No \”kõik\” räägivad,et viskavad lihatüki, köögiviljad kotti ja pistavad ahju ning voilaa, maitsev roog ongi valmis. Niisiis palun, kellel on selline asi õnnestunud,palun täpsemat juhendit, retsepti. Kas vedelikku ka panete, milliseid maitseaineid, rasvaineid? Liha kohe toorelt või pruunistate eelnevalt pannil? Tahaks täna õhtul miskit maitsvat teha…
Teema: Palun abi-maitsev toit küpsetuskotis
ma väga suur kypsetuskoti austaja ei ole, aga selline roog on meil talvepäevadel isevalmivana vahel menyys (panen ahju, ise läheme suusatama vms) ja kui tagasi, on söök valmis)
suurema koti põhja panen kooritud kartulid, kaalikaviilud, porgandid, raputan vahele soola, peale laon sea abaliha lõigud (kondiga, aga võib kasutada suvalist liha)
katan sibularataste ka kyyslaugukyyntega, sool+pipar.
mingit eelnevat pruunistamist ja lisavedelikku pole vaja.
pakk läheb ahju – ca 2 tundi 180-190 kraadiga. kui vähendada ahju temp 140 kraadini, siis voib see roog seal 4-5 tundi vabalt olla ja ise kasvõi kodunt ära käia vahepeal.
Pean ütlema, et läksin selle küpsetuskoti asjaga alt, siin kõik enne jõule ka rääkisid et sealiha käntsakas aga kõpsetuskotti jne. Ei tulnud üldse nii hea kui siin seletati, palju parem oleks olnud lihtsalt ahjus küpsetada.
Suure pere puhul (6-9 hea isuga inimest) ei saa nii lihtsalt hakkama, vähemalt mina pole veel nii suuri küpsetuskotte müügilt leidnud, kuhu rohkelt köögivilja ka lihale lisaks mahuks. Lihagi tuleb kaks kotitäit panna korraga ahju, et kõigile jaguks.
Soomes müüakse nn. isot kinkkupussit, mõeldud 10+ kilosele lihakärakale. Ma lollakas ostsin väikeste kottide asemel kogemata suured, 12-15kg-le mõeldud kotid. Õnneks pakis vaid 2tk, andsin needki tuttavale ära. Kuhu ma selliste padjapüüridega lähen??
Mina ei ole ka kotifänn. Kiidetakse, et vot mahlane ja samas krõbe, aga krõbe see küll ei tule, pigem hautatud. Olen linnuliha puhul kasutanud, aga õige ta on, et igal perenaisel omad kniffid, mis \”käe sees\” ja mis sobivad.
Ainuke pluss, et ahi jääb puhtaks.
nii suuri kotte on kyll, et kuuele jaguks, 9 on vbl jah juba palju. aga kui väga tahad teha, siis saab ju kaks kotti võtta, mis probleem on? [small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Suure pere puhul (6-9 hea isuga inimest) ei saa nii lihtsalt hakkama, vähemalt mina pole veel nii suuri küpsetuskotte müügilt leidnud, kuhu rohkelt köögivilja ka lihale lisaks mahuks. Lihagi tuleb kaks kotitäit panna korraga ahju, et kõigile jaguks.[/tsitaat]
Mul õnneks seda muret pole, et ära ei mahu. Pigem kipun liiga palju tegema. Siiani ise teinud liha ja kartuleid plaadipeal, siis raske liha mahlaseks jätta ning ühepaja toitu ahjupotis,kuhu lisan puljongit ja tumedat õlu.
Tänan katariina333 õpetuse eest. Varsti juurikaid lõikuma!!!
Ma teen pehmetribi juurikateka küpsetuskotis. Panen tükeldatud ribi, juurikad koti, lisan soola/pipart, maitsetaimi. Raputan kõik korralikult segi, teen väikse augukese peale ja 200 kraadi juures tunniks ahju. Kõrvale marineeritud kurgid, piim/keefir. Ma teen tavaliselt oma näljastele vooliku sees, kotid on pisikesed kuidagi
Saab ju eraldi portsud panna kottidesse.
Mina \”töötlen\” alati lihatükke enne küpsetamist kotis. Nt höörun eelmisel päeval mee-sinepi seguga või sibula-küüslaugu seguga kokku ja lasen öö külmkapis seista. Juurikatele lisan natuke kartulimaitseainet ja vahest lisan ka sortsu õli ja vett, et tekiks mingit kastest küpsetuskotti.
Minu nipp krõbedama liha saamiseks on üsna lihtne;) Küpsemiselõpus lõikan koti pealt lahti ja lasen veidi aega pruunistuda.
Praegu on ribitükid küpsetuskotid. 50 minutiga 200 kraadi juures ei mingit probleemi – pruunid.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.