RE: pariisi disneyland
Siin on Pariisi ühistranspordi (metroo + rongid) planeerija:
http://www.transilien.com/web/site/accueil/guide-du-voyageur/billets-tarifs/billets-abonnements/navgio-semaine/lang/en
Sisestad Aeroport Charles De Gaulle ja Disneyland (pakub Hotel Disneyland’i ja Chessy peatust) ja sobiva kellaaja ja saad kätte marsruudi. Ma vaatasin, et õhtul läheb rong otse ja päeval tuleb kesklinnas vahepeatuses ümber istuda.Lennujaamast otse läks sõidu peale mingi 1+ tundi.
Ise käisin selle aasta juunis Disneyland’is. 2 päeva tuleb seal broneerida minimaalselt, sest järjekorrad on hiigelpikad 1-1,5 h per atraktsioon. Enne tuleb Pariisi Disneyland’i kodulehel eeltöö ära teha, et kuhu atraktsioonile üldse tahad minna, sest päevas jõuad maksimaalselt 5 atraktsioonile. Big Thrillid on suurematele muidugi parimad.
Minu lemmikud olid õudustemajad (Hollywood Tower ja Phantom Manor Frontierlandis). Kalapoeg Nemo, Roller Coaster ja Indiana Jones olid ka OK. Neil on alati mingi atraktsioon seal korrast ära. Mõne saavad poolest päevast tööle, mõnda parandavad nädalaid.
Järjekorrad on seal MEELETUD ja jalanõud tuleb jalga panna ülimugavad.
Toit on seal kiirtoit, pole just suurem asi (friikad, burger, nachod, pizza, keemiline Magnumi jäätis ja jogurt jm kiirtoit). Kui vähegi võimalik, katsuge süüa mujal või võtke oma võileivakraam kaasa – on kordades parem ja tervislikum.
Disneyland Studios Parkis on iga päev autode ¨õu, mu arust oli kuskil kl 12.00 või 13.00, päris kena vaatepilt. Õhtul algab valgus¨õu, mille aeg pole fikseeritud, meil oli juunis kl 23.00. See on täitsa kena: roosale lossikesele kuvatakse remiks Disney multikatest ja purskaevud purskavad kõrval muusika saatel.
Studios Park oli selle aasta juunis lahti kl 20.00 ja Disneylandi atraktsioonid töötasid kl 21.00. Tegelikult ongi kavalam õhtul parimatele atraktsioonidele minna, sest järjekorrad on poole lühemad. Fast Pass’i masinad on küll Big Thrill atraktsioonide kõrval, sealt saad kindlaks kellaajaks kiiremas järjekorras (45 min) atraktsioonile minna, kuid neid saad päevas max 2 tk, sest esimesele atraktsioonile pakub sulle aega 3 h pärast ja teise fast passi saad võtta uuele atraktsioonile alles siis, kui esimese aeg saab läbi. Ma nt ei jõudnud Fast Passiga kuskile, sest mujalt lihtsalt ei saanud õigeks ajaks tulema.
Hotellid Disneylandis on ülikallid. Ka odavaimates (Santa Fe nt) maksab 1 öö 200 eurot inimese kohta. Hommikusöök koosneb 2 sorti sarvesaiast (¨okolaaditörtsuga ja ilma, siis on mõned moosid valikus, vorsti ja juustu antakse jaopärast, lahja apelsini- ja õunamahl, mingi kohv ka ja mingi töödeldud vesine puuviljasalat. Ongi kõik. Pariislased ise ka naeravad Disneyland’i toitlustuse üle, et mitte kuskil Pariisis mujal ei saa nii halba toitu kui Disneylandis.
Hotell iseenesest oli puhas ja kena: 2 voodit, telekas ja laud. Toimib kiipkaartide süsteem ustel ja kaardid tuleb lahkudes vastavasse puust kasti libistada retseptsioonis.
Odavam on kindlasti kuskile lähemale hotell broneerida ja ühistranspordiga iga päev kohale sõita.
Mulle ja lapsele oli Disneyland’st Pariisi pääsemine tõeline kergendus. Pariis on võrratu: kaunis, hulluksajavalt maitsev toit iga nurga peal, kaunid pargid, kõik saavad inglise keelest aru, muuseumid, Lafayette’i kaubamaja jm poekesed, arhitektuur, Verssailles loss jne jne. Vot Pariisi tahaks küll veel mitu korda tagasi, aga Disneyland’i enam ei tõmba.
NB! Pariis on suurlinn ja seal on kuritegevus ikka teisel tasemel kui Eestis. Isiklikel asjadel tuleb silm peal hoida (ohtlikud kohad on metrood ja vaatamisväärsused, kus lähedal turistid liiguvad) ja mustanahalised müügimehed jm tegelased võivad olla ohtlikud.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 18.12 19:28; 19.12 19:33; 20.12 16:44;