Esileht Kodunurk Peedisalat

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Teema: Peedisalat

Postitas:
Kägu

Meie perele meeldib väga peedisalat: riivpeet, küüslauk, Hellmanns majonees. Maitse on nii väga hea, aga väljanägemine mulle ei meeldi. Salat on oranžkat värvi, meeldiks kui peet oleks ikka punakas. Äkki keegi teab nippi, kuidas väljanägemist parandada. Poe salatil on see punane värv olemas, aga maitse meile ei meeldi. Äkki peaks panema äädikat, see hoiab vist värvi. Ei ole nii proovinud, sest äädikat meil väga ei taheta.
Samas kunsiõp tunnist: punane peet + kollane majonees = oranž punapeedi salat

0
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
ambur666

Mis värvi see siis peab olema?
Peedi salat koorekastmega (hapukoor-majonees-jogurt) on üldjuhul ikka roosa.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hapukoore ja jogurtiga ei ole maitse nii hea. Poe salat ongi tehtud koorega.

0
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Sa pead peedile panema juurde hapet, siis ta ei muutu oranžiks. nii et vala sinna salatisse sisse kas mingit mahedat äädikat või sidrunimahla, see peaks värvi hoidma punasena.

Igasugune hapu värk sobib – apelsinimahl, sidrunimahl, laimimahl (kui äädikad ei sobi)

Sama kehtib ka borš suppi keetes.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas su punapeet on siis oranz? Keedad ta kahvatuks? Või on sort selline, et pole tugevat punast värvi?
https://lood.delfi.ee/maakodu/aed/nipid-kuidas-keeta-peeti?id=59198836

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas su punapeet on siis oranz? Keedad ta kahvatuks? Või on sort selline, et pole tugevat punast värvi?

https://lood.delfi.ee/maakodu/aed/nipid-kuidas-keeta-peeti?id=59198836

Ostan poest Mõisaproua aurutatud peeti.

+1
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Peedipulber teeb värvi ilusaks ning täiustab ka maitset.

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ei keeda kunagi peeti. Pesen korralikult ära, siis mässin ükshaaval fooliumisse ja ahju. Madalal kuumusel 3 tundi ahjus ja väga maitsvad ja mahlased peedid tulevad ning värv jääb ka ilus punane.

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Hapukoore ja jogurtiga ei ole maitse nii hea. Poe salat ongi tehtud koorega.

Poesalatid on enamasti kõik majoneesiga. Koorega oleks säilivusaeg liiga lühike.

Sa pead peedile panema juurde hapet, siis ta ei muutu oranžiks. nii et vala sinna salatisse sisse kas mingit mahedat äädikat või sidrunimahla, see peaks värvi hoidma punasena.

Majoneesis on hape ju alati sees. Hellman`si omas äädikas, mõnes teises sidrunhape.

Teen majoneesiga peedisalatit paar korda kuus, eks ikka läheb natuke heledamaks sõltuvalt sellest, kui palju majoneesi lisan, aga oranžiks pole kunagi muutunud.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ära osta seda peeti. Osta teise firma oma. Mina ostsin ka ükskord seda ja viskasin kõik minema. Ma ei tea, mida nad selle peediga teevad, aga see oli jälk. Poes on valikus teisigi ja osta aurutatud ja terved peedid. Ise riivid. Alati jääb ilus roosa nagu poes müüdav valmis salat.

0
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Äkki keegi teab nippi, kuidas väljanägemist parandada.

Jah teab: lihtsalt harju sellega ära, et ta roosaks muutub.

Sellega sa ju oled ära harjunud, et näiteks leib sarnaneb oma värvilt pisut teatud väljaheitega, aga keegi ei tule elus selle pealegi, et sel teemal nutma hakata või hakata leiva sisse mingit värvainet toppima.

Ühte peedisalati nippi sa veel ei tea: seal käib ka riivjuust hulgas. Retsept, kui ise ei oska.
Ja kui ilusat punast tahad, siis söö lihtsalt riivitud peeti, ilma majoneesi ja juustuta. Pole ju keeruline aru taibata.

