Olen kolm korda üritanud valmistada pealkirjas mainitud torti, kuid välja ei tule 🙁 Tunnistan, et olen üsna vilets kokkaja, seega miskit teen ma valesti, aga mida, seda mõistus ei võta. Klopin munavalged kõvaks vahuks nagu retseptis öeldud, lisan suhkru ja maisitärklise. Küpsetanud olen erinevatel kuumustel, erinevaid retsepte järgides. Besee peaks jääma valgeks ja muutuma kõvaks, pragunema, seest peaks jääma pehmeks. Minul aga tõmbub munavalgemass ahjus pruunikaks, jääb pehmeks ja maitseb nagu nätske munavalge 🙁 Ja nii iga kord. Äkki oskab keegi öelda, miks minu munavalgemass pruuniks ja nätskeks läheb?
Teema: Pavlova tort.
Oleme seda teinud:
http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=4886
Proovi, äkki õnnestub see.
ahi liiga kuum ja küpsetusaeg lühike?
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Oleme seda teinud:
http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=4886
Proovi, äkki õnnestub see.[/tsitaat]Piltidel on küll ebaõnnestunud pruun pavlova. Liiga kuum temperatuur.
http://thredahlia.blogspot.com.au/2007/06/beseest-ja-balletist-pavlova.html?m=1
Minul on see retsept õnnestunud, aga ahjud on erinevad – pead temperatuuri ja aja ise katse-eksituse meetodil välja timmima.
mul on see nigella pavlova alati välja tulnud, pruuniks pole küll läinud, enne selle retsepti avastamist, oli plaan juba lusikas nurka visata:D
Ma lasen koogil ahjus jahtuda ka, õigemini jätangi ööks ahju ja hommikul vormistan ära.
Aitäh vastuste eest! Ma olen ka teinud Nigella retsepti järgi, aga ikka tulemus sama. Kuumus on olnud 170 ja munavalgemassi ahju panemisel alandanud kohe 140ni, nagu retseptis kirjas. Hmm, üritan siis uuesti ja panen ahju veel väiksema kuumuse peale.
Pane jah väiksema kuumuse peale ja mina teen isegi pöördrõhuga ja hoian umbes 110-120 peal 2 h. Ei lähe pruuniks.
Minul miskipärast juhtub pigem see, et küpsenud põhi kipub ikkagi natuke kokku vajuma, et ei jää selline suur kohev nagu ahju pannes. Ei teagi milles viga, kuna ahju ust lahti üldse ei tee kuni koogi täieliku jahtumiseni aga ikka vajub põhi kokku:(
Aga jah maitset see ei muuda vist, et kook saab priima!
170 kraadi on ilmselgelt liiga palju. Sellises kuumuses ei jää munavalge valgeks. Besee peab põhimõtteliselt ahjus aeglaselt kuivama, mitte küpsema.
Mina teen alguses 140C ja siis alandan 110C peale.
Need ahjude teromeetrid valetavad ka hullult. Mul mees proovis meie ahju mingi täpse ja usaldusväärse digitaalse termomeetriga. Ahju termomeetri 200 kraadi juures (kuumus alt ja ülalt) oli tegelik temperatuur 175 kraadi. Ja mina olen mõelnud, miks vahel saiakesed ära kuivavad, aga ei pruunistu. Kusjuures vahel pruunistuvad ilusti ja küpsevad ruttu – järelikult erinevatel kordadel on isegi temperatuur erinev.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.