Mu silmis loeb palgaga rahulolu juures ka see, kus kohas elada. Tallinnas on rohkem vaja, sest üürid jne nii kallid, maakohaga mitmekordne vahe.
Ise elan Tallinnas ja üle-eelmises kohas (eralasteaias) sain u 500 kätte. Seda oli ikka väga vähe, aga tervise tõttu ei suutnud muud kohta ka välja mõelda. Eks puudu jäi, aga õnneks mees maksis korteriarveid. Eelmises kohas sain u 900 kätte, aga tundsin, et antud töö eest oli seda vähe. Ütlesin seda neile otse ka, aga et üle teatud aja palka ei tõstetud, siis läksin ära.
Nüüd saan u 1500 kätte. See on juba selline normaalne palk Tallinnas elades. Õnneks mul on kulud mehega kahepeale, mistõttu saan säästa ka. Mul saavad mitmed sõbrannad Tallinnas aga alla 1000 kätte, u 800 ringis (sh meditsiinitöötaja, kes vääriks palju enamat ning töötajad, kes on üle 10a oma tööd teinud jne). Ja nende silmis üle 1000 oleks juba “väga suur palk”.
Olen ise aru saanud, et kui üle teatud aja palk ei tõuse, on kõige mõistlikum töökohta vahetada.. uued saavad ikka omajagu rohkem. Eks haridus/kogemused jne loevad ka (ma ise tegelen ka palju enese harimisega jne), aga siiski.
Tõesti rahul oleksin alates 2500 neto. Samas minu kogemuste ja oskuste eest oleks seda hetkel vast liiga palju, aga küll tulevikus liigun selles suunas 🙂 Muidugi tahaks saada 3-4k ja veel rohkem, aga siis peaks olema tõesti väga hea spetsialist/juht vms. Mees saab mul 3k neto ning ta on enam-vähem rahul (mujal saaks ta rohkem palka, aga hetkel on lisaks ka muud hüved, mis tasuvad pikas perspektiivis ära, seega pole mõtet liikuda).
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 01.03 22:13; 02.03 02:14;