Esileht Kodunurk pitsapõhja valmistamine

Näitan 23 postitust - vahemik 1 kuni 23 (kokku 23 )

Teema: pitsapõhja valmistamine

Postitas:
Kägu

Tere

Kas keegi saaks anda kõige kergemat retsepti, kuidas teha õhukest pitsapõhja.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: pitsapõhja valmistamine

http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=2296 tegin selle järgi ükskord, täitsa hea tuli.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: pitsapõhja valmistamine

Mina omastarust otsisin juba toidutarest aga nii lihtsat otsisõna ei mõistnudki kasutada, aitäh !

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: pitsapõhja valmistamine

Ega perekooli tainad ei tulegi lihtsate asjade peale nagu näiteks googeldamine jne.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: pitsapõhja valmistamine

Kõige lihtam on osta valmis pizzapõhjad, müüakse 2 kaupa, suuremaid ja väiksemaid maksavad alla 1¤. Ise ostan alati valmis kujul, need pizzapulbrid ja tainamaterjalid mida pakutakse, pole paremad.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: pitsapõhja valmistamine

Minu lemmikpizzapõhi: 2 klaasi nisujahu,100 g võid või margariini,100 g majoneesi.Antud ainetest segada muretaigen, suruda palliks ja võimaluse korral lasta pool tundi külmikus olla.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Atena

RE: pitsapõhja valmistamine

Majonees ja margariin! Kas eelnev Kàgu on ikka kindel, et pitsat teeb? Itaalia vaesel talupojal polnud sellistest koostisainetest aimugi (nagu ka, looomulikult, hakklihast ja muust rikkalikust pitsakattena). Pitsa taignasse làheb ainult kòvateralise nisu jahu, pàrm, leige vesi ja nàpuotsatàis soola. Kogu moos! Nisujagu asetada koonusekujuliselt lauale ja moodustada sellesse kraater, kuhu purustatakse pàrm ja hakatakse lisama vàhehaaval leiget vett. Pidevalt sòtkudes lisatakse niipalju vett, et tainas saaks meeldivalt sileda konsistentsiga. Lasta tunnikese kerkida ja seejàrel asuda tòòle taignarulliga. Minu lemmikkatteks pachino kirsstomatid, pùhvlimozzarella ja tilgake extra-virgin oliiviòli!
Buon appetito!

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: pitsapõhja valmistamine

mina teen lehttaignale pitsat.
Kõige parem minu meelest:)

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: pitsapõhja valmistamine

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]mina teen lehttaignale pitsat.
Kõige parem minu meelest:)[/tsitaat]

See võib ju hea olla, aga see ei ole pitsa.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: pitsapõhja valmistamine

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

Majonees ja margariin! Kas eelnev Kàgu on ikka kindel, et pitsat teeb? Itaalia vaesel talupojal polnud sellistest koostisainetest aimugi

See võib ju hea olla, aga see ei ole pitsa.[/tsitaat]
Nüüd ta sai küll kohutava tõe teada:D
No ma ei tea, miks mõned niimoodi peavad esinema.
Inglise keel kõlab ka ameerikas ühtmoodi, inglismaal teistmoodi, inglise keel on ta ikka. Kas ta peab oma pitsale mingi uue nime välja mõtlema, kui teistsugust põhja armastab?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: pitsapõhja valmistamine

[small]Atena kirjutas:[/small]
[tsitaat]Majonees ja margariin! Kas eelnev Kàgu on ikka kindel, et pitsat teeb? Itaalia vaesel talupojal polnud sellistest koostisainetest aimugi (nagu ka, looomulikult, hakklihast ja muust rikkalikust pitsakattena). Pitsa taignasse làheb ainult kòvateralise nisu jahu, pàrm, leige vesi ja nàpuotsatàis soola. Kogu moos! Nisujagu asetada koonusekujuliselt lauale ja moodustada sellesse kraater, kuhu purustatakse pàrm ja hakatakse lisama vàhehaaval leiget vett. Pidevalt sòtkudes lisatakse niipalju vett, et tainas saaks meeldivalt sileda konsistentsiga. Lasta tunnikese kerkida ja seejàrel asuda tòòle taignarulliga. Minu lemmikkatteks pachino kirsstomatid, pùhvlimozzarella ja tilgake extra-virgin oliiviòli!
Buon appetito![/tsitaat]
Palju sa pärmi paned? Ja millist jahu täpsemalt võiks kasutada?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: pitsapõhja valmistamine

