Sa oled emotsionaalne sööja. Vaata, su tekst lausa kubiseb ilusatest näidetest selle kohta, et toit on sinu jaoks õnne allikas: “tahaks ju ometi head ja paremat lubada”, “tuju hea ainult siis, kui saab tellida, mida hing ihkab”, “saab reaalselt nautida toitu”, “olla ümaram, kuid samas tunda ennast rõõmsalt”… Dieedid ja punktilugemine ei aita sinu puhul, sest sa usud, et rikkalik toit teeb sind õnnelikuks ja piirangute korral tunned ennast ebaõiglaselt ilmajäetuna. Võimalikke lahendusi on kaks: kas õpetad ennast suuremat rahulolu saama millestki muust (hea suhe, edu tööl, mõni tore hobi ja uued sõbrad näiteks) või rahmeldad “heast ja paremast” saadud liigse energia järjekindlalt maha. On ka kolmas võimalus ehk korralik psühhoanalüüs, mis aitab välja juurida seda toit=õnn seost, aga isegi, kui sa selleks valmis oleksid, ei tea ma soovitada, kus seda tänapäeval enam teha saab.
Täpselt nii ongi,nüüd saangi aru et head emotsioonid tekivad vaid koos toiduga. Pole probleemi kinni panna terve shokolaad ja lisaks näiteks terve mäki eine. Siis tuleb kohe selline mõnus õnnetunne peale. Viimase nädala üritan teha ise häid toite mis on mu eelnevast rämpsmenüüst kindlasti tervislikumad,lisaks on muidugi väiksemad portsud jne,aga ikka miski ihkab paremat. Muidugi ma saan selle tüki shokolaadi lubada,aga see ajabki kurvaks,sest tahaksin ju tervet tahvlit.
Näiteks tänane menüü oleks järgmine,ma kaloreid otseselt ei arvesta,aga üritan need sisestada nutridata programmi,üsna keerukas,aga mingi info siiski saan.
On mul midagi menüüst puudu või üle,targemad?
Hommik:
Rukkijahust leivaviil(muna keskele löödud)-praetuna vähese õliga,kõrvale kodujuustu,lehtsalat,tomatit paar ampsu,kurk ,joogiks vesi
Lõuna:
Väike peotäis täistera pennesid,brokkoli,lillkapsas, porgand,kana kintsuliha ning teelusikatäis toorjuustu, need keerasin kokku pastaks. Keskmine ports,oleks juurdegi tõstnud,aga hoidsin tagasi
Õhtuooteks võtan ühe Pirni ja õhtusöögiks plaanin teha täistera lavaširulli,toorjuustu lehtsalatit,lahja kanasingi ja kurgiga
On midagi puudu? On seda vähe või palju?
162cm,62kg 🙂