Esileht Hobinurk Panamas hukkunud hollandi tüdrukud

Näitan 22 postitust - vahemik 1 kuni 22 (kokku 22 )

Teema: Panamas hukkunud hollandi tüdrukud

Postitas:
Kägu

See teema on arutlemiseks Kris Kremeri ja Lisanne Frooni hukkumise üle Panama vihmametsas aastal 2014.

Ma ei tea miks, aga mulle ilmus see lugu millegipärast nüüd uudistesse ja ise ma 10 a taha ei mäleta, et sellest kuulnud oleksin. Ei tea, kas meie uudistes ei kajastatud või ma lihtsalt ei mäleta. 2021 on nende sündmuste kohta ka raamat ilmunud.

Igatahes lugesin nüüd infot ja jäi täiega kummitama ja häirima see lugu. Eriti masendavalt mõjuvad need kummalised viimased fotod pimeduses ja see kuidas säilmed hiljem vaid osaliselt leiti.

Mina ise kaldun arvama, et surm oli siiski õnnetus, aga nende isiklikud esemed, st seljakoti, telefonid ja fotoka lihtsalt keegi kohalik leidis ja virutas sündmuskohalt ära. Pärast, kui lugu suure kella külge läks, sai aru, et ilmselt ikka ei saa neid endale jätta ja poetas leidmiseks nähtavale kohale.

Palju teooriaid ringleb selle loo kohta alates lihtsalt jõkke kukkumisest ja lõpetades laipu tükeldava narkokartelli ning inimsööjatest kohalike hõimudega (viimane on ilmselt siiski lihtsalt rumala fantaasia vili).

Mis teie arvate, kas oli tegu lihtsalt äraeksimise ja/või õnnetusega või ikkagi toimus kuritöö, mis jäi lahendamata või mätsiti kinni? Kas keegi mäletab, kas seda meie meedias ka kajastati?

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Deaths_of_Kris_Kremers_and_Lisanne_Froon

+5
-2
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

AIkirjutab järgmist: Kris Kremers ja Lisanne Froon olid kaks Hollandi turisti, kes kadusid 2014. aasta aprillis Panama vihmametsas. Nad hakkasid matkama Pianista trajektooril Boquete lähedal, kuid ei naasnud oma majutusse. Nende vanemad alustasid kohe otsinguid, kuid esimesed päevad olid viljatud. Hiljem leiti mõlema turisti asjad, sealhulgas fotokaamera, mobiiltelefonid ja seljakotid.Pärast seda jätkus laialdane otsing, kus osalesid Panama politsei, Hollandi saatkond, Panamal asuv USA sõjaväebaas ning kohalikud elanikud. Otsingutel kasutati ka droone ja koeri. Kuid kuu aega hiljem leiti mõlema turisti jäänused vihmametsas. Nende surma täpne põhjus pole siiani selge, kuid uurimine näitas, et tõenäoliselt kukkusid nad mööda järsku nõlva ja said tõsiseid vigastusi, mis viisid nende surmani. Selles piirkonnas on varem olnud sarnaseid õnnetusi, seega võib öelda, et see on ohtlik matkamiskoht.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tänan väga, AI, aga seda kõike on enne sind juba inimesed kirjutanud. Kas AI-l mingi oma panus teemasse ka on? Või oled lihtsalt guugli peenem variant?

+1
-21
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tead osade asjade puhul on ta targem kui googel. Googel annab sulle karia linke aga tema koostab sulle tervikteksti. Samas kui hakata teda Eesti teemadega kiusama, siis saab nalja.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma arvan, et tapeti. Üks pilt oli kadunud, kustutatud.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tead osade asjade puhul on ta targem kui googel. Googel annab sulle karia linke aga tema koostab sulle tervikteksti. Samas kui hakata teda Eesti teemadega kiusama, siis saab nalja.

Tänan vihje eest. Ma ei olnudki proovinud temaga Eesti asjadest rääkida. Nüüd proovisin. Kõigepealt sain teada, et Väino Aren (1924-1991) oli eesti keeleteadlane, folklorist ja tõlkija, kelle teadustööd ja kirjanduslikud teosed on olulised panused eesti kultuuri- ja keeleteadusesse.

Siis sain Õnne 13 kohta üsna adekvaatset infot. Aga kui küsisin, kes Õnne 13-s Kristjanit mängib, oli vastuse: Kristjani rolli Õnne 13 seriaalis mängib eesti näitleja Tõnis Niinemets. Ta on Kristjani rollis olnud alates 2009. aastast ning on selle ajaga saanud palju positiivset tagasisidet nii vaatajatelt kui ka kriitikutelt. Niinemets on ka teistes Eesti filmides ja seriaalides osalenud, sealhulgas filmis “Klass” (2007) ja seriaalis “Pilvede all” (2010-2017).

