Esileht Kodunurk piparkookide küpsetamine

Näitan 17 postitust - vahemik 1 kuni 17 (kokku 17 )

Teema: piparkookide küpsetamine

Postitas:
Kägu

Ma ei ole aasta otsa piparkooke küpsetanud 🙂 Kas tainas tuli enne rullimist toasoojas hoida või mitte? Kuidas on paremini rullitav?

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina rullin kohe külmalt. Sõtkun kerge jahuga laua peal pehmemaks palliks ja siis rullin. Paljud poetaignad muutuvad soojas seistes kiiresti kleepuvaks ja pehmeks.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu meelest parem toasoojana.
Mõni taigen on külmast võttes kivikõva

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu meelest parem toasoojana. Mõni taigen on külmast võttes kivikõva

Oleneb tootest. Kus on päris või sees (kallim tainas), siis täitsa külmalt ei saa rullida, aga odavamad margariiniga lähevad siis liiga lödiks.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina rullin toasoojalt 2 küpsetuspaberi vahel ilma jahu lisamata. Alumise paberi peal lähevad plaadile ja ahju, siis ei veni ümber tõstes välja ka.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina teen ise taina ja kuna selles on puhas või, siis ongi tainas külmikust võttes kivikõva. Aga ma ei rulli üldse, lõikan terava kööginoaga tainavorstist ümmaegused viilud ja panen ahju.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma teen ise taigna. Võiga. Seda ei saa külmkapist võetuna kohe rullida. Nii et tuleb hoida veidi aega toasoojas.

Eks sa ise saad katsuda ja proovida, oleneb taignast, neid on ju väga erinevaid.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina teen ise taina ja kuna selles on puhas või, siis ongi tainas külmikust võttes kivikõva. Aga ma ei rulli üldse, lõikan terava kööginoaga tainavorstist ümmaegused viilud ja panen ahju.

Igavad ju siis?

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

rullisin küpsetuspaberi peal, ilma jahuta ja pannilt ma poetaina piparkooke kätte ei saanud. Kinni mis kinni, pidin noaga urgitsema, et kätte saada ja muidugi sain sealt ainult tükke ja puru?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

rullisin küpsetuspaberi peal, ilma jahuta ja pannilt ma poetaina piparkooke kätte ei saanud. Kinni mis kinni, pidin noaga urgitsema, et kätte saada ja muidugi sain sealt ainult tükke ja puru?

Jahu ikka kasutadagi selleks näpuotsake rullimise alla. Iga taigna rullimisel ju tehakse seda, kust üldse mõte jahu ära jätta? Küpsetuspaberi vahel rullimine aitab, et taigen ei pudeneks rullimise ajal, aga mitte kätte saamiseks

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks te ise tainast ei tee? Poe omad ei ole üldse maitsvad.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Igavad ju siis?

Ma pole küll see, kes neid ümmargusi teeb, aga arvan, et kui viitsib need ära glasuurida, siis võivad ka tavalised ümmargused lõpuks mitteigavad olla 🙂

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

rullisin küpsetuspaberi peal, ilma jahuta ja pannilt ma poetaina piparkooke kätte ei saanud. Kinni mis kinni, pidin noaga urgitsema, et kätte saada ja muidugi sain sealt ainult tükke ja puru?

Mina rullin paberi peal ilma jahuta, aga natuke jahu panen hoopis küpsetusplaadi peale. Ei jää kinni. Muidugi poetaigen ilmselt sisaldab liiga vähe võid, seepärast ka jääb kinni. Pane poetaignale ise võid juurde, on maitse parem ja ei jää kinni ka. Kaloreid saad muidugi rohkem.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

rullisin küpsetuspaberi peal, ilma jahuta ja pannilt ma poetaina piparkooke kätte ei saanud. Kinni mis kinni, pidin noaga urgitsema, et kätte saada ja muidugi sain sealt ainult tükke ja puru?

Mina rullin paberi peal ilma jahuta, aga natuke jahu panen hoopis küpsetusplaadi peale. Ei jää kinni. Muidugi poetaigen ilmselt sisaldab liiga vähe võid, seepärast ka jääb kinni. Pane poetaignale ise võid juurde, on maitse parem ja ei jää kinni ka. Kaloreid saad muidugi rohkem.

Lihtsam on ikka küpsetuspaberil küpsetada, mitte pärast panni kaapida. Kinni ei jää rullides, kui paned rulli ümber toidukile.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks te ise tainast ei tee? Poe omad ei ole üldse maitsvad.

Ei viitsi. Poe omi on seinast seina, võiga taignate maitsel pole viga midagi.

Tegelikult olen tänavu poetaignatele hulka seganud portsu rukkijahu, võid, mett ja maitseaineid. Muidu nad kerkivad minu maitse jaoks liiga palju, sedasi tainast kasvatades saab kergitusainete kontsentratsioon väiksem. Selle segu kokkumätsimine ei võta palju aega ega vaeva, tulemus on seda väärt.

Muidu üks aasta siin keegi rääkis, et tal võtab piparkoogitaigna tegemine vähem aega kui selle poest toomine. No mul on lähim pood 5 minuti kaugusel, liiatigi pistan ma selle piparkoogitaigna tavalisel poeskäigul korvi, mitte ei lähe ekstra ainult selle järele. Muidugi saab ise tehes köögi head piparkoogilõhna täis, aga sellegipoolest – ei viitsi.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma teen ise taigna, sest poe omad tihti liiga nelgised või piprased ja see ei meeldi. Teen võiga taigna, aga seda saab kohe rullida kui külmikust välja võtta. Lõikan noaga paraja tüki taigent, väiksemat tükki on kergem rullida ka külmalt. Kui soojaks läheb siis ei saa ju enam ilusaid kujundeid ilma väljavenimata pannile tõsta, seega mida külmem taigen, seda parem mu meelest.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma võtan taigna külmikust, panen ca 20  sekundiks mikrolaineahju ja saab parajalt pehme rullimiseks.

Kui soojaks läheb siis ei saa ju enam ilusaid kujundeid ilma väljavenimata pannile tõsta

Tõstan  suuremad kujundid pannilabida abil ahjuplaadile, ei juhtu nendega midagi.

0
0
Please wait...

Näitan 17 postitust - vahemik 1 kuni 17 (kokku 17 )


Esileht Kodunurk piparkookide küpsetamine