Kas vaegnägijal lapsel on igapäevane saatja koolis kaasas? (tavakooli 1.klassiga tegu)
Esileht › Erivajadustega laps › pime laps klassis
Teema: pime laps klassis

RE: pime laps klassis
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Kas vaegnägijal lapsel on igapäevane saatja koolis kaasas? (tavakooli 1.klassiga tegu)[/tsitaat]Loogiline oleks. Ma ei kujuta teisiti ette. 1. klassi minek on nägijalegi lapsele stress, otsivad seal oma asju ja õigeid uksi. Ise kindlasti ei paneks oma last sellisesse olukorda, kus ta pimedana peab üksinda mööda seinaääri võõras kohas lärmi sees endale õiget teed peab otsima.

Tere
See oleneb nägemisjäägist ning lapse vajadustest. Kui laps näiteks ei näe tahvlile ka esimesest pingist (kasutab punktkirja), siis on ta jah koolis igapäev koos abiõpetajaga, kes aitab punktkirjaõpikus õigeid lehekülgi leida, räägib, mis tahvlil on, joonistab tahvlilt jooniseid ümber spets kilele, et ka laps aru saaks, ning aitab vajadusel õpetaja juhistest aru saada. (Kui näiteks õpetaja seletab samal ajal kui näitab midagi. Ning siis see laps seda pilti ei näe). Ning jah, loomulikult aitab ka navigeerida koolipeal. Samas eks laps õpib tõenäoliselt ka päris ruttu ise koolipeal liikumise ära.
Teemaalgataja – kui jutt käib Sinu enda lapsest, ning lapsel ees koolitee, siis ma soovitan ühendust võtta Eesti Nägemispuuetega Laste Vanemate Liiduga. Seal on väga mitu lapsevanemat, kelle nägemispuuetega lapsed käivad tavakoolis tavaklassis, kes kõik käivad mööda seda sama teed. Nad oskavad kõige paremini toetada ja nõu anda nii kooli kui ka kõige muu osas. Seal on lapsevanemaid, kelle lapsed kasutavad punktkirja kui ka neid, keslle lapsed kasutavad suurendusabivahendeid.
Nende kontaktid siin: http://www.enlvl.ee/Kontakt

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Kas vaegnägijal lapsel on igapäevane saatja koolis kaasas? (tavakooli 1.klassiga tegu)[/tsitaat]
Minu laps on ka vaegnägija ja käib tavakoolis,nüüd läheb 6 klassi.Kas sooviksid minuga sellest rääkida?

Esileht › Erivajadustega laps › pime laps klassis
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.