Esileht Kodunurk Parim õhukeste pannkookide labidas?

Näitan 21 postitust - vahemik 1 kuni 21 (kokku 21 )

Teema: Parim õhukeste pannkookide labidas?

Postitas:
Kägu

Tahan teha suuri õhukesi pannkooke. Aga kodus olevad pannilabidad ei sobi. Üks on liiga paks ja lühike. Teine peaks olema pannkoogi oma aga see ei libise kenasti serva alla. Kolmas on peaaegu aga sellegagi ei saa neid kenasti ümber pöörata.

Soovitage head pannkoogilabidat 🙂

 

Ja teine asi – milline peaks olema ideaalne õhukese pannkoogitaigen, et see pannil olles keskelt kummi ei tõuseks?

 

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina kasutan sellist pikka ja kitsast labidat, mis meenutab spaatlit, aga on plastikust (ehk paindub). Pikka aega selliseid Eestis ei müüdudki, aga viimastel aastatel olen siiski näinud. Tõsi, see, mille Eestist ostsin, on ikkagi kehvem kui mu 20 a vana labidas, mis ostetud kuskilt ei-mäleta-kust.

Seda koogi kerkimise teemat ei ole mul kunagi olnud, seda ei oska kommenteerida.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisan: guugelda crepe spatula, siis leiad sellise, mida ma kasutan.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, mul on ka see ükks pikk ja õhuke plastikust. Aga ei ole mugav. Kui hakkan seda pannkoogi alla libistama siis lükkab pannkoogi krussi.

Olen näinud veel õhemaid aga need on metallist ja tavalise panni peale vist ei sobi, et kraabib selle kihi katki, mis pannil on.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja teine asi – milline peaks olema ideaalne õhukese pannkoogitaigen, et see pannil olles keskelt kummi ei tõuseks?

Minu jaoks on kõige ideaalsem retsept see  – https://nami-nami.ee/retsept/11146/krepid_ulepannikoogid_crepes

Õhukest pannilabidat pole vaja, pannkoogid on nii õhukesed, et servad lähevad kergelt krõbedaks ja pole mingi probleem labidas alla lükata.

NB! Pannile eraldi rasvainet pole vaja panna, mis on eriti mugav!

 

 

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Neid õigeid üliõhukesi pannkooke saab samahästi kui näpuga ümber keerata, krõbe äär ja terve pannkook lööb panni küljest lahti, kui on õige hetk- võtad servast kinni ja tõmbad teisipidi. Äkki on viga hoopis taignas või pannis. Muidu kasutan sellist silikoonist: 

See puust pikk spaatel on spetsiaalsete (elektriliste)  krepipannide jaoks, millele polegi ääri, tavalise panni peal sellega toimetada on suht ebamugav.

Eks pead minema poodidest vaatama, mis on saada ja mis käepärane tundub.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

õhukesi ülepannikooke keeran puidust pannilabidaga. On selline, millel labidaosa on veidi peopesast suurem, üks serv õhem ja äär kumer. Taolise kujuga aga mitte päris see: https://www.ehejaehtne.ee/et/a/pannilabidas-suur-ovaalne-mos.

Pannkoogitaigen on üsna vedel, kummi pole kunagi tõmbunud. Umbes 0,7l piima kohta panen 1 muna ja mõne spl jahu, vispeldan segi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ise pannkooke ei tee, aga mees mul teeb ülihäid õhukesi pannkooke. Labidad on tal täitsa suvalised, mis sahtlist leiduvad – kõige rohkem vist kasutab ühte õhukest plastmasslabidat. Aga minu meelest on nipp rohkem õiges pannis ja taignas (mul mehel on igal juhul see ülivedel).

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja teine asi – milline peaks olema ideaalne õhukese pannkoogitaigen, et see pannil olles keskelt kummi ei tõuseks?

Minu kogemus – kui õli on liiga palju, tõmbab pannkook kummi. See õli lihtsalt hakkab seal all keema ja viskab ka koogi üles. Kui pannil pole peaaegu üldse õli, on vaid väga kergelt rasvane,  püsib kook kenasti panni küljes. Mul pole ühtki spetsiifilist lapatsit, suva, mis kätte juhtub, sellega pööran.

 

 

