Esileht Koroonaviirus COVID-19 Pfizer Comirnaty kõrvaltoimed

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 130 )

Teema: Pfizer Comirnaty kõrvaltoimed

Postitas:
Kägu

Keda on sellega vaktsineeritud, palun jagage, kas oli kõrvaltoimeid ja kui jah, siis millised need olid. Kas oli nii nagu räägitakse, et pärast 2. süsti on neid rohkem?

+3
-3
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Mina olen. Mul ei olnud ühtegi kõrvaltoimet, osadel oli käsi paar päeva kange, muud midagi.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul sõbranna on, vanus 35, tervislike eluviisidega. Teisele doosile järgneval päeval oli palavik, peavalu jne väga halb olla nagu oleks rongi alt läbi käinud.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mu elukaaslane sai seda vaktsiini, on juba mõlemad süstid saanud. On noor (30ndates) aga kroonilise haigusega. Käsi oli süstimiskohast veidi tundlik paar päeva, muid kõrvalmõjusid ei täheldanud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

80+ emal tellisid pärast teist doosi hirmsad lihaskrambid ja üleüldine halb enesetunne, kestsid terve öö. Esimese süsti järgselt mingeid kõrvalmõjusid ei olnud.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Isa, 85 – saanud esimese süsti, kõrvaltoimed puuduvad, mehe isa 82 – ütles, et natuke uimane oli ja magas nagu nott.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Endal läksid ainult kaenlaalused lümfisõlmed 2. doosi järel paiste ja valusaks. Aga kolleegidest umbes 1/3-l siiski oli ka palavik, mõnel isegi 39+. Neid, kellel üle 24 tunni oleks kaebused kestnud, mina Comirnaty vaktsiini järel isiklikult ei tea. Ja kõik kõrvaltoimed olid pärast 2. doosi. 1. doosi järel oli vaid tavapärast süstekoha valulikkust, midagi muud keegi ei kaevanud.

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

1/3-l siiski oli ka palavik, mõnel isegi 39+

Teemaalgataja olen. Ma alati loen neid kõrge palaviku kirjeldusi ja juurdlen, et kas need inimesed siis palavikualandajaid ei võtnud või võtsid, aga see ei aidanud? Ise olen selline, kellel loomu poolest on madal kehatemperatuur (36) ja 37.3 juures tunnen end juba kehvasti ja võtan 1000mg paratsetamooli. Ei kujuta ette, et ootaks, millal 39 tuleb.

+4
-10
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mitmelt tuttavalt kuulnud, et lööb mitmeks päevaks kutuks. Ei soovita.

+3
-39
Please wait...

Postitas:
Kägu

1/3-l siiski oli ka palavik, mõnel isegi 39+

Teemaalgataja olen. Ma alati loen neid kõrge palaviku kirjeldusi ja juurdlen, et kas need inimesed siis palavikualandajaid ei võtnud või võtsid, aga see ei aidanud? Ise olen selline, kellel loomu poolest on madal kehatemperatuur (36) ja 37.3 juures tunnen end juba kehvasti ja võtan 1000mg paratsetamooli. Ei kujuta ette, et ootaks, millal 39 tuleb.

Kõigi kohta ei tea öelda, aga üks noor arst rääkis, kuidas ta kahe peoga vaheldumisi ibuprofeeni ja paratsetamooli maksimumdoosis sisse oli söönud ilma igasuguse efektita. Endal palavikku polnud ja üldjuhul ma töövõimetuslehele jäänud kolleege üle ei kuulanud, et mitu valuvaigistit nad just sisse võtsid. Ühe inimesega jah tuli juhuslikult jutuks. 🙂

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Emal ega tädil isegi käsi eo valutanud. Mõlemal 2 doosi käes.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Peale 2. doosi oli käsi vähem tundlik kui peale esimest. Mõlemal korral oli paar päeva katsudes tundlikum ja veidi valulikum, niisama ei valutanudki. Mul olid küll antikehad olemas peale põdemist, aga töö tõttu sain süstid ikkagi. Põdesin 3 kuud enne süste. Kolleegidelt olen kuulnud ka väiksemal või suuremal määral (nii et öösel ei saanud magada) käevalu kohta ja on olnud ka palavikku. Ja loomulikult on kõik võtnud palavikualandajat või valuvaigistit, kui sümptomid raskesti talutavaks muutusid.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil on umbes 60 protsenti kollektiivist sellega vaktsineeritud, haiguslehele ei jäänud kõrvaltoimete pärast keegi. Oli kõrvaltoimeid, aga kõik jäid talutavaks.

Mis kahe süste võrdlusesse puutub, siis paljudel polnud mitte midagi viga kumbagagi, mõnel esimese süstega polnud midagi, aga teise süste järel oli kerget palavikku, ühel lähedasel kolleegil oli just vastupidi  – pärast esimest süstet oksendas, aga teine oli üldse kõrvaltoimeteta.

Aga töötajate haigestumine on lõppenud ja pole enam karantiine ja isolatsioone, täiesti tuntav kasu on.

+13
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Teemaalgataja jälle siin.

Ise sain 1. süsti neljapäeval. Pabistasin hirmsasti. Ma ei tea, kas sellest või süstist, aga kella 16 paiku oligi mul väsimus ja kerge iiveldus. Kui kraadisin, siis oligi 37.3. Võtsin 1000 mg paratsetamooli ja enesetunne paranes.

Järgmisel hommikul oli süstekoht tunda ja lümfisõlmed samuti. Kella nelja paiku olin uuesti väsinud, temperatuur oli 37, võtsin paratsetamooli ja enesetunne paranes.

