Esileht Ajaviite- ja muud jutud Perekoolist saadud kasulikkus või siis õppetunnid!

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 32 )

Teema: Perekoolist saadud kasulikkus või siis õppetunnid!

Postitas:
Kägu

Tere!

Tekkis uudishimu siinse seltskonna suhtes.

Millist kasu või häid nõuandeid teie olete sellelt saidilt saanud?

Mina sain selle saidi vahendusel omale kassi! Kuna ta saab sel suvel 16, oli see igiammu 🙂

On eluliselt oluline tegelane olnud mu elus viimasel kümnendil. Või siis kahel kümnendil 🙂 Väga kallis ja hea iseloomuga kass on! Aitäh emale ja tütrele, kes ta Tlnast Tartu kesklinna toimetasid.

Siis üks kreem. Idüllli rikkudes…sain oma tagumendi punnidest priiks! Kuigi see kreem oli soovitusena väikelapse teema all. Tomis ka minul. Dexeryl.

+34
-2
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Aitäh emale ja tütrele, kes ta Tlnast Tartu kesklinna toimetasid. Siis üks kreem. Idüllli rikkudes…sain oma tagumendi punnidest priiks! Kuigi see kreem oli soovitusena väikelapse teema all. Tomis ka minul. Dexeryl.

Kas kreemimüüja tuli ka ise Tartusse kohale ja aitas kreemi tagumikule määrida? Niisama küsin.

0
-48
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Kõiki praktilisi nõuandeid, mida kasutada olen saanud, küll üles loendada võimalik ei ole. Neid on palju. Mingeid maailmavaatelisi silmade avanemisi pole ette tulnud, kuigi mõningate kommentaatorite mõttekäike on hea lugeda, paneb kaasa mõtlema küll.

+22
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere!

Mina sain selle saidi vahendusel omale kassi! Kuna ta saab sel suvel 16, oli see igiammu 🙂

On eluliselt oluline tegelane olnud mu elus viimasel kümnendil. Või siis kahel kümnendil 🙂 Väga kallis ja hea iseloomuga kass on! Aitäh emale ja tütrele, kes ta Tlnast Tartu kesklinna toimetasid.

Siis üks kreem. Idüllli rikkudes…sain oma tagumendi punnidest priiks! Kuigi see kreem oli soovitusena väikelapse teema all. Tomis ka minul. Dexeryl.

See on ajaviitejuttude teema ju. Miks alati kõike postitatakse pereelu alla?

+7
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Perekooli plussid on, et saad teada mõnest uudisest, mis lugedes on märkamata jäänud. Lisaks kodunurgas on palju häid soovitusi.

+22
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ahjus pardi tegemist.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen märkimisväärselt oma silmaringi avardanud – saanud teada, et on väga palju selliseid inimesi, kes mõtlevad hoopis teistmoodi kui mina. Ma päriselus õnneks või kahjuks suhtlen peamiselt endasarnastega.

+28
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Veel enne koroonat tegin siia teema “Septembris me ei joo” aktsiooni raames. Ise õhinal ja elevil, tambiti mu idee siin mutta, et “siis edasi jood topelt” jne. Ei joo. Jäi minevikku see pahalane. Tänulik ka Perekoolile ses osas.

+17
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Õppetunnid:

inimesed reaalselt ei loe mida on kirjutatud, vaid lihtsalt proijtseerivad enda mõtted ja arvamused.

Teoreetilist arutelu mingi teemas on väga raske hoida, sest kui inimestele Su mõtted ei meeldi või nad ei saa neist aru, siis hakatakse isiklikult labaselt sõimama.Eriti kui saadakse aimu, et mingis eluvaldkonnas läheb kellelgil paremini. Keegi on teinud mingid teistsugused otsused, mis pikemas perspektiivis on toonud tulemuse. See inimestele ei meeldi, kõik peavad olema võrdsed  ja kannatama. Väga palju on kadedust, õelust ja niisama ärapanemist.

+14
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Viimasele: ei ütleks.

Pigem on nõnda, et  mida enesest välja annad, seda elult ka vastu saad..

+12
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Viimasele: ei ütleks.

Pigem on nõnda, et mida enesest välja annad, seda elult ka vastu saad..

Kirjutasin, et suhteliselt võimatu on osaleda teoreetilises diskussioonis ilma et Sind ei hakataks isiklikult sõimama a la: puhka jalga, kõrvad jooksevad juba s*tavett, Sa oled selline ja selline jne.   Kaheldakse pidevalt faktides kui tood näiteid enda isiklikust elust või inimeste põhjal keda tead. Üldistatakse ja lahmitakse suvaliselt.

