Esileht Kodunurk Pärmitaigna säilitamine

Näitan 4 postitust - vahemik 1 kuni 4 (kokku 4 )

Teema: Pärmitaigna säilitamine

Postitas:

Kui teen eelmine õhtu taigna valmis, et järgmine hommik pirukaid küpsetada, kas pärmitaigen säilib u 12 h külmkapis? Ja kas ma peaks ta panema külmikusse siis, kui ta on juba kerkinud või enne kerkimist ja järgmine hommik kerkima? Kas ta üldse hakkab siis enam kerkima, kui juba külmkapis seisnud?

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mul on üks selline kogemus. Vastlapäeva hommikul enne tööle minekut tegin taina valmis ja panin külmkappi. Õhtul koju tulles tuli tainal lasta tükk aega soojeneda (soojendasin selleks ahju natuke ning panin sinna), sest või oli taina külmas kõvaks teinud ja vist oli tainas natukese kerkida ka jõudnud enne või tahkumist. Õliga tehtud tainas oleks vb teistmoodi. Vb meil külmkapp liiga külm ka (2-3 kraadi peal), sest mu ema teeb ikka külmkapi pärmitainast aga tal vb ei ole nii madalate kraadide peal külmkapp. Vastlakuklid said üsna hilja õhtul valmis aga olid väga head.

Niiet katsetada tasub ikka. Arvan, et sul õnnestub küll 🙂

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Mina pirukatainasse kunagi võid ega õli ei pane, jääb pehmem, ja teengi õhtul hommikuks valmis, kerkib külmikus 🙂

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Tõesti, mina arvasin, et just rasvaine teeb taina pehmeks?

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Näitan 4 postitust - vahemik 1 kuni 4 (kokku 4 )


Esileht Kodunurk Pärmitaigna säilitamine

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.