoks perekonnaelu, minu jaoks sendiveeretajad.

Kuidas teise inimese palga teadmine sendiveeretamisega seostub?

Sest rikastel pole vaja teada, palju abikaasale raha peale tuleb. Mind ei huvita see, me ei tee mingit eelarvet, me ei oma kulusid kuidagimoodi arvestama.

Oeh! Perekooli miljonär-kägu jälle kohal!

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Perekonnana elamine ei tähenda, et peaks teineteise sissetulekuid teadma:) Mida jõukam oled, seda rohkem sellest aru saad.

Mida te veel üksteise eest varjate?

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu sõbrantsil sama. Ta ise 20 aastat kodune, mees maksab kõik arved ning kannab talle igakuiselt 3000 eurot. Teda ei huvita, kui palju mees teenib, pool on nagunii tema, vahet pole, mis jooksvalt toimub. Pool on minimaalselt 15 miljonit.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu sõbrantsil sama. Ta ise 20 aastat kodune, mees maksab kõik arved ning kannab talle igakuiselt 3000 eurot. Teda ei huvita, kui palju mees teenib, pool on nagunii tema, vahet pole, mis jooksvalt toimub. Pool on minimaalselt 15 miljonit.

Nonoh, neid lugusid on küllalt, kui see miljonär oma vana naise osavalt tühjaks tõmbab ja uue preiliga sääred teeb. Mulle meenub meie rikastest ja kuulsatest kohe mitu sellist lugu.

+7
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 172 )

Esileht Tööelu, raha ja seadused. Palju te palka saate?