Jutt on ilmselt piimaallergiast, mitte laktoositalumatusest. Laktoositalumatuse puhul ma ei usu, et perearst oleks allergoloogiga kontakteerunud.
Aga kuidas jääb või, rõõskkoor/vahukoor, sulatatud juust, toorjuust? Kas need pigem nö rõõsa piima tooted?
Ma arvan, et eelistatud on need tooted, mida bakterikultuur töödelnud on, kuna seal on valk allergikule veidi paremini seeditav. Niisiis: toorjuust- jah, rõõsk koor – ei. Sulatatud juustul loe koostist -seal on koostisainete nimekiri sageli pikk. Mina eelistaks selle asemel puhast toorjuustu. Või puhul ei oska öelda – hapu see pole, niisiis pigem mitte (aga võibolla väikest kogust laps talub – mine tea).
Mis veel? Ära anna piimaallergikule komme, šokolaade, saiakesi, kooke, torte, küpsiseid, vorste/lihapalle, kus on piimapulber/vadakupulber sees – pulber on ka nn. rõõsa piima toode ju. Küpsetised tee ise – siis tead, et taignasse pole piima/piimapulbrit pandud. Lihatoodete puhul loe hoolikalt koostist, et välistada piimapulber (või tee ise).
Kui piimapulber on hapus piimatootes, näit. jogurtis, kus bakterid on selle ära hapendanud – see võib sobida.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 27.11 20:08; 28.11 12:30;