Nii et Eesti asjad on tal pisut sassis tõepoolest.

Muideks googlena teda kasutada ei saa, AI-l ei ole ligipääsu internetile. Ta info on 2021 aasta septembri seisuga.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Äkki teete oma AIle eraldi teema, kuhu saate tema vaimusünnitisi postitada, mitte ei käi teisi teemasid solkimas.

+16
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen läbi lugenud kogu info, mis selle juhtumi kohta teada ja jõudnud järeldusele, et see oli õnnetus.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen läbi lugenud kogu info, mis selle juhtumi kohta teada ja jõudnud järeldusele, et see oli õnnetus.

Väga huvitav, ma ise ka praegu järjest loen. Mis sind veenis, et oli õnnetus ja välistas tapmise? Ma loen praegu Scarleti Koude Kaas lehte ja jõudsin lugeda ka omajagu Imperfect Plani. Esimene on küll täiesti veendunud, et mõrv, mis kinni mätsiti ja teine püüab selline neutraalne olla ja loomulikke seletusi leida. Ma kaldun ikka veel arvama, et õnnetus on tõenäoline, aga pärast susserdati asitõendite ja uurimisega kõik ära ja püüti nui neljaks mingi versioon läbi suruda, et saaks asja lõpetatud ja turism jumala eest ei kannataks.

Mõned asjad, nt need jubedad öised fotod minu meelest viitavad just õnnetusele, vigastustele ja ära eksimisele, kuigi nt Scarlet arvab, et need on tehtud kellegi teise poolt hiljem uurimise eksiteele viimiseks.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väga huvitav, ma ise ka praegu järjest loen. Mis sind veenis, et oli õnnetus ja välistas tapmise? Ma loen praegu Scarleti Koude Kaas lehte ja jõudsin lugeda ka omajagu Imperfect Plani. Esimene on küll täiesti veendunud, et mõrv, mis kinni mätsiti ja teine püüab selline neutraalne olla ja loomulikke seletusi leida. Ma kaldun ikka veel arvama, et õnnetus on tõenäoline, aga pärast susserdati asitõendite ja uurimisega kõik ära ja püüti nui neljaks mingi versioon läbi suruda, et saaks asja lõpetatud ja turism jumala eest ei kannataks.

Mõned asjad, nt need jubedad öised fotod minu meelest viitavad just õnnetusele, vigastustele ja ära eksimisele, kuigi nt Scarlet arvab, et need on tehtud kellegi teise poolt hiljem uurimise eksiteele viimiseks.

Kui nad oleks jäljetult kadunud, siis kahtlustaks mõrva, aga vot mina ei usu, et keegi viitsiks jännata nende piltidega, hädaabikõnde ja muude asjadega. Usun ma jee, et need kohalikud napi haridusega rullnoksid oskavad nii peenelt pilte kustutada ja trikitada. Miks nad oleks pidanud jätma alles fotoka, telefonid ja isiklikud asjad? Tunduvalt turvalisem oleks olnud nad kõigi oma asjadega kuhugi igaveseks jäljetult maha matta. Milleks riskida, et sinu näpujäljed või mingi asitõend jääb maha? Milleks need kondid laiali pilduda?

Juhtumist on juba omajagu aastaid möödas ja pole mitte mingit uut infot lisandunud. Kui selle taga oleks mingi kamp olnud, küllap siis oleks rohkem või vähem midagi ka tänaseks välja imbunud. Purjus peaga kusagil praalitud või kiideldud.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks teid sellised asjad huvitavad?!

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks teid sellised asjad huvitavad?!

Miks mitte? Mind näiteks väga huvitavad sarnased, segastel asjaoludel toimunud õnnetused.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loe wikipediat 😀 see ka koondab…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sorry, ma ei ole seda teemat süvitsi uurinud. Lugesin ainult ammu mingit kokkuvõtet. Aga kui oli õnnetus, siis kes ikkagi tegi need pildid, mis olid tehtud peale nende kadumist? Üks pilt oli vist 7 päeva hiljem tehtud, ühe tüdruku peast (juustest). Oleks nad ise neid teinud, siis oleks seal olnud ju rohkem pilte, videosid neist endast. Nende olukorrast, lähedastele hüvastijätuks vms.

Ja mis värk sellega oli, et nende luud igal pool laiali olid? Loomad tassisid?

