Esileht Ilu ja tervis Peale söömist iiveldab – mida teha?

Näitan 22 postitust - vahemik 1 kuni 22 (kokku 22 )

Teema: Peale söömist iiveldab – mida teha?

Postitas:
Kägu

17 a lapsel juba mitu aastat probleeme, et peale söömist kehv olla, sel aastal on see olukord eriti hulluks läinud.

Vereproovid on justkui korras, mingeid allergiaid ja talumatusi nende järgi ei ole. Aga ikkagi peale söömist tal iiveldab ja on paha olla ja on hakanud vähem sööma, et pahaolekut vältida. Kaalu olevat ka nüüd juba vähem.

Tuleval nädalal saab perearsti käest uued suunised, aga ehk suunatakse nö mõõka neelama, et maoprobleemid välistada. Ma ise olen ka juba täiesti nõutu, et mida siis uurida ja teha, et lapsel parem oleks. Sest see asi on juba liiga kaua kestnud ja lapsel on usk arstidesse täiesti kadunud. Et uuritakse ja uuritakse aga tulemusi ei miskit.

Mida saaks veel uurida või teha või kuhu poole pöörduda?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ega muud olegi esialgu teha kui mõõganeelamisel ära käia. Sellega saab kõige parema ülevaate mao seisukorrast.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu lapsel avaldus ärevus iiveldushoogudena, kuid need olid alati hommikul enne kooli. Lihtsalt et pole võimatu ka hoopis psüühikateema. Selle kontrolliks tuleb välistada somaatilised probleemid.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ise olen ka juba täiesti nõutu, et mida siis uurida ja teha, et lapsel parem oleks. Sest see asi on juba liiga kaua kestnud ja lapsel on usk arstidesse täiesti kadunud. Et uuritakse ja uuritakse aga tulemusi ei miskit. Mida saaks veel uurida või teha või kuhu poole pöörduda?

Kui seni tehtud on ainult vereproovid, aga mao ega soolte uuringuid ei ole tehtud, siis ei saa ju öelda, et põhjalikult läbi uuritud oleks. Kõigepealt peakski veenduma, et pole sapikive, maos haavandeid või maopõletikku vms.

mingeid allergiaid ja talumatusi nende järgi ei ole.

Vereproovi järgi saab määrata vaid kahte talumatust (gluteeni ja laktoosi). Kui aga mingit toiduainet on raske seedida näit. seetõttu, et mingit seedensüümi vähe või kuna soolestik on tundlik ja osa toiduaineid ärritab soolestikku (ärritunud soolestiku sündroom), siis sellele nii kerge jälile jõuda ei olegi (tuleb pidada toidupäevikut ja üles märkida, kuidas oli pärast enesetunne jms. ).

Aga kõigepealt teha maouuring ära.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ega muud olegi esialgu teha kui mõõganeelamisel ära käia. Sellega saab kõige parema ülevaate mao seisukorrast.

Mis siin miinustada, õige jutt ju. Päris imelik, et pole veel maouuringut tehtud, see on taoliste kaebuste korral siiski üks esimesi asju. See, kui juba aastat pärast sööki iiveldab ja perearst pole pidanud vajalikuks magu uurida, on veider.

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu lapsel avaldus ärevus iiveldushoogudena, kuid need olid alati hommikul enne kooli. Lihtsalt et pole võimatu ka hoopis psüühikateema. Selle kontrolliks tuleb välistada somaatilised probleemid.

Antud juhul on ju iiveldamine otseselt söömisega seotud, ma ei näe küll, et see ärevusele viitaks.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul oli ka lapsena selline asi. Olin haiglas uuringutel, neelasin mõõka jne. Minu diagnoos oli sapipõiepõletik.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitte et ma kehalised haigused välistaksin, muidugi peab esmalt uurinud tegema, aga olge tähelepanelikud söömishäire suhtes. Mul oli teismeeas anoreksia ja vähest söömist oli väga lihtne iiveldusega põhjendada, et oma häiret varjata. Kusjuures iiveldus võib pärast söömist ka reaalselt esineda, hirmu ja süütunde tõttu.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kägu

Peale mille söömist iiveldab? Kas iga kord, äkki mingi konkreetse asja söömise järgselt. Mul on näiteks kas piimavalgu või vadakuvalgu talumatus. Kui söön ära topsi jogurtit või kohupiima saan sellise iiveldushoo, et silme eest võtab mustaks. Samas laktoositalumatust mul ei ole, sellega hakkab kõht valutama, tekivad gaasid ja kõht võib lahti minna. Mis talumatusi on lapsel uuritud? Ise saab teha toiduainete välistamist, ei söö piimatooteid, vaatad, kuidas enesetunne on. Järgmisel nädalal välistad näiteks nisujahu, vaatad kuidas selle ärajätmine mõjub.

Kui iga toidukorra järgi iiveldab, olenemata sellest mida sõid, siis see teooria ilmselt õige ei ole.

Aga tahan lihtsalt õleda, et mingi toiduaine talumatus võib tekitada söömisjärgset iiveldust.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitte et ma kehalised haigused välistaksin, muidugi peab esmalt uurinud tegema, aga olge tähelepanelikud söömishäire suhtes. Mul oli teismeeas anoreksia ja vähest söömist oli väga lihtne iiveldusega põhjendada, et oma häiret varjata. Kusjuures iiveldus võib pärast söömist ka reaalselt esineda, hirmu ja süütunde tõttu.