+3
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

kas see värv on oranž kohe riivituna või peale salati kokku segamist?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ole elu sees näinud oranzikat peedisalatit. Äkki saad pildi lisada?

Muidu on peedisalat üks meie lemmikuid. Teeme nii mädarõika kui küüslauguga ja veidi majoneesi lisame ka.  Kasutan suvalisi poest ostetud keedetud peete ja suvalisi majoneese. Hellmannsi muuseas mitte. Äkki on H- s asi?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ostan poest Mõisaproua aurutatud peeti.

Toore peedi keetmine ja pärast riivimine on tõepoolest vaid edasijõudnute teema. Peeti ei tohiks torgata kahvli või noaotsaga, sest kui selgub, et peeti peab edasi keetma, võib peedimahl välja voolata ja värv kaduda.

Keetmisaeg 60-90 minutit. Koorimine käib külma vee all. Vblla see Mõisaproua torgib oma peeti?

+4
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Äkki on H- s asi?

Tõsine tuumasöök ju.

Isegi see Polvenfoodsi oma on parem. Kui ise teha ei viitsi, oska.

+1
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

ära osta seda peeti. Osta teise firma oma. Mina ostsin ka ükskord seda ja viskasin kõik minema. Ma ei tea, mida nad selle peediga teevad, aga see oli jälk. Poes on valikus teisigi ja osta aurutatud ja terved peedid. Ise riivid. Alati jääb ilus roosa nagu poes müüdav valmis salat.

Minu meelest ise keetes on hoooopis parem maitse.

Ahjus 3h sussutada tundub mulle mõttetu ressursside raiskamine.

Hellmans on jube lääge ja rasvane. Kuna tarvitan majoneesi ehk 3-4 korda aastas, siis teen selle alati ise. Peeti majoneesiga ei riku, peedisalatile (nii keedu- kui toore peedi puhul) ainult vinegrett-kaste.

+2
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

ära osta seda peeti. Osta teise firma oma. Mina ostsin ka ükskord seda ja viskasin kõik minema. Ma ei tea, mida nad selle peediga teevad, aga see oli jälk. Poes on valikus teisigi ja osta aurutatud ja terved peedid. Ise riivid. Alati jääb ilus roosa nagu poes müüdav valmis salat.

Minu meelest ise keetes on hoooopis parem maitse.

Ahjus 3h sussutada tundub mulle mõttetu ressursside raiskamine.

Hellmans on jube lääge ja rasvane. Kuna tarvitan majoneesi ehk 3-4 korda aastas, siis teen selle alati ise. Peeti majoneesiga ei riku, peedisalatile (nii keedu- kui toore peedi puhul) ainult vinegrett-kaste.

Loomulikult on ise keetes parem maitse. Kuid õhtul peale töö ei hakka ju tund aega peeti keetma, et kausike salatit saada. Peet ei küpse ahjus 3 tundi. (oleneb loomulikult suurusest) Minu arvates on hoopis pliidil keetmine mõttetu tegevus. Jälgi koguaeg kas vett on, tuba auru ja peedikeedu lõhna täis.  Ahjus fooliumis küpsevad ise. Ei pea jälgima. Keetes ja ahjus küpsedes läheb sama aeg.

+2
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

ära osta seda peeti. Osta teise firma oma. Mina ostsin ka ükskord seda ja viskasin kõik minema. Ma ei tea, mida nad selle peediga teevad, aga see oli jälk. Poes on valikus teisigi ja osta aurutatud ja terved peedid. Ise riivid. Alati jääb ilus roosa nagu poes müüdav valmis salat.

Minu meelest ise keetes on hoooopis parem maitse.

Ahjus 3h sussutada tundub mulle mõttetu ressursside raiskamine.