Ja ühe tüdruku luud olid vist kahtlaselt puhtad või “bleached” vms oli kirjelduses, ei pidanud loomulik olema. Millega seda saab seletada?
Ja miks ei peaks kohalikud oskama pilte teha ja kustutada? Ega seal mingid koopainimesed ei ela.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sorry, ma ei ole seda teemat süvitsi uurinud. Lugesin ainult ammu mingit kokkuvõtet. Aga kui oli õnnetus, siis kes ikkagi tegi need pildid, mis olid tehtud peale nende kadumist? Üks pilt oli vist 7 päeva hiljem tehtud, ühe tüdruku peast (juustest). Oleks nad ise neid teinud, siis oleks seal olnud ju rohkem pilte, videosid neist endast. Nende olukorrast, lähedastele hüvastijätuks vms.

Ja mis värk sellega oli, et nende luud igal pool laiali olid? Loomad tassisid?

Ja ühe tüdruku luud olid vist kahtlaselt puhtad või “bleached” vms oli kirjelduses, ei pidanud loomulik olema. Millega seda saab seletada?

Ja miks ei peaks kohalikud oskama pilte teha ja kustutada? Ega seal mingid koopainimesed ei ela.

No selles hirmu ja õuduse olukorras keset džunglit sa ei tule selle peale, et niisama üksteist pildistada. Samas päris nii ju ka ei mõtle, et hakkan surema ja teen mingit hüvastijätu video. Sa tegeled meeleheitlikult ellujäämise ja džunglist väljapääsemisega. Kõige hirmsam ongi ju pimedas ja loogiline, et fotokat kasutati eelkõige valgustamiseks.

Luude ja kontidega on nii, et leiti vaid üksikud kondid. Džunglis kõduneb ja laguneb kõik väga ruttu. Need leiti nii palju hiljem.

Kustutada pilti nii, et seda taastada ei saa, ei ole ikka küll asi, mida iga lihtsalt Mari ja Manuel oskaks. Pealegi ei oska keegi kindlalt öelda, et sealt keegi tegelikult midagi kustutanud oleks. Võib mingi tehniline viperus olla või võisid kustutada ka tüdrukud ise.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen TA ja mind tavaliselt ei huvitagi sellised asjad. Lihtsalt jäi mulle sotsiaalmeedias ette sellest loost tehtud video ja mõjus väga muserdavalt. Miks just see lugu või miks see mind häirima jäi, ei oska öelda. Kusjuures, kui lisa lugema hakkasin, nägin, et väga paljud inimesed olid kommenteerinud, et millegipärast just see juhtum kummitab neid.

Üldistades muidugi peaks meid kõiki see lugu huvitama, sest taustaks on seal veel mitmekümne naise kadumine samas piirkonnas aastate jooksul, üldse üldlevinud naistevastane vägivald Ladina-Ameerikas ja fakt, et neid teisi kadunud naisi ei otsinud keegi nii hoolsalt ega korraldatud nii põhjalikku uurimist. Pikkade valgete eurooplannade elu on kordades väärtuslikum kui kohalike naiste oma. Teisest küljest jälle ei toimunud ka hollandlannade juhtumi uurimine Panamas korrektselt, prokurör lausa võeti sellepärast hiljem ametist maha ja vanemad plaanisid riigi inimõiguste kohtusse kaevata (ei ole veel leidnud infot, kas tegelikult tegid seda või mitte).

Õnnetuse versiooni pooldajad arvavad, et need öised pildid tegi see tüdruk, kes kauem elus oli, tõenäoliselt Lisanne ja nende eesmärgiks oli kas välgutamine, et asukohast märku anda, mingite loomade eemale peletamine või siis lihtsalt oli ta juba nõrkenud ja mõistuse kaotanud ning käitus ebaloogiliselt. Viimane tundub eriti tõenäoline, kui Kris selleks ajaks juba surnud oli ja siis pidi teine üksi kottpimedas oma surnud sõbranna kõrval ka oma surma ootama nt.

See juuste pilt tundub jah hirmsasti kirgi kütvat, inimesed kujutavad ette seal nägevat ei tea mida. Mõned tuvastavad juuste järgi, et olevat surnud juba, üks koguni väitis, et see on maha raiutud pea, mida mõrvar käes hoiab, käsi olevat näha. No igasugu jaburusi ühesõnaga. Minu meelest on tõenäolisem, et tegu on lihtsalt kogemata tehtud fotoga, kui nad nt vigastatuna kuskil lamasid ja tuli veel pähe meelehetitlik lootus kellelegi märku anda. Need pimedas tehtud fotod tunduvad olevat alt ülespoole pildistatud.

