olen 33-aastane naine, hiljuti uues suhtes 30-aastase mehega. meil kummalgi pole eelnevaid abielusid ega lapsi. ei ela koos ega plaani hetkel.
istusime eile õhtul ja lollitasime nagu ikka reedeti teeme: sarjad, standupid, õlu, muusika, suvateemad ja ka filosoofilisemad või vähemfilosoofilised teemad. üllatas mind see, kui ta üks hetk avaldas arvamust, et tema ilmselt selles ajavahemikus lapsi ei soovi, kuni mina veel saan. ütlesin talle, et tegelikult on seda aega umbes 8a. ta ütles, aajaa, nojaa, siis küll.
see pani mind mõtlema, et ma äkki tõesti ei ole nii noor ja kõikvõimas enam ja mingil määral tekitas ka trotsi, et mis mõttes, kas mind kantakse juba eos maha?
Mul tekiks sada küsimust, kui meespool ütleks nii nagu ta sulle ütles.
20-aastaselt öelda, et lähima kümne aasta jooksul ei tahaks lapsi on nagu mõistetav. 30ndates rääkida, et lähima 10 aasta jooksul veel lapsi ei tahaks…. Siis pigem küsimus, kas neid üldse siis tahetakse. Kui ei ja osapooltele mõlemale sobib, siis pole probleemi. Aga mingi selline jutt, et niikaua, kuni suhtes olev naine veel viljakas on mees pole vist veel valmis… Sealt annab justkui välja lugeda, et millalgi vist vb tahaks, aga siis ju kellegi teisega. Tegelikult tundub lihtsalt järjekordne poisike, kes kardab suuremat seotust, kohustusi, vastutust jms arenguid. Niipalju julges öelda, et tahaks niisama järgmised 10 aastat oleleda. Jällegi, kui sulle ka nii sobib, siis on ok. Minu kogemused on aga nii, et kui tunne on suur ja inimene tundub õige, siis üldjuhul tekib ikkagi ka pereloomise soov. Või kui lapsi ikkagi selgelt ei soovita, tugevdatakse üksteisega seotust muude hobide ja elamustega. Mõnda aega vb tore niisama inimesega koos olla, tsillida, vaba aega veeta, kuid mingil hetkel see ammendub. Kõik suhted vajavad mingit arengut kuhugipoole…