Olen pannud puljongisse keema ja ega muud ei legi teinud, aga see on ära tüüdanud.Tahaks et nad tuleks HEAD:-)Teen ahjukana ja tahaks sinna juurde siis neid maitsvaid juurikaid:-) Tänud!
Minu meelest on võtmeks korralik või, mille sees köögivilju tasasel tulel hautada. Sulatan pannil või, kallan külmutatud köögiviljad otse pannile, hautan kuni on peaaegu pehmed, kuid siiski veel krõmpsud (lödiks ei tohi hautada, see on põhjus, miks paljud inimesed köögivilju üldse ei söö). No ja maitsestamine vastavalt soovile-tujule.
Minu jaoks võtmesõnad samuti või ja kübeke soola.
AGA:
Sa teed AHJUKANA ja miks ometi värskeid juurikaid sinna hulka ahju ei pane vaid sügavkülmutatuid teed?
Mõnikord teen nii: ahjupotis (või kaanega klaaspotis) segan kuiva riisi hulka külmutatud aedvilju (nt Idamaine aeviljasegu, Hiina aedviljasegu), maitsestan soolaga ja lisan vett (nii et riis on kaetud). sinna peale laon maitsestatud kanakintsud või -koivad, katan kaanega ja panen ahju u 1 tunniks 200-kraadisesse. Vahepeal tuleb vaadata, et riis liiga kuivaks ei jää. aga enamasti ei jää, sest kanast nõrgub leent välja ja aedviljadest sulab ka.