See, et miks selfisid ja videoid ei olnud hüvastijätuks, on minu meelest rohkem mingi sotsmeedia luul või filmistsenaarium. Päriselus meeleheitel oma elu eest võitlev paanikas või vigastatud inimene ikka ei mõtle, et hakkaks videot filmima nüüd. Või ma ei tea ka, äkki 10 a tagasi 20-aastased juba mõtlesid nii, et isegi surmasuus peab telefon näpus olema ja muudkui salvestama.

See teooria, et mõrvar tegi neid pilte on veidravõitu. Neid oli 100 fotot, tehtud kolme tunni jooksul kas vihmas või kuskil veepritsmete all. Kes viitsib minna kottpimedas märga võpsikusse ja seal 3h paigal lamades pilte plõksida. Hävita fotokas ära ja pole mingeid asitõendeid kellelgi. Kõige tõenäolisem on minu meelest märguandeks välgutamine. Üks fotograaf uuris neid pilte ja mitmetel on näha välgu peegeldust nahalt, sõrm või käsi oli objektiivile lähedal, st nagu ei üritatud midagi korralikult pildistada, vaid lihtsalt välgutada.

Leitud luude asukoht on jah imelik. Kõiki üldse pole leitudki ja väidetavalt polnud luudel üldse mingeid kriime ega märke, täiesti puhtad. Arvatakse, et suurvee ajal jõgi kandis neid edasi. Üks hollandi endine detektiiv väidab, et Kris on üldsegi vbl elus ja see vaagnaluu on kellegi teise oma, sest dna-test kas võltsiti või käkiti ära. Koos nende luudega olevat suvakaid muid luid ka leitud. Üldse panamalased vusserdasid uurimise ja asitõenditega (kas ebakompetentsusest või meelega) ja muist kahtlasi asju on arvatavasti nende endi tekitatud. Kadunud foto kohta arvatakse ka, et kustutati kogemata mälukaardilt arvutisse tõmmates ära jne.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen TA ja mind tavaliselt ei huvitagi sellised asjad. Lihtsalt jäi mulle sotsiaalmeedias ette sellest loost tehtud video ja mõjus väga muserdavalt. Miks just see lugu või miks see mind häirima jäi, ei oska öelda. Kusjuures, kui lisa lugema hakkasin, nägin, et väga paljud inimesed olid kommenteerinud, et millegipärast just see juhtum kummitab neid.

Üldistades muidugi peaks meid kõiki see lugu huvitama, sest taustaks on seal veel mitmekümne naise kadumine samas piirkonnas aastate jooksul, üldse üldlevinud naistevastane vägivald Ladina-Ameerikas ja fakt, et neid teisi kadunud naisi ei otsinud keegi nii hoolsalt ega korraldatud nii põhjalikku uurimist. Pikkade valgete eurooplannade elu on kordades väärtuslikum kui kohalike naiste oma. Teisest küljest jälle ei toimunud ka hollandlannade juhtumi uurimine Panamas korrektselt, prokurör lausa võeti sellepärast hiljem ametist maha ja vanemad plaanisid riigi inimõiguste kohtusse kaevata (ei ole veel leidnud infot, kas tegelikult tegid seda või mitte).

Õnnetuse versiooni pooldajad arvavad, et need öised pildid tegi see tüdruk, kes kauem elus oli, tõenäoliselt Lisanne ja nende eesmärgiks oli kas välgutamine, et asukohast märku anda, mingite loomade eemale peletamine või siis lihtsalt oli ta juba nõrkenud ja mõistuse kaotanud ning käitus ebaloogiliselt. Viimane tundub eriti tõenäoline, kui Kris selleks ajaks juba surnud oli ja siis pidi teine üksi kottpimedas oma surnud sõbranna kõrval ka oma surma ootama nt.

See juuste pilt tundub jah hirmsasti kirgi kütvat, inimesed kujutavad ette seal nägevat ei tea mida. Mõned tuvastavad juuste järgi, et olevat surnud juba, üks koguni väitis, et see on maha raiutud pea, mida mõrvar käes hoiab, käsi olevat näha. No igasugu jaburusi ühesõnaga. Minu meelest on tõenäolisem, et tegu on lihtsalt kogemata tehtud fotoga, kui nad nt vigastatuna kuskil lamasid ja tuli veel pähe meelehetitlik lootus kellelegi märku anda. Need pimedas tehtud fotod tunduvad olevat alt ülespoole pildistatud.

