Minu tutvusringis on nii 95% inimestest vaktsineeritud. Mõtlen siis neid, kellega see jutuks on tulnud, lähedasemad sõbrad, suulased, töökaaslased. Viimase 2 kuu jooksul on koroonat põdenud mu tuttavate hulgas 10 inimest. Neist 5 vaktsineerimata, 5 vaktsineeritud. Vaktsineeritutest keegi haiglasse ei jõudnud. 80-aastane kaasuvate haigustega vanainimene põdes kodus paaripäevase palavikuga. Mõned aastad alla 50 tugevalt ülekaaluline naine põdes kodus, oli küll halb, aga sai siiski koduse raviga hakkama. 60+ kaasuvate haigustega naine oli terve haiguse aja oli niipalju heas seisus, et käis oma kodu juures jalutamas (eraldatud koht, kus teistele ohtlik ei olnud). 50+ aastane eelnevalt terve naine oli kogu haiguse aja võimeline kodukontoris tööd tegema. 50+ normaalse tervisega mees põdes kodus, oli paar päeva palavikku, ei midagi hullu.
Vaktsineerimata nakatanutest jõudis haiglasse paar aastat üle 50 sale krooniliste haigusteta naine. 40+ naine põdes kodus raskelt ja pikalt, haiglat siiski ei vajanud. Ülejäänud 3 põdesid veidi kergemalt, paar päeva palavikku, päris töövõimelised ega väljas liikumise võimelised siiski ei olnud.
Nii et minu tutvuskonna nakatumiste kokkuvõte ühtib sellega, mida ka statistika räägib – vaktsineeritute hulgas nakatumise tõenäosus väiksem ning kui nakatubki, siis tõenäosus raskelt põdeda väiksem.