Pseudoprobleem kõik need laktoosi,gluteeni,mee,pähkli jpm allergikud.
Issand kui loll jutt! Kas sa seda räägid ka kinnipaistetanud kõriga allergikule? Tee kõigepealt vahet igasugustel talumatustel ja peidetud toiduallergiatel ja päris allergial.
Kui sa tahad piimast loobuda, siis palun, on olemas taimepiimad, vegan juustud. Kui sa tahad mingit osa piimatoodetest (jah, kujutad ette, või on ka piimatoode jne) välja jätta, siis peaksid teadma, kas probleem on sulle laktoos (siis süüa kõvasid laagerdunud juustusid, hapendatud piimatoodetes ON laktoosi vähem), kaseiiniga on raskem, sest seda on raske piima liitvalgust eraldada. Põhimõtteliselt on vähese kaseiinisialdusega ghee (läbikeedetud või, kust on välja keedetud nii laktoos kui kaseiin, tavalises võis endas on valku ca 1,5-2gr/100gr kohta), vahukoor (3gr), vähese kaseiinisisaldusega on ricotta (vadakujuust), aga päriselt kaseiinivaba see kunagi pole. Juustud on kõige kaseiinirikkamad. Veganjuustud on mõned üksikud söödavad, nt Violife toorjuustud jms.
https://tsoliaakia.ee/haigele/laktoositalumatus/