Esileht Rasestumine ja lapse ootamine PCOS + insuliiniresidentsus

Näitan 13 postitust - vahemik 1 kuni 13 (kokku 13 )

Teema: PCOS + insuliiniresidentsus

Postitas:
Kägu

Hei

Sain pool aastat tagasi diagnoosi PCOS + insuliiniresidentsus, raviks määrati arsti poolt metformiin 2x päevas.
Tunnen, et olen selles teemas üksi ja ei tea infot ega ka saa seda kuskilt, et end aidata.
Kas kellelgi on veel sellist kombinatsiooni? Kuidas tegutsesite peale diagnoosi?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üllatav, et arst oskas sul diagnoosida kohe PCOS + insuliinresistentsus. Aga ise sain klassikalise ütluse arstilt – kaota kaalu(mul siis diagnoositud PCOS, aga ise tean, et see PCOS kombo on mul insuliinresistentsus ja adrenaalne väsimus)

Muidu Instagramis on palju häid kasutajaid, kellelt nõu saada.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Läksin arstile probleemiga, et peale viit aastat proovimist last saada, ei ole last. Lisaks kõik muud probleemid – suur kaalutõus, metsik väsimus, ärevus jne.

Tegi UH ja GTT ja peale seda vastav diagnoos.

Käisin ka toitumisnõustaja juures.

Rohud ei aita, söömist korda ei saa..

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Läksin arstile probleemiga, et peale viit aastat proovimist last saada, ei ole last. Lisaks kõik muud probleemid – suur kaalutõus, metsik väsimus, ärevus jne.

Paljud on ketost abi saanud

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küsin just abi protsessilises mõttes.
Kui saite diagnoosi, mis edasi tegite?
Kas käite iga aasta günekoloogi kontrollis? Kas käite iga aasta perearsti juures vereproovi andmas, et ei jääks tähelepanuta diabeet?
Mis arstidel käite?
Mida olete elus muutnud? Mis sööte? Mis ravimeid tarbite?

Lõppeesmärk on ka last saada, kuid hetkel olulisem tervis korda saada.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Insuliinresistentsus on see sõna, siis peaks ka otsinguga tulema paremaid vastuseid.

On mitmeid pcos dieete, mis aitavad ikka küll ja rohud aitavad ka, aga mitte korrapealt ja ega need hormoonhäiret täiesti ära ei kaota. Metformiin aitab küll, juba sellega koos tasuks süsivesikuid dieedis vähendada. Üks lihtne nipp insuliinihüpete tasandamiseks- söö taldrikult kõigepealt salat või köögiviljad (või eelroaks salati), siis valk= liha, kala, lõpuks süsivesikud= kartul, riis, makaronid. Vältida poolfabrikaate ja süüa “päris” toitu.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik kaalulangus, dieedid, metformiin ja mungapipar jms looduslik ja kauakestev on toredad asjad, aga ei pruugi tulemuseni ehk raseduseni viia. Mul aitas siiski lõpuks selline protseduur nagu munasarjade drillimine, munasarjadele tekib PCOSiga kõvem kapsel või kest, kust munarakud, isegi kui ovuleerivad, ei rpuugi läbi pääseda. Laparoskoopilise opiga tehakse sellesse kesta lõiked või laseriga augud (üksiti kontrolliti mul munajuhad kontrastainega üle, üks protseduur vähem ja nagunii narkoosis olin, saab teha ka hüsteroskoopia).

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul on pcos diagnoos ning kerge resistentsus. Metformiini võtma ei pea.
Kui soovid rasestuda, siis soovitan kohe viljatusraviarstile aeg panna. Ma raiskasin 2a günekoloogi  juures kuulates juttu proovime pool aastat veel. Aasta pärast tehti munajuhade kontroll+munasarjade drillimine.
Lõpuks aitas rasestuda letrosool + ov jälgimine, millest minu günekoloog polnud kuulnudki.
Ning ka teine laps, keda hetkel ootan, on saadud esimesel katsel tänu letrosoolile.
Ehk siis kahtlemata on toitumine väga oluline, aga kui kindel plaan rasestuda, siis viljatusravi arsti juurde.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Söömise ja kaalu pead ikka ise korda saama.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul sama, olen PCOS ja insuliinresistentsuse diagnoosiga ~ 6a,  võtan metformiini 1tabl hommikul ja 1tabl õhtul.

Muutsin diagnoosi saades kohe söömist. Jätsin ära süsivesikud (sh alkohol) ja koos metformiiniga võtsin 1aastaga kaalust alla 20kg. Kadus ära suur kõht, kadus väsimus, karvakasv vähenes, mens tsükkel muutus täpseks (+/- 2 päeva).

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Super, annad mulle ka lootust. 🙂

Kas ja kuidas arstil käid? Kas käid tava günekoloogi juures või mingi erialaarsti juures? Kui tihti? Kas on vajalik üldse pidev kontroll?
Perearsti juures verd käid andmas? Et kontrollida suhkruhaigust?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisaks, kui kiiresti hakkasid märkama uue toitumise ja ravi tulemusi?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Süsivesikutevaene dieet (misiganes nimeline) või intervallpaast aitab ühekorraga ülekaalu kui insuliinresistentsuse korral. Ka metformiin mõjutab esmajoones süsivesikute ainevahetust ja pcos on insuliini ülekülluse tagajärg, sest ka munasarjades on insuliiniretseptorid

0
0
Please wait...

Näitan 13 postitust - vahemik 1 kuni 13 (kokku 13 )

Esileht Rasestumine ja lapse ootamine PCOS + insuliiniresidentsus