Palun, kas keei hea Haldjas ei kirjutaks siia kuusekasvukeedise retsepti. tean kuidas teha kuusekasvuvõid, aga keedist ei oska teha.
Tänan ette vastajaid.
Teema: palun kuusekasvukeedise retsepti
http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/6971
Tegin kahest erinevast retseptist kolmanda. Päris huvitava maitsega. Igatahes võilillemett enam ei tee, kuusesiirup on etem. Kardan, et keetsin sutsu liiga kaua. Teeks ühe laari veel, aga tahan küsida, et kes teinud on, kus purke hoiate? Kas peabki külmkapis hoidma? Muidu läheb käärima ja viskab kaane pealt?
Ma ausalt ei ole mingi öko-hull – aga 5-6 liitrit pisikesi armsaid kuusekasve kuuskedelt küljest ära nokkida tundub kuidagi nii jõhker…
Aga miks seda tehakse? Kas see on maitsev või tervislik või mõlemat? Millega seda süüakse? Kas määritakse saiale või on salatiks prae kõrvale?
Üks päev korjasin neid kuuse otsast ja sõin niisama paljalt neid. Mitu päeva takkajärgi olid tugevad kõrvetised.
No kas ei ole siis õõvastav süüa armsa notsu liha ja noore tibu liha ??
Mine õige oma jutuga puu taha! Ausõna.
Tegin esimest korda. Maitsev ja tervislik. Sidruniga morsiks näiteks. Kakkusin 3-5 cm pikkusi võrseid ca 2 liitrit. Eks ma noppisin valikuliselt, mets kuuski täis, püüdsin puukesi mitte ära laastada.
Kas neid kasvusid kuidagi maitsvaks ka on võimalik saada? Keeta nagu ei tahaks, siis neid vitamiine sinna enam ei jää …
Ise tegin korra morssi – purustasin kasvud vee ja meega saumikseris. Tulemus jäi selline hapu arstirohu maitsega roheline jook – laps võttis lonksu ja sülitas välja. Need vastikud terad jäid ka sisse – ei tea, kas oleks pidanud kurnama või saumikseri asemel hoopis blenderit kasutama? No tahaks manustada tegelikult sellist tervislikku asja aga kas talle normaalset maitset ka on võimalik anda? Lisasin siis sellele joodamatule morsile pisut punasesõstra mahla – maitse läks vähe talutavamaks aga no ikka see arstirohu maik käis üle.
kuusekasvude korjamine on küll eriti jõhker jah :D. Jõuluks tood kuuse tuppa, muru niidad, puust asju kasutad, kapsast sööd, rääkimata loomadest, keda reaalselt ka tapetakse ja nahka pistetakse.
Ma tahtsin köha-kurgu siirupit teha – pidid külmkapis seisma 2-3 nädalat suhkruga (kihiti purki surutud) ja peaks siirup välja imbuma. Mul 3 päevaga on lihtsalt suhkur purgi põhja vajunud, aga ma ei anna veel alla ka, las seisab. Talv läbi ostsin seda simmu kurgusiiruoit lapsele (see ainus asi, mis tal kurgu pememaks teeb, et saaks köhaga magama jääda), aga seda kuuse ekstrakti on seal ikka suht vähe sees, enamus ju lihtsalt suhkur. Ma igatahes loodan, et õnnestub mul see imerohi 🙂
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.