Pikast kurgist talvel soolakurki, kas keegi on teinud? Tahaks katsetada suupisteks, tean, et mõned sõbrad fännavad värsket soolakurki, ma ise kahjuks mitte. Aga oleks põnev teha, saaksin õhtul hakkama panna, kui juhendeid saan.
1 kilo kurki, 1,5 spl soola, 1 spl suhkrut, pool spl äädikat, 2 küüslauku riivituna, värsket tilli. Kurk peab olema juba sektoriteks lõigatud kui täna õhtul alles teed.
1 kilo kurki, 1,5 spl soola, 1 spl suhkrut, pool spl äädikat, 2 küüslauku riivituna, värsket tilli. Kurk peab olema juba sektoriteks lõigatud kui täna õhtul alles teed.
see ei ole ju soolakurk.
minu arvates pikast kurgist õiget soolakurki teha ei saa, konsistents on vale.
kiiret äädikakurki saab küll teha ja päris hea on. ma olen lõiganud õhukesed viilud ja pannud tunde järgi soola, suhkrut, äädikat ja kiirelt marineerinud. vahel magusat tšillkastet ka.
see ei ole soolakurk samas, vaid sama metoodika nagu nt punase sibula marineerimisel. maitsev on, aga lühike kurk soolas on ikka midagi muud.
Tuli väga hea, täiesti objektiivselt, sest külalised sõid kõik ära. Kuna ma ise soolakurki ei armasta, ei osanud hinnata.
Lõikasin kilo kurki kangideks, peale liiter vett, 2spl soola, 1 spl suhkrut, mustsõstraoksi, tilli ja paar suuremat küüslauguküünt seibidena. Seisid nii 20 tundi toas, peale valasin sooja, aga mitte kuuma vee. Teen tõenäoliselt teine kordki, väga lihtne, samas mõnus lisand lauale.