Esileht Koroonaviirus COVID-19 Pfizer Comirnaty kõrvaltoimed

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 130 )

Teema: Pfizer Comirnaty kõrvaltoimed

Postitas:
Kägu

Vaktsiinijärgne palavik on normaalne immuunreaktsioon, mida poleks vaja mõttetu ravimite sisselahmimisega üldse segada. Sa ju teadsid, millest on “palavik” (37 pole palavik, palavik algab tegelikult 37,4 kaenla alt mõõtes). Pealegi võib võetud ibukas nt üldse segada ja vähendada immuunvastust ja tekkivate antikehade taset (teoreetiliselt on see tõenäoline, sest nii ibukas toimibki). Paratsetamoolil on teistsugune toime.

Minul oli vastupidi üldisele arvamusele halvem olla Pfizeri 1.süsti järel- süsti sain pärastlõunal, õhtul oli süstikoht valus, käe peal ei saanud magada ja käes polnud nagu jõudu. Teise päeva hommikul kuni pealelõunani oli halb enesetunne, nõrkus, peavalu. Õhtuks läks üle ja kõik oli normaalne. Teise süsti järel polnud esimesega võrreldes häda midagi, isegi käsi ei valutanud.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul mees magas 2-3 päeva sügavalt (tähenärijatele: mitte päris jäjest).

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Esimese süsti järel oli süstekoht natuke valus, teise süsti järel natuke valusam. Muud mitte midagi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Palun kirjeldage veel Pfizeri kõrvaltoimeid kellel mõlemad doosid tehtud. Ise kardan teist doosi veidi.

minul peale esimest doosi nõrkus ja minestamise tunne, käsi läks süstikohast valusaks kolmandal päeval. Teise doosiga läks süstikoht samal päeval valusaks ja nõrkuse tunne  tuli vast ca 40min. pärast, kui juba koju läksin. See läks üle ja muud polnud. Ehk mõtlesin ise üle ja paanitsesin alateadvuses, sellest võis ka minestuse tunne tulla.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul ei olnud peale esimest süsti mitte midagi.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kerge valu süstekohas, kerge iiveldus ja peavalu. Vilets enesetunne algas üsna kohe pärast süsti ja kestis 2 päeva. NB kui süstiv arst palub sul süstijärgsel päeval ennast säästvalt käituda, see tähendab, mitte end füüsiliselt pingutada, mitte minna sauna, randa  ega unustada ennast mujale päikese kätte, mitte tarvitada alkoholi, siis tasub seda soovitust järgida, ka siis, kui enesetunne on esialgu hea.  Sest vastasel juhul on järgmisel päeval umbes 2 korda nii halb, kui muidu.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mõlema süsti järgselt tekkis kerge pearinglus u 1,5-2 tunni möödumisel ja see vähenes tasapisi õhtu jooksul. See ei olnud kuigi ebameeldiv tunne, võrreldav ehk kerge joobega, aga murelite kättesaamiseks redeli otsa ronima küll eriti ei kutsunud. Esimesel ööl pärast mõlemat vaktsiinidoosi magasin miskipärast väga rahutult, kuigi midagi nagu otseselt viga ei olnud. Süstijärgsel päeval oli nii pärast esimest kui ka teist doosi üsna suur väsimus, teise süsti järgselt mõõtsin huvi pärast ka vererõhku ja see oli veel madalam kui tavaliselt (85/55, muidu on mul ka madal, aga pigem 90/60 või veidi üle selle). Süstikoht oli ka päeva-paar veidi tundlik muidugi, teise süsti järel isegi lühemat aega minu meelest. Nii et minu puhul võib öelda, et kõrvaltoimed olid üsna leebed ja teise süsti järgselt ei olnud hullemad kui pärast esimest süsti.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

“Mõlema süsti järgselt tekkis kerge pearinglus u 1,5-2 tunni möödumisel ja see vähenes tasapisi õhtu jooksul. See ei olnud kuigi ebameeldiv tunne, võrreldav ehk kerge joobega.”

Mul oli ka täna peale teist süsti 45 min laksu all olemise tunne.

Edit: tegelikult tundub nüüd, et kogu päeva ikkagi “vatis” elanud, teravad nurgad oleks nagu maha lihvitud. Seda tunnet võiks võrrelda kanepi mõjuga, ainult et (minu puhul) ilma paranoia kõrvaltoimeta. Aega sisustanud põhiliselt lugemisega.

