Esileht Kodunurk Pärmitaigen kaneelisaiade tegemiseks

Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )

Teema: Pärmitaigen kaneelisaiade tegemiseks

Postitas:

Taigen kerkis minu arvates normaalselt aga hakkab meeletult käte külge. Milles viga? Kas peaks rohkem jahu sees olema? Rullimisest ei tulnud midagi välja, käega sai laiali silutud:)

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

tundub küll, et jahu sai vähe. Mina panen 500ml kohta umbes 1kg jahu. Aga muidu aitab tilgake õli kätele ja rullimisalusele, et taigen külge ei jääks.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ehk tõesti jahu vähe…
Ma just eile tegin kaneelisaiu:P Kasutasin viimasel ajal lemmikuks saanud kringlitaigna retsepti:

25g pärmi+3tl suhkrut sulatamiseks
1,5dl vett+1,5dl piima(soojaks ajada siis)
0,5 muna
1tl soola
1dl suhkrut
9dl jahu
4spl sulatatud võid

Sulatad pärmi, lisad sooja vee-piima, muna, soola, suhkru, siis jahu ja sõtkud läbi. Lõpuks lisad sulatatud või ja sõtkud uuesti läbi…umbes 45min kerkimist ja hea…Tavaliselt raputan veits jahu ka peale enne kui kerkima panen…Ilusti saab rullida ja saiad tulevad pehmed 🙂

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Kas kaneelirullide pärmitaignas peab… ilmtingimata või/margariin olema? Mul ei ole seda (oleks õli, kas seda võib panna?) kas nad ilma rasvaineta jäävad kuivad?

Kägu tänulikult

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 27.02 14:00; 27.02 14:30;
To report this post you need to login first.
Postitas:

Rasvaine võib taigna sees õliga asendada (juhul, kui taigna retsept ei eelda rasvaine vahustamist). Õli on ühtlasi tervislikum, kui margariin, kuna margariin tehakse ka õlist, kuid seda eelnevalt tahkestades.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Ritabell, ma tänan vastuse eest! Minu kartus oli see, et äkki siis ei kerki… aga ma riskin siis:)..

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 27.02 14:00; 27.02 14:30;
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Ehk tõesti jahu vähe…
Ma just eile tegin kaneelisaiu:P Kasutasin viimasel ajal lemmikuks saanud kringlitaigna retsepti:

25g pärmi+3tl suhkrut sulatamiseks
1,5dl vett+1,5dl piima(soojaks ajada siis)
0,5 muna
1tl soola
1dl suhkrut
9dl jahu
4spl sulatatud võid

Sulatad pärmi, lisad sooja vee-piima, muna, soola, suhkru, siis jahu ja sõtkud läbi. Lõpuks lisad sulatatud või ja sõtkud uuesti läbi…umbes 45min kerkimist ja hea…Tavaliselt raputan veits jahu ka peale enne kui kerkima panen…Ilusti saab rullida ja saiad tulevad pehmed :)[/tsitaat]

Tegin eile Sinu retsepti järgi ühe suure kringli. No kohe tuli seda lugedes kringli isu peale, läksin siis töölt koju ja panin taigna kerkima. Kell 9 oli kringel valmis 🙂 Tegin kahekordse taignakoguse, sest pärmipulk oli 50 g ja seda muna ei viitsinud kah poolitama hakata. Vahele panin või-kakao-kaneeli segu, rosinaid ja mandlilaaste.

Väga hea taigen, seda võib tõesti soovitada!!! Kerkis hästi, rullides ei jäänud kuskile kinni, küpses ilusasti ühtlaselt ja veel täna hommikul oli sai ilus – mitte nätske, mitte liiga kuivanud, seest pehme ja kohev, koorik krõbe (katsin ööseks küpsetuspaberiga ja söögirätikuga, kilekotti ei tahtnud just krõbeda kooriku pärast panna)

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

180 kraadi ja lasin nii kaua, kuni oli pealt ilus pruun. Ma arvan, et kuskil tunni ringis, veidi alla ilmselt.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Ehk tõesti jahu vähe…
Ma just eile tegin kaneelisaiu:P Kasutasin viimasel ajal lemmikuks saanud kringlitaigna retsepti:

25g pärmi+3tl suhkrut sulatamiseks
1,5dl vett+1,5dl piima(soojaks ajada siis)
0,5 muna
1tl soola
1dl suhkrut
9dl jahu
4spl sulatatud võid

Sulatad pärmi, lisad sooja vee-piima, muna, soola, suhkru, siis jahu ja sõtkud läbi. Lõpuks lisad sulatatud või ja sõtkud uuesti läbi…umbes 45min kerkimist ja hea…Tavaliselt raputan veits jahu ka peale enne kui kerkima panen…Ilusti saab rullida ja saiad tulevad pehmed :)[/tsitaat]
mis siis juhtub kui panna terve muna? muna poolitamine ju üsna võimatu

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

mitte midagi ei juhtu kui terve muna panna (ma ka ei oska mune poolitada), ma just eile tegin kaneelilõõtsa, jube hea tuli:D

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 01.03 13:56; 01.03 16:00;
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]mitte midagi ei juhtu kui terve muna panna (ma ka ei oska mune poolitada), ma just eile tegin kaneelilõõtsa, jube hea tuli:D[/tsitaat]

Mis on kaneelilõõts? Ma saan aru, et nimi tuleneb mingist erilisest kokkuvoltimisest, aga ei saa täpselt aru, et mismoodi…

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

http://maitseelamused.blogspot.com/2012/01/rebitav-kaneelisai-elik-kaneeliloots.html

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 01.03 13:56; 01.03 16:00;
To report this post you need to login first.
Postitas:

aga kui muna ei pane sinna tainasse ,mis siis juhtub,kas saab ilma munata ka teha

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]lilleke5 kirjutas:[/small]
[tsitaat]aga kui muna ei pane sinna tainasse ,mis siis juhtub,kas saab ilma munata ka teha [/tsitaat]

Kui sa selle eelmise postituse lingil klikkad, siis seal ongi ilma munata pärimitaigna retsept

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )


Esileht Kodunurk Pärmitaigen kaneelisaiade tegemiseks

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.