Toodi meile siis suurem kogus pirne. Söömiseks head, aga kaua ei säili. Tahaks midagi head valmistada neist. Millega pirn kokku sobib? Hoidistama just ei hakkaks, aga kõik muud head äraproovitud ideed on teretulnud!
Huvitaks just perekoolikate endi kogemuse järgi õnnestunud asjad, retseptikogusid oskan ise ka sirvida.
Teema: pirnidega küpsetist vm magustoitu
Punases veinis po¨eeritud pirnid. Retsepte on erinevaid, aga idee on pirnisektoreid keeta suhkru ja vürtsidega maitsestatud punases veinis (kaneelikoor, nelk, tähtaniis, vanillikaun jms). Veini kokkukeedes tekib kaste. Serveerida võid nii soojalt kui külmalt, ja ka järgmine päev.
Võid otsida retsepte märksõnaga wine poached pears.
Karamellpirnid
Karamellpirnide retsept:
1kg pirne koorida, poolitada, eemaldada seemnekambrid.
200g suhkrut pruunistada potipõhjas kastanpruuniks, lahustada 1/3-3/4l veega. Selles keeta pirnid pehmeks ja panna klaaskaussi.
Jääb järgi ca 1/2l vedelikku, mis paksendada 10g kartulitärklisega.
Kuum vedelik segada hoolega 1-2dl rõõsa koorega ja valada kohe pirnidele.
http://liiliapere.blogspot.com/2010/04/kohviga-kakao-pirnikook.html
See ei ole küll magustoit aga meil on täna just plaanis teha pirni-sinihallitusjuustu pirukat.
Aga miks mitte kompotti teha? See on ju imelihtne – pestud pirnidele suhkruvesi selga, värviks paar arooniamammut ja talvel kena näksida.
Ma kunagi tegin õunte puudumisel pirnikooku seda klassikalist, muretaignapõhi all, pirn keskel ja biskviitkate peal. Ilmatuma läila sai. Lisasin küll uhkelt sidrunimahla, aga ikka tuli jama.
Mina kasutan pirne salatite sees. ma tean, et väga paljudele ei maitse magus-soolane kooslus, mulle meeldib. Sõbranna tegi kunagi ahjukana, milelle toppis ploome ja pirne kõhtu. Täitsa huvitav oli, aga mitte nii hea, et kordamisele läheks.
Kuivatatud pirnid on jumalikud!
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.