Aga ega ma ei eeldagi perekoolist mingit intellektuaalset vestlust, selle jaoks on teised inimesed. Lihtsalt mõnikord, nii paar korda aastas põikan siia kui rohkem vaba aega on.

+11
-8
Please wait...

Postitas:
vaenukägu

Soovitasin oma vennal katsetada siit loetud viisi haisvatest jalgadest vabanemiseks – pesta jalgu mentooliga Head & Shoulders šampooniga ning peale kuivatamist antiseptikuga üle lasta nagu ka jalanõude sisetaldu. See toimibki, eelnevad 101 vahendit, sh apteekidest, ei teinud nii head tööd.

+15
0
Please wait...

Postitas:
Lacrimosa

Kasu jääb aastate taha ja puudutab kõige rohkem raseduse, imetamise ja väikelapse teemasid. Ma usun, et tulin tänu sellele kollektiivsele teadmisele sellest enda jaoks ärevast ajast edukalt läbi. Imiku alafoorumis tegutses näiteks üks hästi asjalik naine, kes andis adekvaatset nõu, kuidas beebi lisatoiduga alustada jne. Ta oli selle teema endale hästi selgeks teinud ja jagas lahkesti nõu. Olin ka edukas “imetaja”, sest foorum toimis hea kogemusnõustamisena. Praegu pole jälginud, aga vähemalt 12-10 aastat tagasi oli seal teemades üsna intelligentne seltskond, erinevalt FB beebigruppidest, kus oli valdav suhtumine “iga ema teab, mis tema lapsele on parim”. Siin anti adekvaatset nõu, igasugu jama ja väärarusaamad lükati ümber jne.

+16
0
Please wait...

Postitas:
Indra c

Tere!

See on ajaviitejuttude teema ju. Miks alati kõike postitatakse pereelu alla?

Käisid kitul jälle jah?

+1
-10
Please wait...

Postitas:
krokodill

Teoreetilist arutelu mingi teemas on väga raske hoida, sest kui inimestele Su mõtted ei meeldi või nad ei saa neist aru, siis hakatakse isiklikult labaselt sõimama.Eriti kui saadakse aimu, et mingis eluvaldkonnas läheb kellelgil paremini. Keegi on teinud mingid teistsugused otsused, mis pikemas perspektiivis on toonud tulemuse. See inimestele ei meeldi, kõik peavad olema võrdsed  ja kannatama.

Kusjuures ei peagi tingimata paremini minema. Aastaid tagasi reageeriti võrdlemisi vaenulikult, kui mainisid, et ei ela Eestis. Mingi kodumaa reetmise tempel löödi külge, keegi veel ütles, et “kui oled teinud otsuse, et ei soovi Eestis elada” – no kes teeb tänapäeval selliseid otsuseid? Enamasti minnakse siiski selleks, et võtta vastu mingi väljakutse, mida elu pakub ja see juhtub lihtsalt teises riigis olema. Mäletan, kui rääkisin oma laste lasteaiast ja selle korraldusest (Rootsis), siis ka inimesed pahandasid, et mis ma eputan oma välismaaga ja et kindlasti ma kohalikku keelt ei oska, et eestikeelsesse foorumisse ronin. Tegelikult tõin neid näiteid selleks, et inimestes ahhaa-elamust tekitada – et nii saab ka! See elamus, mille ise sain siinse süsteemiga kokku puutudes. Et nii põnev, mõelge, kogu maailm ei teegi nii nagu Eestis, ja ometi on see sama õige.

+12
-2
Please wait...

Postitas:
krokodill

Pigem on nõnda, et  mida enesest välja annad, seda elult ka vastu saad..

See kehtib siiski pigem verbaalse eneseväljenduse korral. Kirjalikult on väga raske kõiki nüansse niimoodi kirja panna, et keegi valesti aru ei saaks – ja noh, paljud ei viitsigi teksti lugeda ja tulistavad vastates niisama puusalt. Lisaks on mureteemades juhtunud, et määravaks seisukohaks saab see, mida mõni n-ö jõulisem liider avaldab. Nagu koolikiusamise puhul – üks on kiusaja ja teised jooksevad kaasa, sest eristuda ei julge. Endal on olnud kolm juhust, kus vastused hakkasid muutuma peale seda, kui mina teemaalgatajat kaitsva kommentaari kirjutasin. Enne olid kõik ühte väravasse, vaenulikud teemaalgataja suhtes.

