Ma ei saa aru, kuidas see ühe ürituse mainimine nüüd kogu selle teema selliseks ussipesaks siin vahepeal muutnud on?
Aga kommentaare lugedes jäin mõtlema, et need IT huvilised noored on eelisseisus, kelle kool saadab neid informaatikaolümpiaadile, Kobras viktoriinile ja mujale. Kahjuks Laagri kool selline kool ei ole ja selliseid koole Eestis veel palju. Siit võibolla veel üks idee IT huviliste noorte lapsevanematele – püüdke ise silma peal hoida neil võistlustel. Kobras selline üritus, kuhu saab noor ise ennast registreerida. Võibolla oleks saanud ka informaatikaolümpiaadi lahtisesse vooru registreerida ise, kuid kahjuks selle kohta jõudis info meie pereni siis, kui üritus läbi oli… Lahtine voor on juba oktoobris ja seega tasuks kohe kooliaasta alguses uurida, et mis on registreerimisega seotud tähtajad. Ideaalis võiks ju mõlemal osaleda kui progemise vastu huvi on… Samuti on veel Kübernaaskli avatud voor – kahjuks CTF tüüpi võistlused poja jaoks vähem huvitavad tunduvad kui enda jaoks, kuid eks IT valdkond ongi lai ja vähe on neid, kellel kõik asjad seal silma särama panevad.
Minu meelest on tore, et meil on erinevaid väljundeid IT huviliste noorte jaoks. Ja minu point ei olnud kuidagi väita, et minu noormees nüüd kõige tugevam progeja oleks, vaid selgitasin oma mõttekäiku, et miks ma arvan, et progemishuvi ei ole väga tugeva prioriteediga vastuvõtuprotsessis.
Ja lõpetuseks väike palve modedele, et äkki saab panna selle teema kommenteerimise lukku? Eesmärk oli arutada koolide vastuvõtuprotsessi üle, kuid praeguseks hetkeks on see teema lappama läinud ja kahjuks ka ebaviisakaks muutunud.