See, et miks selfisid ja videoid ei olnud hüvastijätuks, on minu meelest rohkem mingi sotsmeedia luul või filmistsenaarium. Päriselus meeleheitel oma elu eest võitlev paanikas või vigastatud inimene ikka ei mõtle, et hakkaks videot filmima nüüd. Või ma ei tea ka, äkki 10 a tagasi 20-aastased juba mõtlesid nii, et isegi surmasuus peab telefon näpus olema ja muudkui salvestama.

See teooria, et mõrvar tegi neid pilte on veidravõitu. Neid oli 100 fotot, tehtud kolme tunni jooksul kas vihmas või kuskil veepritsmete all. Kes viitsib minna kottpimedas märga võpsikusse ja seal 3h paigal lamades pilte plõksida. Hävita fotokas ära ja pole mingeid asitõendeid kellelgi. Kõige tõenäolisem on minu meelest märguandeks välgutamine. Üks fotograaf uuris neid pilte ja mitmetel on näha välgu peegeldust nahalt, sõrm või käsi oli objektiivile lähedal, st nagu ei üritatud midagi korralikult pildistada, vaid lihtsalt välgutada.

Leitud luude asukoht on jah imelik. Kõiki üldse pole leitudki ja väidetavalt polnud luudel üldse mingeid kriime ega märke, täiesti puhtad. Arvatakse, et suurvee ajal jõgi kandis neid edasi. Üks hollandi endine detektiiv väidab, et Kris on üldsegi vbl elus ja see vaagnaluu on kellegi teise oma, sest dna-test kas võltsiti või käkiti ära. Koos nende luudega olevat suvakaid muid luid ka leitud. Üldse panamalased vusserdasid uurimise ja asitõenditega (kas ebakompetentsusest või meelega) ja muist kahtlasi asju on arvatavasti nende endi tekitatud. Kadunud foto kohta arvatakse ka, et kustutati kogemata mälukaardilt arvutisse tõmmates ära jne.

Kust te seda horrorit ja pilte jälgite?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimestele ei meeldi lihtsad lahendused – et Estonia lasti põhja, mitte ei uppunud tormi tõttu, Djatlovi kurus hukkusid üliõpilased üleloomuliku jõu tagajärjel, mitte laviini jne.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimestele ei meeldi lihtsad lahendused – et Estonia lasti põhja, mitte ei uppunud tormi tõttu, Djatlovi kurus hukkusid üliõpilased üleloomuliku jõu tagajärjel, mitte laviini jne.

Ei meeldi jah. Ja mida “lihtsam” aru, seda keerulisemaid ning vastuoludest kubisevamaid konstruktsioone ta toodab. Kris on elus, nagu ka Elvis, jne.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

12 points. Ka mina olen märganud, et inimesed lähevad nii-nii põnevile, kui keegi ära kaob ja oi kuidas fantaasia lendab. Isegi siin Eestis. Ja pettuvad, kui selgub, et ei juhtunudki midagi ülipõnevat – kadunuke a la läks metsa ja poos ennast üles või kukkus purjus peaga jõkke.

No tõesti miks peaks mõrtsukad selle fotokaga öösel džunglis ringi kablutama ja mõttetuid põõsa pilte tegema. Samahästi oleks nad ka võinud teha mõne lavastusliku klõpsu kurvalt kivil istuvast neiust või püssiga ähvardades käskinud teha hüvastijätu video.

Nende endi fotode järgi on teada on, et nad jätkasid matkamast ka siis, kui ametlik turistide matkarada oli lõppenud ja edasi oli looduslikult keerulisem tsoon. Selles tsoonist tuli esimene hädaabikõne katse. Ma arvan, et nad läksid rajalt kõrvale midagi vaatama ja kaotasid orientiiri.

Nende telefonide kasutamine on igati loogiline ja mõistlik. Nii kaua kui kestis aku, nad üritasid ka hädakõnet teha. Samas, et et aku kestaks kaua, ei hoidnud nad telefone pidevalt sees.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja koroonapandeemia koos maskikandmise kohustusega on ülemaailmne vandenõu inimeste orjastamiseks.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja koroonapandeemia koos maskikandmise kohustusega on ülemaailmne vandenõu inimeste orjastamiseks.

Aga nii ongi ju. Ja uued viirused-pandeemiad on juba ootamas. You just wait.

+1
-4
Please wait...

Näitan 22 postitust - vahemik 1 kuni 22 (kokku 22 )

Esileht Hobinurk Panamas hukkunud hollandi tüdrukud