Täna on kolmas päev, käsi annab vaevumärgatavalt tunda kui liigutan, väsimust pole tundnud, temperatuur oli mõõtes 36.9. Võtsin igaks juhuks ikkagi ühe ibuka sisse. 😀

Nüüd siis pabistan teise süsti pärast, mis aprillis saan.

+1
-25
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgataja jälle siin.

temperatuur oli mõõtes 36.9.

Võtsin igaks juhuks ikkagi ühe ibuka sisse. 😀

Palavikualandajana eelista alati paratsetamooli, milleks magu rikkuda. Ibuprofeeni pigem valuvaigistina vahel, kui paratsetamooli normannusest ei piisa. Alla 37-kraadise temperatuuriga ibuprofeeni pugides paned oma tervise tuksi ja ise muretsed siin vaktsiini pärast…

+17
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

58-aastane. Mõlema süsti järel oli käsivars veidi valus. Esimese süsti järel teisel päeval u 4 tundi kestnud “haigeksjäämise tunne”. Ja siis läks ise üle.

Ema, üle 80, esimene süst käes, teisel päeval oli käsi valus. Muud ei kaevanud.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Palavikualandajana eelista alati paratsetamooli, milleks magu rikkuda. Ibuprofeeni pigem valuvaigistina vahel, kui paratsetamooli normannusest ei piisa

Jep, ma tean seda. Võtan mõlemat harva.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Palavikualandajana eelista alati paratsetamooli, milleks magu rikkuda. Ibuprofeeni pigem valuvaigistina vahel, kui paratsetamooli normannusest ei piisa

Jep, ma tean seda. Võtan mõlemat harva.

Harva!? Kõik need kolm sinu kirjeldatud võtmist olid ju lausa tarbetud, ja sa ütled, et võtad harva? 37-kraadise palaviku suudab inimene endale ka mõttejõul tekitada, ja sa hakkad seda ravimitega alandama…

+17
-8
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Palavik on inimese kaitsereaktsioon. Üldiselt inimesed teavad seda, et palavik aitab kiiremini võidelda haigusega ja pigem väldivad palavikualandajaid. Arstid ei soovita alla 38 kraadi üldse palavikualandajaid tarvitada, kui pole valu või kui just öösel muidu magada ei saa.

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

No ma ju rääkisin, et mul muidu madal kehatemperatuur ja kui üle 37 juba, siis tunnen end halvasti. Ei taha ootama jääda, kui veel halvemaks läheb. Aga kuna ma viimati olin tõbine veebruaris 2020, siis pole peaaegu aasta pidanud midagi võtma.

+4
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mitmelt tuttavalt kuulnud, et lööb mitmeks päevaks kutuks. Ei soovita.

Minu tuttavatest just väiksel osal kõrvaltoimed olnud ja nendel, kellel midagi esines, möödusid need 24 tunniga. Enamus läksid järgmisel päeval tööle ja kõik

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu perearst väidab, et paracetamol mõjub just maksale halvasti, et võtku ma pigem ibukat…

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu perearst väidab, et paracetamol mõjub just maksale halvasti, et võtku ma pigem ibukat…

Kui maks on haige või funktsioon langenud, siis on see soovitus asjakohane, terve maksaga normannustes paratsetamool on ohutu ja  organismile paremini talutav kui ibuprofeen, mille pidevatel tarvitajatel on kaasuvana probleemid maoga limaskesta kahjustuse tõttu – ma ei väida, et midagi hullu, aga sagedamini tekivad refluks (kõrvetised), raskustunne maos, pärast söömist raskustunne jmt, mis on ikkagi igapäevaelu häirivad tegurid.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Polnud mingeid kõrvaltoimeid ei peale esimest ega ka teist süsti.

Ja palun need kes siin palaviku alandamise ja paratsetamooli üle vaidlevad – tehke endale oma teema! Meil siin vaktsineerimise kõrvaltoimed ja nende esinemissagedus teemaks.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

22a noor terve mees. peale teist süsti pearinglus.

2-4päev kõrge palavik, iiveldamine, oksendamine, käsi valus,  süsti koha ümber vesivillid, lihasvalu. viiendal päeval kõik hästi.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Keda on sellega vaktsineeritud, palun jagage, kas oli kõrvaltoimeid ja kui jah, siis millised need olid. Kas oli nii nagu räägitakse, et pärast 2. süsti on neid rohkem?

Pärast  2 süsti järgmisel päeval kõik lihased valutasid.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

22a noor terve mees.

Ei tea, mis see 22a terve noor mees selle süsti üldse sai praegu? Tutvuse kaudu?

+2
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei tea, mis see 22a terve noor mees selle süsti üldse sai praegu? Tutvuse kaudu?

Vabalt võis ju olla üliõpilane, kes õppimise kõrvalt haiglas töötab või näiteks astmaatik vmt.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

tõõkaaslane,62a.Pärast 2.doosi kolm päeva niisugust seljavalu,et ta oli teinud testamendi. Tal vaktsineerimine oluline,sest ainus laps elab Hispaanias. Perearst oli olnud n6utu,oli leesikateed soovitanud.Seda ta siis j6i. Kõrvaltoimete teatist ei esitanud.Ytleb,et on nii tänulik,et ellu jäi. Keeg laob miinuseid,kui inimesed oma kogemutest räägivad,niiet vaevalt siia paljud kirjutama hakkavad..

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Palun kirjeldage veel Pfizeri kõrvaltoimeid kellel mõlemad doosid tehtud. Ise kardan teist doosi veidi.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 130 )

Esileht Koroonaviirus COVID-19 Pfizer Comirnaty kõrvaltoimed