+11
-3
Please wait...

Postitas:
Tähesära

Aitäh, hea kägu, kes sa teatasid, et hüpoteegi kustutamiseks ei pea enam notarisse minema.

Ma sain sellise “salainfo” pangale avaldamise eest lausa kinkekaardi. Imelik, et isegi seal ei teatud sellest muudatusest.

Siin nimeliselt väga arutleda ei taheta ja teistes nurkades muutis IP-de põhise tuvastamise kaotamine arutelud raskeks. 1-2 lolli suudavad kõik teemad tappa.

+20
0
Please wait...

Postitas:
mesiohakas

Sain teada, et inimesed on sisimas üsna õelad ja hukkamõistavad. Ja ma ei ütle seda praegu mingi suure solvumise pinnalt, see on päriselt olnud väga kasulik kainestav teadmine. Ma ei räägi ilmselelt psüühiliselt häiritud inimeste ebaadekvaatsetest vastustest, vaid korraliku väljendusoskusega tavalistest keskmistest inimestest, kelle vastuseid olen siin aastate jooksul lugenud tuhandeid. See on aidanud aru saada, et paljud  tegelikult mõtlevadki üsna kriitiliselt, kuigi ühiskonnaks ei ole tavaks selliseid asju näkku öelda.

Kõik sellised “ülekaalulised on rõvedad ja laisad”, “jonnivad lapsed on kasvatamatud hellikud”, “läbipõlemine on laiskus ja saamatus” on päris inimeste päris suhtumised. Ja sellest tulenevalt valin, kellele mida ütlen. Kui miski on mulle väga isiklik ja tundlik teema, siis tänu perekoolile tean, et inimesed pole nii empaatilised ja kaasa mõtlevad, et probleemide taga näha inimest ja suuremat pilti. Ja see aitab valida, kus ja kellega olla haavatav. Ja leppida teadmisega, et pooled inimesed võivad sind tegelikult mõttes kritseerida, ja see on ok.

+14
-4
Please wait...

Postitas:
jane004
  • Tere!

Tere!Mina kunagi Perekoolist leidsin kassipojale soovija,  organiseerisin ta ka Tallinnast Tartusse…teine kassipoeg jäi meile..Et oleme teda haigusele kaotamas,oleks nii hea teada,et teine kassike elus-terve,on ju õhkõrn võimalus,et just minult selle kassi said. Palun,kas viitsiksid kirjutada oma kassi värvi..

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Siska

Kõik sellised “ülekaalulised on rõvedad ja laisad”, “jonnivad lapsed on kasvatamatud hellikud”, “läbipõlemine on laiskus ja saamatus” on päris inimeste päris suhtumised. Ja sellest tulenevalt valin, kellele mida ütlen. Kui miski on mulle väga isiklik ja tundlik teema, siis tänu perekoolile tean, et inimesed pole nii empaatilised ja kaasa mõtlevad, et probleemide taga näha inimest ja suuremat pilti. Ja see aitab valida, kus ja kellega olla haavatav. Ja leppida teadmisega, et pooled inimesed võivad sind tegelikult mõttes kritseerida, ja see on ok.

Just, nad mõtlevad nii. See, et keegi tuttav midagi sellist otse näkku ütlema ei tule IRL, ei tähenda, et nad südamepõhjas just samamoodi ei arva. Seda on kasulik kuskil kõrva taga teadmiseks hoida, kui väga kaeblema hakat kellelgi oma häda.

Meelde ei tule, aga mingi kodumajandamise-teemalised nipid on küll olnud, mida tedamiseks võtta. Ja ise mitme lapse emana on beebinurgas ka hea nõu anda noortele mures emadele.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Mätas

Ausalt?

Viimastel aastatel mitte, aga mingi aeg sai siit jälile uute maksupettuste või nt hooldushüvitiste pettuste osas. Oli töös kasulik.

+9
0
Please wait...

Postitas:
märtsijänku

Esimese lapsega sain palju häid nõuandeid. Kuidas toita, mida teha jne. Siis leidsin siit soovituse ja lõin selle põhjal oma ettevõtte, annan nüüd tööd pea poolesajale inimesele. Nii et jah – perekoolile olen tänu võlgu küll 🙂 Kõlab uskumatult, aga nii on.

+16
0
Please wait...

Postitas:
koaalala

Ahsoo, krevettide tegemise õppisin ära.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Amyrac

Tekkis uudishimu siinse seltskonna suhtes. Millist kasu või häid nõuandeid teie olete sellelt saidilt saanud?

