Parim lahustuv kohv on valmistatud külmkuivatatud meetodil. Siis säilivad kõik maitse-ja lõhnaomadused, keemiline koostis muutub minimaalselt.
“The solution is atomised into fine droplets which are quickly dried straight after in alarge chamber using warm gas. … Product temperatures in freeze drying are generally below 0°C in primary drying and 20-30°C during secondary drying, whereas product temperatures in spray drying are regularly above 80°C.”
Vaba tõlge:
“Külmkuivatatud kohv valmistatakse alla 0 kraadi ja seejärel teises etapis 20-30 kraadil, mistõttu originaalomadused säilivad vähimate kadudega. Lihtne lahustuv kohv valmistatakse üle 80 kraadi juures, seega tulemuseks on omaduste suurem kadumine. ”
Esimese meetodi puudused on kallis ja aeganõudev tootmine ning suurem hind ostjale.
Teise meetodi puudus on madalamad omadused võrreldes esimesega.
Külmkuivatatud kohvi toodavad paljud firmad, siin soovitust anda ei oska. Ise kasutan Nescafe Gold’ i. Maxima soodukal ostetud. Võiksin muljetada selle headuse üle, aga hoian lugeja aega kokku ja soovitan proovida. Pärast tuletage mind ülejäänud elu jooksul hea sõnaga meelde…, või ka mitte. Ega kõigile ei saagi meele järgi olla…