Ja väga palju on neid kellele vaktsiin ei põhjustanud lisakahjusid.
Keegi selle vastu ei vaidlegi ju. Loogiline, et rohkem peabki olema neid inimesi, keda vaktsiin kuidagi ei kahjusta, muidu ei saakski seda vaktsiini ju levitada, kui massiliselt, a la üle ühe inimese, tekiksid mingid tõsisemad kõrvalnähud.
Miskipärast osa inimesi aga kangesti vaidleb selle vastu, et vaktsiin osadele inimestele siiski tekitab kõrvalnähtusid. Tekitab küll. Aga neid inimesi ongi vähem.
Minu tutvusringonnas on palju selliseid, kellel ei tekkinud mingit jama. Aga ma tunnen ka neid, kellel tekkis, üks on mu enda lähisugulane, mitte mingi pooltuttav. Ta oli sellega haiglaski sees kuu aega. Arstid soovitasid, et ära lisadoosi tee. No tegi ikka, ta kangesti tahtis (laps töötab emos), et teise vaktsiiniga. Seekord tehti talle haiglas ja jälle tekkis jama, aga mitte samasugune kui esimesel korral. Seekord sai kiiremini jalule. Kolmandat enam tegema ei läinud. Ja ega arstidki ei taha vaktsineerida inimest, kes võib kogemata seetõttu käte vahele ära surra, kui see on juba ette teada, et talle ei mõju hästi.