Teema üle 55-aastastele, kas teil on ka nii? Lihtsalt ei jõua enam tööl käia, koju ka jääda ei saa. Eelpension, kui selleni kord jõuab, on imeväike, selle eest elada on võimatu. Kusjuures tööstaaži on üle 40 a. Töökohal nõudmised aina suurenevad, mulle tundub, et enamuse tööd teevad ära just minusugused keskealised mutid. Igasugused totakad nõudmised ja regulatsioonid, mida iga päev juurde tuleb ja mis otsese tööga nagu seotud polegi. Noored vastu ei pea, paar aastat – ja siis on nad väsinud ning lahkuvad. Ju neil leidub paremaid kohti. Ise ei tunne praegu, et tahaks särasilmselt uut töökohta otsida, ei jõua.
Miks mulle tundub, et Eesti ühiskond seisab praegu ülal just minusugustel? Meie oleme kõigiga solidaarsed, meie hooldame oma vanemaid, saadame lastele välismaale õpiraha, maksame makse, millest mingi riik arvab heaks sinna ja tänna – vahel tundub täiesti ebaloogiline – raha laiali jagada.
Kahjuks ma tunnen, et ma ei jõua enam. Tervis juba logiseb, sest ma olen kogu aeg nii väsinud. Teatris-kinos-trennis ei käi, pole aega. Enda vajaduste rahuldamine on pidevalt tagaplaanil, lastaks vähemalt siis väljagi puhata, aga ka seda ei.
Arvan, et pensionile jäämise iga peaks alandama. Usun tõsiselt, et mina ei ela nii vanaks, kui mu ema praegu on, sest mulle lihtsalt ei anta selleks võimalust. Kulutatakse täiega läbi ja visatakse minema.