Koolide kodulehtedel ja FB-s on väljas fotod kõigi osalejate jalatsitest? Uu, poleks sellist fookust küll oodanud …
Mis selles imelikku on? Tehti ju pilte täispikkuses igaühest. Ja koos sõpradega. Ja koos vanematega.
Koolide kodulehtedel ja FB-s on väljas fotod kõigi osalejate jalatsitest? Uu, poleks sellist fookust küll oodanud …
Mis selles imelikku on? Tehti ju pilte täispikkuses igaühest. Ja koos sõpradega. Ja koos vanematega.
Igatahes, kui midagi osta, siis just sellist, millega poiss ka ülejäänud suve käiks. Kui aktusel esimest korda jalga paneb, siis on need ikka viisakad ja puhtad. Sügiseks võivad nagunii väikseks jääda. Eliitkoolide vanematel on ehk raha rohkem, ostavadki kingad tunniks ajaks.
ei raatsi osta 1 kord kandmiseks, mujal ta ei pane elusees kingi jalga
Teatrisse, viisakamale peole, kooli ballile.. oma pulma?
Tõesti “elusees” ei pane?
Põhikooli lõpetaja oma pulm või ball? On sul mingi aruraas? Noormehed kasvavad kuni 21. eluaastani. Jalanumber jääb ehk varem paika, aga pole kindel.
Põhikooli poisile juunis paras king võib juba septembris väike olla. Jutt on ju teismelisest kasvueas poisist. Suveteatris tõesti pole pidulikku kinga vaja ja pulmadeni on ehk 10 aastat aega. Järgmine kooli ball on ka ikka kaugel, kui neid selles koolis üldse millalgi korraldatakse.
Või sa ei saa aru väljendist “elusees”? Mis ei tähenda sugugi, et 70. eluaastani välja. Vaid just, et mitte ilmaski ei kannaks ta neid ka järgmisel aastal. See on lihtsalt selline väljend, mida kunagi ei võeta sõna-sõnalt ajalises mõttes. Esimest korda näen, et keegi selle kallal üldse tähte närib.
Minu meelest väga äge on, kui seljas viisakas ülikond ja jalas nt vinged valged Nike Air Force 1 tossud. Las noored kannavad, mida tahavad 😛 Ei saa pressida teistele peale, et peab KINDLASTI king olema. Noored neiud kannavad lõpetamistel pükskostüüme/pintsakuid ja ei saa samamoodi öelda, et peab nt kleit olema 🙃
Oleneb lapse üldisest stiilist. Mul poiss paneb sinise ülikonna, valge triiksärk, lips ja pruunid kingad. Mõnda tema klassilaaslast ei kujutaks küll nii ette. Sobivadki casual pintsak ja tossud.
Meenub, kui ema käis oma sõbranna matustel ja poeg (mitte vaesete killas) tuli matustele dressides. Seega ongi sellised kohad lapstele etiketi õpetamiseks – ülikonna juurde käib king, mitte spordijalats. Käsin ka lõpetamisel ja silma lausa puhkas, kui kenad olid lõpetajad. Sama ei saanud öelda vanemate kohta…
Kui ma kuulen sõna tossud, siis mul tulevad silme ette sellised igasuguste nö tulede-viledega jooksujalatsid.
Lubaksin, kui jalatsid sobiksid ülejäänud riietusega vähemalt hindele 4+
Ma arvan, et nt 9.klassi lõpetajal võivad minu meelest küll olla mingid muud jalatsid peale kingade, aga mina mitmes toonis tossudega ei lubaks.
Mu oma laps lõpeks eelmisel aastal üheksanda. Ta ei saa jalaoperatsiooni järel mingeid nö kõpskingi kanda. Käis siis sädelusega mustade nö tossudega (paelteta, lihtsalt kangas pealt, aga sportlikum tald). Oli ikka küll neid viltuvaatajaid ja mitte-kõige-paremini ütlejaid.
Kui muidu nahkkingi ei kanna ega kannaks, siis otsiks mingi muu lahenduse. Mingi sellise keskmise lahenduse, mis enam-vähemgi kannataks ära lõpetamise, aga leiaks ka hiljem kandmist.