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu meelest aitab või taigna sees. Ja pann peab olema ilma kriimudeta ning madala äärega. Mul on pannkookide jaoks eraldi pann. Need ei maksa suurt midagi ja kui seal midagi muud ei prae peal, siis peab kaua vastu ka.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina kasutan paar aastat sellist puidust pannilabidat: https://nobedik.ee/toode/nurgata-pannilabidas-keskmine/ . Muideks, tehakse ka vasakukäelistele:) Ülepannkooke teen  juba aastaid  eelpool postitatud krepi retsepti järgi. Teen korraga 2 panniga, siis läheb nende tegemine kiiresti. Üks on madalaääreline pannkoogipann, teine malmpann. Viimase pintseldan enne esimest pannkooki õliga üle, aga rohkem pole küll vaja õli lisada, sest taignas olevast võist piisab täiesti.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Just, kui pannkoogitaignas on või sees, siis pole vaja pannile üldse õli panna. Kui on ainult piim-muna-jahu, siis üle 2-3 koogi panen tilgakese õli alla, tõesti vähe. Nii palju õli nagu nt lusikapannkookidele pannakse alla, ei ole kreppidele kunagi vaja. Ja taigem peab olema tõesti vedel, veel vedelam kui keefir nt, kui lusikapannkookidel on ca hapukoorepaksune.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mees teen suvalisest poest ostetud valmis selgust, paneb vaid muna juurde ja väga head tulevad, ümber pööramiseks kasutab platastikust spaatlit.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma hakkasin mõtlema, et kas need, kes iga suvalise labidaga õhukesi pannkooke ümber keeravad, kasutavad vast pigem väikest panni? Mul on panni läbimõõt 32 cm ja tavaline labidas ulatuks napilt kolmandikuni koogi läbimõõdust, sellega oleks ikka päris keeruline toimetada.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis sa siis kasutad ülisuurt panni ja üliväikest 10cm labidat? 🙂 Me kasutame tavalist 28cm panni ja tavamõõdus labidat, mitte ei hakka kreppi hambatikuga sorkima. Ja kui normaalselt ühelt poolt äraküpsenud krepp pööramisel laguneb, siis on valesti tehtud tainas. Õige krepp on üsna sitke.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis sa siis kasutad ülisuurt panni ja üliväikest 10cm labidat? 🙂 Me kasutame tavalist 28cm panni ja tavamõõdus labidat, mitte ei hakka kreppi hambatikuga sorkima. Ja kui normaalselt ühelt poolt äraküpsenud krepp pööramisel laguneb, siis on valesti tehtud tainas. Õige krepp on üsna sitke.

Ma oma teada ei ole kurtnud ei lagunemise ega labida üle. Kui tähelepanelikult loed, siis ma kirjutan tingivas kõneviisis. Olen väga rahul oma pika labidaga, kasutan seda juba paarkümmend aastat.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma hakkasin mõtlema, et kas need, kes iga suvalise labidaga õhukesi pannkooke ümber keeravad, kasutavad vast pigem väikest panni? Mul on panni läbimõõt 32 cm ja tavaline labidas ulatuks napilt kolmandikuni koogi läbimõõdust, sellega oleks ikka päris keeruline toimetada.

Ei ole keeruline toimetada. Mul on pannid 30 cm ja 28 cm, küpsetan kahega korraga ja iga lapats sobib. Ega ma neile võinoaga ei lähene, see jääks vast lühikeseks. Kui kook on ühelt poolt küpsenud, on ta täiesti tugev. 30 cm koogile ulatub iga lapats üle poole, natuke võib ju varrel ka olla, kui just peaks vaja olema. Lapsed kasutavad kahte lapatsit korraga – ühe torkavad serva alla, teisega toetavad natuke pealt ja keeravad hästi tasakesi ringi – nad pelgavad, et õli võib pritsida, kui veidi suurema hooga panna. Nemad hoiavadki ainult ühest servakesest.

 

 

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu teada ei tehtagi ülepannikooke väiksel pannil, meil on 28 cm läbimõõduga pann. Mehel käib see ümberkeeramine väga lihtsalt – lükkab labida kõrbeda koogi alla ja keerab ringi, mees paneb pannile lisaks õilile killukese võid, siis eriti krõbe ja kuldne.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma hakkasin mõtlema, et kas need, kes iga suvalise labidaga õhukesi pannkooke ümber keeravad, kasutavad vast pigem väikest panni? Mul on panni läbimõõt 32 cm ja tavaline labidas ulatuks napilt kolmandikuni koogi läbimõõdust, sellega oleks ikka päris keeruline toimetada.

Ei, mul on ka suur pann. Üldse pole vahet, kui suure labidaga keerata, õhukesed krepid ei lähe mul kunagi katki.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

nad pelgavad, et õli võib pritsida, kui veidi suurema hooga panna.

Päriselt, proovige seda eelpool lingitud retsepti, kus on või juba taignasse lisatud. Mitte mingit lisarasva pole vaja pannile lisada, pannkoogid tulevad jube head ja endal on ka mugav toimetada.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

nad pelgavad, et õli võib pritsida, kui veidi suurema hooga panna.

Päriselt, proovige seda eelpool lingitud retsepti, kus on või juba taignasse lisatud. Mitte mingit lisarasva pole vaja pannile lisada, pannkoogid tulevad jube head ja endal on ka mugav toimetada.

Jajah, mina teengi kreppe. Ja vahel ei lisa ka üldse võid tainasse, kui nt pannkoogitorti teen. Aga mainisin laste pannkoogitegu – nemad armastavad rohekmas õli ja või segus praetud pannkooke, sellepärast teevadki ise taina ja ka praevad. Ega saa salata, väga maitsvad on. Nagu keegi ennegi kirjutas, või ja õli koos annavad hea krõbeduse ja maitse.

 

 

 

+1
0
Please wait...

Näitan 21 postitust - vahemik 1 kuni 21 (kokku 21 )


Esileht Kodunurk Parim õhukeste pannkookide labidas?