Häid nõuandeid – null. Halbu nõuandeid – liiga palju. Aga las olla, omavahel nad nõustavad ja ju neile sobib.

Kasu sain ka – sain kinnituse, KUI palju lolle tegelikult on Eestis reaalselt olemas. Siiani on lihtsalt vaid turtsatused, et “rahvas on ju loll” vms. Aga see on ka päriselt nii.
Lugege perekooli.

+1
-14
Please wait...

Postitas:
Teder

Olen aastate jooksul saanud palju kasulikku, aga ka nalja ja meelelahutust. Kui tuju nullis, siis tulen ja loen siit-sealt ja saan aru, et ehhh.. pole mu elukesel häda midagi. Õelus ka enam ei üllata.

No näiteks imestsasin täna, et mis imelik 20 eurot mu arvele riigi poolt potsatas. Tegin aga raharubriigi lahti ja sain otsekohe teada, et maksti tahantjärgi jaanuari lastetoetust. Mul polnud halli ainugi, et see pidi tulema. Jah, teemaalgataja sai hirmsasti puid alla, kuna julges muretseda, et kus see raha nüüd siis on, aga mina sain oma info hetkega kätte. Super!

+13
0
Please wait...

Postitas:
Amatöör

Eks on saanud siit nõu ja ise ka nõu antud, vanemad olijad vast mäletavad kuidas sai siin nõu antud, kuidas tugitool või oli see diivani kitsast uksest sisse saada, pool päeva pusisime seda diivanit sisse või kuidas surnud rott akna alt ära koristada. Ka mõne retsepti olen siit saanud ja aia abi.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Mätas

Olen aastate jooksul saanud palju kasulikku, aga ka nalja ja meelelahutust. Kui tuju nullis, siis tulen ja loen siit-sealt ja saan aru, et ehhh.. pole mu elukesel häda midagi. Õelus ka enam ei üllata.

No näiteks imestsasin täna, et mis imelik 20 eurot mu arvele riigi poolt potsatas. Tegin aga raharubriigi lahti ja sain otsekohe teada, et maksti tahantjärgi jaanuari lastetoetust. Mul polnud halli ainugi, et see pidi tulema. Jah, teemaalgataja sai hirmsasti puid alla, kuna julges muretseda, et kus see raha nüüd siis on, aga mina sain oma info hetkega kätte. Super!

Või millal saab deklarit teha ja millal raha saabub. Keegi teeb onlines sekundikaupa ülevaadet.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Saske

Raha, ja mitte vähe. 19 a tagasi ootasin esimest last. Oli esimene vanemahüvitise aasta. Kuna tähtaeg oli sept lõpus, siis tänu Kohaliku nõuannetele sättisin sünnituspuhkusele mineku nii, et 4500 kr asemel hakkasin saama 12 500 kr van hüv. kuus. Ja nii ka teise lapsega, sest vahe 2a5k. Eurodes võit 15 000 umbes.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
nodzu2007

Tekkis uudishimu siinse seltskonna suhtes. Millist kasu või häid nõuandeid teie olete sellelt saidilt saanud?

Häid nõuandeid – null. Halbu nõuandeid – liiga palju. Aga las olla, omavahel nad nõustavad ja ju neile sobib.

Kasu sain ka – sain kinnituse, KUI palju lolle tegelikult on Eestis reaalselt olemas. Siiani on lihtsalt vaid turtsatused, et “rahvas on ju loll” vms. Aga see on ka päriselt nii.

Lugege perekooli.

Mina jälle imestan, kui palju on inimesi, kes suudavad arukalt argumenteerida, omavad teadmisi kultuurist ja ajaloost, on suure lugemusega ja kahe jalaga maa peal. Ja mis kõige hämmastavam – nad viitsivad ja jaksavad siin trolliva mõne tõesti rumala inimesega  viisakalt suhelda ja asju selgitada ka siis, kui on aru saada, et see on täiesti mõttetu.

+11
-1
Please wait...

Postitas:
talent

Perekooli plussid on, et saad teada mõnest uudisest, mis lugedes on märkamata jäänud. Lisaks kodunurgas on palju häid soovitusi.

Kodunurk tuleks ümber nimetada “Ei oska ilma Perekooli soovituste ja KOGEMUSTETA asju osta”. Muud kasulikku on seal mini-minimaalselt.

0
-4
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 32 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Perekoolist saadud kasulikkus või siis õppetunnid!