RE: Perekoolis emmetamine
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]mina ei saa jälle aru, miks nii paljusid eestlasi ärritavad sellised avalikumad intiimsused nagu ema-isa vaheline emmetamine-issitamine. mis selles halba on või kellele see kurja teeb? miks peab alati olema kahe teineteist armastava ja oma rolle perekonnas hindava inimese suhtlus olema ametlik ja võõrandav. miks häbenetakse hellasid emotsioone?
ja mina võin öelda, et emmetajad ei ole mitte alati kodused naised ega koduste naiste abikaasad. on lihtsalt inimesed, kes näevad end väga edukalt mitte ainult indiviidina, vaid ka perekonna olulise, armsa ja vajaliku osana, mida ühendab ja pühendab laste olemasolu. perekondlikud ülesanded on sama olulised, kui nn ühiskondlikud. kuigi, ilma perekondateta, mis imelik ühiskond see lõpuks oleks? mingi kommunistlik unelm, kus vanemad ehitavad kommunismi ja riik kasvatab lapsi. perekonda aga pole vajagi.
iga naine ei ole ema, aga iga ema on naine niikuinii. see on staatus perekonnas. perekond on üksus ja igal ühel on seal perekonnas roll täita. iga uue generatsiooni peale tulemisega see muutub. muide, mina kutsun nüüd oma emmet tihti vanaemaks hoopis, kuigi on ju tegu minu emaga. lihtsalt tema perekondlik positsioon muutus aste kõrgemaks pärast lastelaste sündi. no ei täida ta ju ka enam emarolli, vaid ikka vanaema osa. mina olen suur juba ju. nüüd olengi mina ema. ja kõik meie perekonnas emmetavad mind. mis siis! nad armastavad mind ja nad hindavad mu osa meie perekonnas. tean ka, et paljud hakkavad oma emasid nende vanaema-ikka jõudes memmeks või mammaks kutsuma. ja nii ongi armas.
lõpetuseks, ma ei ole kodune emme, vaid spetsialist oma erialal. lisaks tegelen ka palju vabatahtliku tööga väljaspool koduseinu. ja ma ei pane pahaks, kui minuga rääkima tulles, kui tegu on minu perekonda puudutavate küsimustega, pöördutakse mu poole kui emme poole. seda ma olen. tööl olen muidugi see, kes ma tööl olen, juhataja kägu. vabatahtlikuna tööd tehes olen tädi kägu 🙂
ma mitte ei soovi rohkem sallivust, sest ma ei usu, et siin sallimatusega tegu on, vaid rohkem julgust armastada end, oma perekonda ja olla uhke selle üle, kes sa oled. kui emme, siis emme. parem ikka kui mõrd või bitch.[/tsitaat]
Sa ei saanud üldse teemale pihta. Oma peres kutsuge end kuidas iganes. Aga miks peab täiskasvanu võõrale täiskasvanule emme ütlema?
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt 19.03 11:39; 22.03 19:18; 23.03 09:47; 23.03 13:11;