+2
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Esimese süsti järel oli süstekoht valulik ja väga kerge peavalu. Teise süsti järel samal päeval polnud midagi, teise päeva hommikul kuni pärastlõunani oli nõrkus ja tohutu väsimus, mis kadus järk-järgult kui süstist sai 24+h mööda.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seda tunnet võiks võrrelda kanepi mõjuga, ainult et (minu puhul) ilma paranoia kõrvaltoimeta.

See erisus ei peaks olema mainimisväärne, kuna ka kanepiga ei ole reeglina mingit paranoiat.

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Keda on sellega vaktsineeritud, palun jagage, kas oli kõrvaltoimeid ja kui jah, siis millised need olid. Kas oli nii nagu räägitakse, et pärast 2. süsti on neid rohkem?

Ei olnud mingeid kõrvaltoimeid kellelgi meie perest kummagi doosiga, vanused meil 17, 19, 43, 50 ja 72

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seda tunnet võiks võrrelda kanepi mõjuga, ainult et (minu puhul) ilma paranoia kõrvaltoimeta.

See erisus ei peaks olema mainimisväärne, kuna ka kanepiga ei ole reeglina mingit paranoiat.

Ma tean. Sellepärast tõingi eraldi välja, et: “(minu puhul)“.

Või kuidas ma pean seda siis kirjeldama:

Seda tunnet võiks võrrelda kanepi mõjuga, ainult ilma paranoia kõrvaltoimeta (PS! Ei üldista! Siinkohal räägin AINULT MINU empiirilisest kogemusest, sest endal on alati paranoia välja löönud kui olen kanepit teinud).

Seda tunnet võiks võrrelda kanepi mõjuga, ainult ilma (mulle omase) paranoia kõrvaltoimeta.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen 30- aastane. Peale esimest süsti oli käsi valus umbes 1,5 päeva. Muid kõrvaltoimeid ei täheldanud. Peale teist süsti oli samuti käsi valus aga oli palju vähem valusam kui peale esimest süsti. Võrreldes esimese korraga siis süstekoht natukene sügeles. Muid kõrvaltoimeid ei olnud.

Mõlemad vaktsiini doosid on saanud ka mu elukaaslase ema, kes on üle 60- aastane, temal ei olnud mingeid kõrvaltoimeid.

Elukaaslane on saanud esimese süsti ning temal oli ka natukene käsi valus ja muid sümptomeid ei olnud, teise doosi saab nüüd järgmisel nädalal.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Käsi oli pärast esimest süsti valus mitu päeva, pärast teist süsti valus mõned tunnid.

Olin ka pisut unisem kui tavaliselt, aga seda ei tea, kas ikka süsti pärast või päev oli selline.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul ei olnud mitte midagi kummagi süstiga. Kas see tähendab, et ka antikehi tekib vähe või pole seost?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul ei olnud mitte midagi kummagi süstiga. Kas see tähendab, et ka antikehi tekib vähe või pole seost?

Ei ole seost. Minul ka polnud peale õlavalu ja natukese unisuse (tunnike) midagi, aga antikehi on 30 tuhat.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Peale 1. süsti käsi valutas öösel korralikult, järgmiseks päevaks oli möödas. Peale 2. oli käsi veidi hell, aga õhtul hakkas kurk valutama ja kuivama, köhatama ajas pidevalt. Jõin palju vett, pelgasin veidi allergilist reaktsiooni. Taruvaigu sprayd kasutasin ka. Kerge ärevus tekkis, sestap ei saanud öösel hästi magada. Palavikku, peavalu ega muud polnud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Peale esimest (ja samas ka viimast, sest olin enne põdenud) tekkis esimese päeva õhtuks käevalu ja süstekohale sinikas. Käevalu oli tugevam, kui näiteks entsefaliidivaktsiini järel ja sellel küljel magada ei tahtnud. Valus oli just pihta minnes ja kätt liigutades. Ca 24h pärast süsti tekkis lisaks väike uimasus ja pisike palavik ning öösel higistasin ilmselt palaviku tõttu. Kolmanda päeva hommik oli kadunud nii käevalu kui uimasus ja palavik. Ainult sinikas alles ja see on siiani alles (12p möödas). Hakkab juba kollakamaks muutuma. Sihukest sinist plekki pole mul ühegi täiskasvanuea vaktsiiniga olnud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis kahe süste võrdlusesse puutub, siis paljudel polnud mitte midagi viga kumbagagi, mõnel esimese süstega polnud midagi, aga teise süste järel oli kerget palavikku, ühel lähedasel kolleegil oli just vastupidi  – pärast esimest süstet oksendas, aga teine oli üldse kõrvaltoimeteta.