Pizzajahu saab poest 🙂

Please wait...
Postitas:
Atena

RE: pitsapõhja valmistamine

Pòhimòtteliselt vòime ju siis igat liiki pirukat pitsaks nimetada:) Kes tahab vanaema kapsapirukat pitsaks nimetada, laske kàia, mul pole selle vastu midagi! Ainult et mina rààkisin sellest òigest, Lòuna-Itaalia pitsast, kuna teemaks oli ju pitsapòhi, mitte mingi suvaline pirukas. Ja tean, millest kònelen, sest mu ài on pizzaiolo…

Pàrmi panen 1 kg jahu kohta 25 g (kilo jahu annab muidugi korraliku hunniku pitsat, kuid jàrgmine pàev on see isegi parem!). Parem oleks muidugi kasutada kòvateralist ehk durum nisujahu (Eestiski olla seda paremini varustatud poodides saada), kuid kui Sa seda ei leia, eks kasuta tavalist nisujahu. Sòtkumisel varu pisult kannatust ning peenema konsistentsi saamiseks,vòid sa tainast ka vastu lauda virutada. Rulli vòimalikult òhukeseks!

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: pitsapõhja valmistamine

issand miks majoneesi üldse kasutada, Atena retsept on parem ainult mina lisaks nagu itaalased ka ikka oliiviõli ka taignasse, teeb krõbedaks..

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: pitsapõhja valmistamine

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]

Nüüd ta sai küll kohutava tõe teada:D
No ma ei tea, miks mõned niimoodi peavad esinema.
Inglise keel kõlab ka ameerikas ühtmoodi, inglismaal teistmoodi, inglise keel on ta ikka. Kas ta peab oma pitsale mingi uue nime välja mõtlema, kui teistsugust põhja armastab?[/tsitaat]

Välja mõtlema ei pea midagi. Kui lehttainale on täidis peale laotud, nimetatakse seda lahtiseks pirukaks. Kindlasti mitte pitsaks.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: pitsapõhja valmistamine

Atenale ja teistele, kes kukkusid siin \”mürki\” pritsima ja teisi maha tegema. Võtke kätte Laine Remmelga retseptiraamat \”Pirukad ja pizzad\”. Lugege kindlasti läbi ka lk 161. Kui te ennast juba nii (itaalia) köögi asjatundjateks peate, siis võiksite sõna \”pizza\” ka õigesti kirjutada.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
M_Tallinnast

RE: pitsapõhja valmistamine

grammatikat võiks siiski vaadata sellistest teostest nagu ÕS ja EKSS, seega jääme pitsa juurde 🙂
mina teen pitsat lähtudes vee kogusest, st mitte ei lisa vett kuni taigen piisavalt vedel vaid lisan jahu, kuni taigen piisavalt tahke 🙂 Teen kuskil 200ml vett ja 20g pärmi.

Pitsa taigna puhul on kõige tähtsam taigna sõtkumine, käsitsi tehes võiks varuda sõtkumiseks 10min aega ja ihurammu, siis peaks taigen juba palli kuju võtma ning näpuga vajutades peaks lohk tagasi tõmbuma.

Päras visan taignapalli kaetult külmkappi ning lasen seista min 8h, tavaliselt teen siiski eelmine päev valmis. Pitsataigna võib ka sügavkülma panna, st teed suurema koguse, ma pole ise seda proovinud, pole vaja old ja ega külmikus liigset ruumi ka pole.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: pitsapõhja valmistamine

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Atenale ja teistele, kes kukkusid siin \”mürki\” pritsima ja teisi maha tegema. Võtke kätte Laine Remmelga retseptiraamat \”Pirukad ja pizzad\”. Lugege kindlasti läbi ka lk 161. Kui te ennast juba nii (itaalia) köögi asjatundjateks peate, siis võiksite sõna \”pizza\” ka õigesti kirjutada. [/tsitaat]
Eesti Õigekeelsussõnaraamat
pizza it vt pitsa
http://www.eki.ee/dict/qs/index.cgi?Q=pizza&F=M