Tahtsin sama kirjutada, et ega laps pole mingit ekstreemdieeti teinud või täitsa näljutanud ennast.

Mul samuti üks endine anorektikist tuttav ja nüüd aastaid hiljem peale “terveks” saamist, ei saa ta paljusid asju süüa ilma iivelduseta.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lugesin just hiljuti pikka lugu et lastele määratakse gastroskoopia uuring liiga kergekäeliselt.See et lapsel on maos midagi viga, selle tõenäosus on 1% ainult. Reeglina perearst ikka määrab lapsele Escadra kuuri+dieet.Midagi haput ei või. Ainult keedetud toit. Ja alles siis kui ravi tulemust ei anna tehakse gastroskoopia.Mao probleemid võivad olla ka puberteedist,stressist ja üldse närvidest. Iga on ohtlik lihtsalt.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Laps on proovinud erinevaid toiduained ära jätta ja uuesti kasutusse võtta – vahet ei ole ole mingit. On tehtud laktoosi talumatuse test ja gluteenitalumatuse test.

Määrati see Escadra suurem doos, ei söö hapusid asju, korraga vaid väiksem ports. Peaaegu peale igat söögikord on hiljem paha, ka vesi mõnikord ajab iiveldama ütluse järgi.

Söömisprobleeme ei ole, meelega oksendamas ei käi. Peale söömist pidi teinekord toitu kuidagi üles tulema või miskit taolist. Lisaks on ka pidev väsimus (aga vereproovid korras, raud) ja pearinglus.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Laps on proovinud erinevaid toiduained ära jätta ja uuesti kasutusse võtta – vahet ei ole ole mingit. On tehtud laktoosi talumatuse test ja gluteenitalumatuse test.

Määrati see Escadra suurem doos, ei söö hapusid asju, korraga vaid väiksem ports. Peaaegu peale igat söögikord on hiljem paha, ka vesi mõnikord ajab iiveldama ütluse järgi.

Söömisprobleeme ei ole, meelega oksendamas ei käi. Peale söömist pidi teinekord toitu kuidagi üles tulema või miskit taolist. Lisaks on ka pidev väsimus (aga vereproovid korras, raud) ja pearinglus.

See on psüühikahäire.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Arvan sama et psüühika häire.Psühhiaatri juurde kontrolli.Aeg tuleks kohe broneerida sest järjekord on pikk 3-4 kuud.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisakirjelduse järgi kahtlustaks  gastropareesi.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/gastroparesis/symptoms-causes/syc-20355787

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Söömisprobleeme ei ole, meelega oksendamas ei käi. Peale söömist pidi teinekord toitu kuidagi üles tulema või miskit taolist.

Aga kui jätaks Escadra ära – oleks siis parem või halvem? See tuleb ka järgi proovida.

Ega enne ravimi määramist ju ei mõõdeta, on konkreetsel inimesel maohapet liigselt ja kas probleem tuleb tingimata just liigsest maohappest. Tehakse nii, et pannakse ravim ja kui läheb paremaks (paljudel lähebki) – siis ilmselt jah, oli maohapet liiast.

Samas, kõigil Escadra-taolised ravimid ei leevenda. Kui siin oli juttu “peale söömist ajab nagu toitu üles” , meenus kohe, et üks maohappe alandajate kõrvaltoime  on see, et need soodustavad bakteriaalset ülekasvu soolestikus. Liigsed bakterid toodavad liigset gaasi. Ja ajabki täis. Katsu sa ise toitu alla saada, kui tunned, oled “täis” ja pungitab, eks? Arvestades eelnevat, kui maohappe alandajad pole mitte mingit paremat tunnet toonud ja aina raskem on toitu alla saada, siis ma soovitaks anda tagasiside – ravim ei aidanud. Ja lõpetada.

Kuni uuringut ootab, võiks proovida, kas Espumisani (ajab soolestikust gaase välja)+ NoSpa (lõõgastab pinges soolestikku) kombinatsiooni regulaarne võtmine vähendab “nagu tuleks üles” tunnet ja hakkab toit nö. paremini sisse mahutuma?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisakirjelduse järgi kahtlustaks gastropareesi.

No kui tõenäoline see on inimesel, kellel pole olnud maovähendus vms. oppi? Ülesajamise tunde põhjus võib olla lihtsam – gaasi täis ja pingul soolestik.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Helicobacter?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Reeglina perearst ikka määrab lapsele Escadra kuuri+dieet.

Prootonpumba inhibiitoreid ei tohiks määrata kui pole selge, kas on mao üle- või alahappsesusega tegu või on sellega hoopis kõik korras, pigem oli “mõõganeelamise käo” soovitus pädev.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

gastroparees

Minul on sarnased sümptoomid. isegi vesi kipub iiveldama ajama.

Ja asi on VÄHESES maohappes, hernia hiatuses ja ärritunud soole sündroomis.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul on sarnased sümptoomid. isegi vesi kipub iiveldama ajama. Ja asi on VÄHESES maohappes, hernia hiatuses ja ärritunud soole sündroomis.

Ja kuidas seda ravida? On võimalik millegagi leevendada või täitsa lahti saada sellest?

0
0
Please wait...

Näitan 22 postitust - vahemik 1 kuni 22 (kokku 22 )

Esileht Ilu ja tervis Peale söömist iiveldab – mida teha?