Mis keeles sina räägid? See sõna selles tähenduses on siiski süst mitte süste.
Ja kummagagi

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis kahe süste võrdlusesse puutub, siis paljudel polnud mitte midagi viga kumbagagi, mõnel esimese süstega polnud midagi, aga teise süste järel oli kerget palavikku, ühel lähedasel kolleegil oli just vastupidi – pärast esimest süstet oksendas, aga teine oli üldse kõrvaltoimeteta.

Mis keeles sina räägid? See sõna selles tähenduses on siiski süst mitte süste.

Ja kummagagi

https://www.eki.ee/dict/qs/index.cgi?Q=süste&F=M
[ÕS] Eesti õigekeelsussõnaraamat ÕS 2018 (eki.ee)

Süste = süstimine. Miks ei võiks seda siin kasutada, ehk valgustad rumalaid?

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://www.eki.ee/dict/qs/index.cgi?Q=süste&F=M [ÕS] Eesti õigekeelsussõnaraamat ÕS 2018 (eki.ee) Süste = süstimine. Miks ei võiks seda siin kasutada, ehk valgustad rumalaid?

Loe täpsemalt, tal on õigus. Üks süst on ikka süst. Süstimine seeriana on süste.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

No räägin enda kogemusest ka. Pärast esimest süsti käsi valutas u 3päeva. Aga nüüd pärast teist on asi hull.24h pärast süsti tekkis palavik kuni 38 ja 3p pärast süsti tõusis palavik üle 39,5 alla raske saada mega peavalu mega seljavalu, kaelavalu jne. Täna 5 päev ja jätkuvalt on jama kui palavik on tõusnud juba 38kraadini, siis sealt edasi on alla poole tunni ja on temp 39 ja peale. Tbl ilmselt juba üledoos. 1220 midagi öelda ei osatud peale selle, et emos midagi ei tehta ja nii pikalt palavik olla ei tohiks.

Kas on kedagi veel olnud, kellel nii pikalt vaevused? Täitsa hirm kohe

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas on kedagi veel olnud, kellel nii pikalt vaevused? Täitsa hirm kohe

Perearstile võiks minna. Pole ju selge, et sul see kõik vaktsineerimisest on, võisid ka haigeks jääda just samal ajal. Isegi koroonasse.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Plaan ongi aga praegu ju näd vahetus ja 1220 ka miskit kosta ei osatud. See pärast uuringi, et vb kellegil veel selline seis olnud

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pärast esimest süsti oli vaid süstimise koht hell. Pärast teist süsti ca 30h (mitte järjest, oli ka helgemaid aegu) külmavärinad ja 37-38 palavik, lisaks valus süstikoht ning süsti saanud käel kaenlaalused lümfid hellad. Karta pole midagi – kes meist ei oleks kunagi palavikus olnud. Valuvaigisti peaks vähemalt veidi aitama, lisaks kestab üldjuhul see kõik ööpäev-kaks. Pärast on aga hea kindel tunne, et suure tõenäosusega ei pea vähemalt aasta otsa koroonaviiruse üle muretsema või seda raskelt läbi põdema.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Peale esimest oli käsi valus ja peavalu järgmisel päeval lõunani. Veidi ka kerge külmetuse tunnuseid.

Peale teist süsti polnud midagi erilist.

Võtsin 2 päeva enne 1tbl allergiarohtu sisse. Äkki see aitas.

Olen 51.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanaemal (84a) ega abikaasal (38a) ei olnud mingeid kõrvalmõjusid pärast mõlemat Pfizeri süsti. Mees võttis pärast teist süsti paracetamoli sisse.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Peale 1. süsti oli käsi valus paar päeva, peale 2. süsti tuli nelja tunni pärast hull unekas ja peale seda hakkas pea valutama. Peavalu oli vahelduva eduga ca 14 tundi ja muud ei märganudki.

N39

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Peale esimest süsti tekkis minestustunne.Halb enesetunne kadus 5-10 minutiga.Ehk siis halb hakkas siis kui oled peale süsti 15 minutit jälgimise all.Ei teagi nüüd kas pean kellegile seda teatama ja kas teist süsti üldse teha võib.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ehk siis halb hakkas siis, kui oled peale süsti 15 minutit jälgimise all. Ei teagi nüüd, kas pean kellelegi seda teatama

Kui sul hakkas halb selle 15-minutilise jälgimise ajal, siis ollakse sellest ju juba teadlikud.

+1
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 130 )

Esileht Koroonaviirus COVID-19 Pfizer Comirnaty kõrvaltoimed