Esileht Ajaviite- ja muud jutud Pensionilesaamist ootan, kuid kas suudan ära oodata?

Näitan 4 postitust - vahemik 61 kuni 64 (kokku 64 )

Teema: Pensionilesaamist ootan, kuid kas suudan ära oodata?

Postitas:
trioemme

Peaaegu kõikidel pensionäridel on lisaks pensionile ka isiklik kinnisvara, mille müügist saadud raha on võimalik hooldekodu eest maksmiseks kasutada.

Aga kui neid on 2, st üks vanapaarist vaid vajab hooldekodu nt demensuse tõttu? Müün nende kodu ära? Ja võtan teiselt võimaluse elada oma kodus?

+7
-1
Please wait...

Postitas:
amatoor

Minal on mitu pensionisammast –  lapsed, keda olen kasvatanud ja koolitanud, kinnisvara, mida olen eluajal soetanud ja II pensionisammas (hetkel 22 000).

Minu vanematel on 3 tublit ja tarka last, temal endal on suvila ja korter (ema 83, isa 85) + 20 000 arvel. Eluaeg tööd teinud, lapsed saanud inimesel ei tohiks olla küll vanaks jäädes tühjad taskud olla.

Eelmisele – minu vanaema oli dementne nõuka ajal, siis ei olnudki hooldekodusid, need, mis olid  mõedud lähedasteta vanuritele – olid jubedad, 6 vanainimest ühes toas, reformapõhjaga voodites, ilma kuplita pirn laes. Seega hoolitsesime vanaema kuni surmani ise, ilma mähkmeteta, ilma igasuguste abivahenditeta. Ja saime hakkama. Tulin mina või õde koolist, tõstsime vanaema pott-toolile (isa ise tegi vanast toolist), söötsime, rääkisime juttu. Vanaema isegi ei tundnud meid ära.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
o-o-o

Peaaegu kõikidel pensionäridel on lisaks pensionile ka isiklik kinnisvara, mille müügist saadud raha on võimalik hooldekodu eest maksmiseks kasutada.

See on nagu mingi eluvõõra ametniku jutt.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
o-o-o

Ja usud, et kui ongi vaja oma vana ema panna hooldekodusse, siis hops on müük võimalik? Kui see vana inimene on kuskilt külakesest või väikealevist ja tema kinnisvara hind katab ainult väikese osa hoolduskuludest? Ja edasi? Kui see sama vana inimene ei ole nõus oma kodu müüma või ta ei ole enam teovõimeline?

Ma olen isiklikult selle väga valusa tee läbi käinud ja insuldijärgset ning ülikiire arenguga demenetset ema põetanud ning lõpuks ta hooldusele pannud. Võideldes südamevalu, häbi, saamatusetunde ja armastusega, väsimuse ja jõuetusega… Kui tema eestkostele võtmise aeg venis kuude pikkuseks. Enne seda ei olnud mul isegi ta pensionit võimalik kasutada. Mis korteri müügist me räägime? Isegi eeskoste alla võtmine tähendas, et ma ei tohtinud tema kinnisvaraga ühtegi tehingut teha. Ja mis tunne on esitada oma hea ema kohta avaldus eestkoste kohta… ma tunnistan ta ju süüdimatuks… Lugeda siis sulle saadetud ekspertide arvamust ja tõdeda, et sinu hea ema ongi teovõimetu ja sellega kukub su maailm täiesti kokku. Ka hooldekodus ei saa sa teda tihti külastada, sest mingid viirused ei võimalda sul teda näha. Ja siis seisad sa kohtusaalis ja kinnitad, et oled vastutusest teadlik… Ja väljaminekud aina kasvavad, sest koos ajaga suurenevad ka hooldekodu tasud. Aga jah, ma olen nüüdseks ema matnud ja tema täht särab mulle taevast. Aga ma tunnen kaasa kõigile, kes peavad hooldama haiget, ise tööl käima ja ellu saatma- toetama ning aitama oma õppivaid nooremaid lapsi ning suutma olla ka hea abikaasa ning vanavanem.

Ma kahjuks tean, millest sa räägid. Kõige hullem ongi just ametnikele tõestada, et sa pole kaamel. Riik paneb eestkostetavale advokaadi, eestkostjale/mulle ei pane keegi. See on suur koormus, mida eestkostja endale võtab, ausalt ka, samas mingit tasu saamata, mis tähendab seda, et see inimene peab tavapäraselt tööl käima ja raha teenima, muidu ju ei saa elada tema pere. Iga aastaga lisandub riigi poolt piiranguid ja kontrollimeetmeid, ilma asjata, arvan. Loodan, et enamus siinsetest lugejatest ei pea seda kogema. Igatahes kulutab see tänapäevased pensionieelikud nii ära, et ilmselt see ongi riigi pensionireformi eesmärk.

+1
-1
Please wait...

Näitan 4 postitust - vahemik 61 kuni 64 (kokku 64 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Pensionilesaamist ootan, kuid kas suudan ära oodata?