Esileht Sünnitus Perepalat ja keiser

Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )

Teema: Perepalat ja keiser

Postitas:
Kägu

Kas keegi teab, mis saab beebist ja isast kui sünnitus kujuneb keisrilõikeks? Olen Tartus arvel ja loengus räägiti, et peale keisrit peab naine esimeseks päevaks intensiivi jääma. Kas see tähendab, et laps on elukaaslasega kahekesi perepalatis või ajavad nad mehe kohe peale lapse sündi haiglast minema ja laps tuuakse minu juurde intensiivi? Keegi peab ju tema eest kogu aja hoolitsema kuni ma veel püsti seista ega külge keerata ei suuda…

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Laps läks isaga perepalatisse, ÄE aitasid ja õpetasid. Mul oli keiser 9 õhtul, perepalatisse sain 11 enne lõunat. Oleks juba 7-8 saanud, aga tuli uus vahetus, söögiajad jmt peale, et venis.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Laps läks isaga perepalatisse, ÄE aitasid ja õpetasid. Mul oli keiser 9 õhtul, perepalatisse sain 11 enne lõunat. Oleks juba 7-8 saanud, aga tuli uus vahetus, söögiajad jmt peale, et venis.

Aitäh kiire vastuse eest! 🙂

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei tea, kas COVID on asja muutnud, aga 2014 oli Tartus nii, et keisrilõike ajal sain lapse mõneks minutiks enda rinna peale (st mitte imema, lihtsalt nahakontakt). Siis viidi tugiisik (oli minu ema, mitte lapse isa) beebiga kuhugi eraldi ruumi nahk-naha kontaktiks, kuni mina umbes tunni ärkamistoas olin. Siis viidi mind intensiivipalatisse, sinna toodi kohe varsti ka laps ning tugiisik tohtis samuti voodi kõrval istuda. 3-4 tundi hiljem, kui jalad alla sain, pääsesime perepalatisse (see küll keisriga garanteeritud ei olnud, tuli kohe haiglasse minnes soovi avaldada ja meil vedas).

2016 olin küll ITKs, aga seal oli stsenaarium sama, ainult tugiisik ei saanud minuga jääda seetõttu, et pidi mu suuremat last hoidma. Toimetasin esimese päeva õhtust üksi. Eks häda korral oleksid ämmakad aidanud, aga tegelikult ma lihtsalt sundisin end üle valu toimetama,arvestades, et üldjuhul on nii taastumine kõige kiirem.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei tea, kas COVID on asja muutnud, aga 2014 oli Tartus nii, et keisrilõike ajal sain lapse mõneks minutiks enda rinna peale (st mitte imema, lihtsalt nahakontakt). Siis viidi tugiisik (oli minu ema, mitte lapse isa) beebiga kuhugi eraldi ruumi nahk-naha kontaktiks, kuni mina umbes tunni ärkamistoas olin. Siis viidi mind intensiivipalatisse, sinna toodi kohe varsti ka laps ning tugiisik tohtis samuti voodi kõrval istuda. 3-4 tundi hiljem, kui jalad alla sain, pääsesime perepalatisse (see küll keisriga garanteeritud ei olnud, tuli kohe haiglasse minnes soovi avaldada ja meil vedas).

2016 olin küll ITKs, aga seal oli stsenaarium sama, ainult tugiisik ei saanud minuga jääda seetõttu, et pidi mu suuremat last hoidma. Toimetasin esimese päeva õhtust üksi. Eks häda korral oleksid ämmakad aidanud, aga tegelikult ma lihtsalt sundisin end üle valu toimetama,arvestades, et üldjuhul on nii taastumine kõige kiirem.

Ma esimene vastaja, mul oli hiljuti ehk 2022 punase taseme koroona ajal. Beebi sain enda juurde opisaalis 2x – kohe kui sündis ja õmblemise ajaks kui puhastatud oli – mitte imema, aga vastu nägu nö, sain silitada ja vaadata.. Koroona ajal võimaldatakse ka korra isa ja laps emajuurde.

Perepalat pole garanteeritud, kuid olen aru saanud, et võimalusel pigem antakse keisri omadele eelisena. Kelletki nö ära ei võeta, aga kui mitu soovijat ja tube vähe.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tartus 2018 siis umbes sama teema, siis 2016, saime ka perepalati ja laps korraks rinnale, siis viidi ära (aga ausalt, mul polnud jaksu ka rohkemaks), mina toibusin mitu tundi, siis viidi üles nn intensiivi aga sealt sain samuti paari tunniga perepalatisse (laps toodi vahepeal ka minu juurde), mees käis ka korraks aga ma ei olnud ise paljuks suuteline. Minu meelest kui olin nn taastunud (saanud magada), siis sain kohe perepalatisse.

Minul lapse sünniaeg 11 ajal päeval ja õhtuks olin kindlasti perepalatis.

0
0
Please wait...

Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )

Esileht Sünnitus Perepalat ja keiser