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: pitsapõhja valmistamine

[small]Atena kirjutas:[/small]
[tsitaat]Pòhimòtteliselt vòime ju siis igat liiki pirukat pitsaks nimetada:) Kes tahab vanaema kapsapirukat pitsaks nimetada, laske kàia, mul pole selle vastu midagi! Ainult et mina rààkisin sellest òigest, Lòuna-Itaalia pitsast, kuna teemaks oli ju pitsapòhi, mitte mingi suvaline pirukas. Ja tean, millest kònelen, sest mu ài on pizzaiolo…

Pàrmi panen 1 kg jahu kohta 25 g (kilo jahu annab muidugi korraliku hunniku pitsat, kuid jàrgmine pàev on see isegi parem!). Parem oleks muidugi kasutada kòvateralist ehk durum nisujahu (Eestiski olla seda paremini varustatud poodides saada), kuid kui Sa seda ei leia, eks kasuta tavalist nisujahu. Sòtkumisel varu pisult kannatust ning peenema konsistentsi saamiseks,vòid sa tainast ka vastu lauda virutada. Rulli vòimalikult òhukeseks![/tsitaat]
Eesti Õigekeelsussõnaraamat:
pitsa vürtsikattega lahtine pirukas
http://www.eki.ee/dict/qs/index.cgi?Q=pitsa&F=M 😀
Aga tänud, ma proovin järgmine kord sinu õpetuse järgi, olen hästi õhukese põhja fänn:)

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Atena

RE: pitsapõhja valmistamine

Peale 10 aastat Itaalias arvan ma end itaalia kòògis ja sònavaras suhteliselt hàsti orienteeruvat ja mùrki pole ma ùhtegi ilmakaarde pritsinud. Eesti keeles eelistan kasutada sòna \”pitsa\”, sest see on igati grammatikapàrane ja kui kena oma keele fonoloogiale vastav sòna olemas, siis ma ei pea otstarbekaks risustada keelt vòòrkonsonantidega. Hiljem kasutasin aga sòna \”pizzaiolo\”, sest eestipàrane \”pitsameister\” ei anna pàris sama tàhendust vàlja ning hùbriid \”pitsaiolo\” oleks ikka tunduvalt hullem variant!

Siin, pitsa sùnnimaal, nimetatakse pitsaks siiski vaid sellelaadset kùpsetist, nagu ma kirjeldasin (pisikeste regionaalsete erinevustega, muidugi). Ulejàànud pirukate jaoks on teised nimetused.

Ja nii me siis jòudsimegi sisu juurest vormi juurde ehk kòògiteemadelt grammatiliste probleeemide juurde:) Aga tulles lòpetuseks tagasi sisuliste kùsimuste juurde, siis lisaksin, et kellel on olemas puudega pliit, àrgu seda pitsa valmistamise juures pòlaku. Parimad pitad vàljuvad sealt!

Please wait...
Postitas:
KatiR

RE: pitsapõhja valmistamine

Parima õhukese ja hästi rullitava pitsapõhja saab Vilma õhukese pitsapõhja pulbrist.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: pitsapõhja valmistamine

[small]KatiR kirjutas:[/small]
[tsitaat]Parima õhukese ja hästi rullitava pitsapõhja saab Vilma õhukese pitsapõhja pulbrist.[/tsitaat]
Mu jaoks on see ikka paras sai.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: pitsapõhja valmistamine

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Atenale ja teistele, kes kukkusid siin \”mürki\” pritsima ja teisi maha tegema. Võtke kätte Laine Remmelga retseptiraamat \”Pirukad ja pizzad\”. Lugege kindlasti läbi ka lk 161. Kui te ennast juba nii (itaalia) köögi asjatundjateks peate, siis võiksite sõna \”pizza\” ka õigesti kirjutada. [/tsitaat]
Sa võiksid ka ise oma õpetusi järgida ja õigesti kirjutada.

See, kui keegi vastu vaidleb ja argumenteerib, pole mürgi pritsimine.

Please wait...
Näitan 23 postitust - vahemik 1 kuni 23 (kokku 23 )


Esileht Kodunurk pitsapõhja valmistamine

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.