Hellmans on jube lääge ja rasvane. Kuna tarvitan majoneesi ehk 3-4 korda aastas, siis teen selle alati ise. Peeti majoneesiga ei riku, peedisalatile (nii keedu- kui toore peedi puhul) ainult vinegrett-kaste.

Loomulikult on ise keetes parem maitse. Kuid õhtul peale töö ei hakka ju tund aega peeti keetma, et kausike salatit saada. Peet ei küpse ahjus 3 tundi. (oleneb loomulikult suurusest) Minu arvates on hoopis pliidil keetmine mõttetu tegevus. Jälgi koguaeg kas vett on, tuba auru ja peedikeedu lõhna täis. Ahjus fooliumis küpsevad ise. Ei pea jälgima. Keetes ja ahjus küpsedes läheb sama aeg.

Viitasin ühele käole, kes madalal ahjus 3h küpsetas. Keedupotti aeg-ajalt törts külma vett “ehmatamiseks” panna ei tundu küll kuidagi üle jõu ja mõistuse tegevus. Valmis võib keeta õhtul, et järgmisel päeval süüa (miks mittte hiljem ka samal päeval?). Peedilõhn on iga kell kunstlikest aroomidest parem (meil on muidugi veel selline imevidin nagu kubu, mis imab 99% auru ja lõhnad ja see üks pisike % ei ole küll siiani kedgi seganud. Normaalsed toiduained lõhnavadki 🙂

+2
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

ära osta seda peeti. Osta teise firma oma. Mina ostsin ka ükskord seda ja viskasin kõik minema. Ma ei tea, mida nad selle peediga teevad, aga see oli jälk. Poes on valikus teisigi ja osta aurutatud ja terved peedid. Ise riivid. Alati jääb ilus roosa nagu poes müüdav valmis salat.

Minu meelest ise keetes on hoooopis parem maitse.

Ahjus 3h sussutada tundub mulle mõttetu ressursside raiskamine.

Hellmans on jube lääge ja rasvane. Kuna tarvitan majoneesi ehk 3-4 korda aastas, siis teen selle alati ise. Peeti majoneesiga ei riku, peedisalatile (nii keedu- kui toore peedi puhul) ainult vinegrett-kaste.

Loomulikult on ise keetes parem maitse. Kuid õhtul peale töö ei hakka ju tund aega peeti keetma, et kausike salatit saada. Peet ei küpse ahjus 3 tundi. (oleneb loomulikult suurusest) Minu arvates on hoopis pliidil keetmine mõttetu tegevus. Jälgi koguaeg kas vett on, tuba auru ja peedikeedu lõhna täis. Ahjus fooliumis küpsevad ise. Ei pea jälgima. Keetes ja ahjus küpsedes läheb sama aeg.

Viitasin ühele käole, kes madalal ahjus 3h küpsetas. Keedupotti aeg-ajalt törts külma vett “ehmatamiseks” panna ei tundu küll kuidagi üle jõu ja mõistuse tegevus. Valmis võib keeta õhtul, et järgmisel päeval süüa (miks mittte hiljem ka samal päeval?). Peedilõhn on iga kell kunstlikest aroomidest parem (meil on muidugi veel selline imevidin nagu kubu, mis imab 99% auru ja lõhnad ja see üks pisike % ei ole küll siiani kedgi seganud. Normaalsed toiduained lõhnavadki 🙂

Mina olin see, kes kirjutas, et peedid ahjus 3 tundi. Tegelikult ma teen neid puuahjus. Praeguste ilmadega ei pea väga kõvasti ahju kütma   Reedel kütsin natuke ahju, peale siibri kinnipanemist panin peedid ahju ja võtsin välja alles hommikul. väga head mahlased peedid ja ma ei arva, et nendega mingit ressurssi nüüd eriliselt kulutan. Kõige suurem ajakulu on pesemine ja fooliumise mässimine.

+2
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ahjupeet on kindlalt parem kui keedupeet.

+3
0
Please wait...

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )


Esileht Kodunurk Peedisalat