Minu arvates on põhikooli lõpetamise aktus see koht, kus on paras last harjutada nn “etiketiga” ja mitte järele anda tema tahtmisele kanda sisseharjunud igapäevariietust. Kuna mu enda pojad on täiskasvanud, siis tean öelda, et kui nad on oma lõpupilte täiskasvanuna vaadanud, siis vanuse ja elukogemuse lisandudes on jõutud arusaamisele, et teksad-tossud lõpuaktusel ei olnud kohane, vaid pigem lapsik.
Või sa ei saa aru väljendist “elusees”? Mis ei tähenda sugugi, et 70. eluaastani välja. Vaid just, et mitte ilmaski ei kannaks ta neid ka järgmisel aastal. See on lihtsalt selline väljend, mida kunagi ei võeta sõna-sõnalt ajalises mõttes. Esimest korda näen, et keegi selle kallal üldse tähte närib.
Vastaja viitas ikka sellele, et “elu sees” kirjutatakse lahku 😉
Minu arvates on põhikooli lõpetamise aktus see koht, kus on paras last harjutada nn “etiketiga” ja mitte järele anda tema tahtmisele kanda sisseharjunud igapäevariietust.
Etikett on muutuv nähtus. Põhikooli lõpuaktus pole nii range white tie üritus, et king ainus variant oleks. Kui on lubatud erinevad värvilised ülikonnad ning ka ilma ülikonnata (särk ja püksid), siis pole mõtet ka spordijalatsit keelata – ainus reegel on, et see riietusega värvilt ja tegumoelt kokku sobiks. Päris kobakas jooksu- või korvpallitoss kindlasti ei sobi, aga vabaajajalatsid miks mitte.
Muidugi jõutakse kunagi hiljem selleni, et võinuks ikka king olla – nii see õppimine ja arenemine käibki. Mingit mõtet pole sundida kinga jalga panema, see ei kiirenda arengut kuidagimoodi, pigem võib hoopis aeglustada, hilisem õppimismoment jääb ära ning king jääbki emme sunniga seostuma.
Välismaal on juba aastaid kantud igasugustel avalikel pidulikel üritustel ülikonda koos valgete tossude/tennistega. Minu meelest lahe ja mugav. Isegi osalesin lapse põhikooli lõpetamisel kleidi ja tennistega ja ei tundnud end kuidagi dressed down. Peab olema lihtsalt kokkusobiv kooslus.
Eks poistega on see poes käimine ja proovimine paras piin, mul ka neid kaks kodus. Selleks üheks korraks võiks ikka üritada.
Minu suuremal on aktusteks, teatriks, esinemisteks jms praegu tumesinise-pruuniga casual kingad või neutraalsed slip-on espadrillid. Silma ei riiva, aga ülepingutatud ka välja ei näe. Põhikooli lõpuks katsuks ikka kingad korraldada…
Mina soovitaks alustada kingade, pintaku ja triiksärgiga ikka juba väikelapse eas, siis langeb see küsimus tossude kohta põhikooli ajaks ära.
Meie pere poistel on alati olnud kingad, ükskõik mis vanuses, et oleks loomulik, et peo- ja aktuseriietus on klassikalisemas stiilis ja see mood ei vanane kunagi, härrasmehed on alati kenad. Kunstnahast mustad kingad selleks kaheks või kolmas korraks (aktus, jõul, teater) saab kinga 15 euriga või siis saab osta need 3x juba kasutatuna 5 euriga netist. Mul 5. klassi minev laps küsis ise nüüd, et kas saaks triiksärke sügiseks? 20a vend käib ammu üritustel ise omal käel valitud viikarite ja pintsakutega- härra, mis härra. Mina emana vaid olengi suunanud 2a-11a vanust, edasi on nad ise juba elementaarseks pidanud.
Akadeemilisel üritusel loomulikult kingad, nagu ka teatris, matustel, teistel aktustel. Ei ole vaja uusi osta, kaltsukad on korralikke kingi täis.
Akadeemilisel üritusel loomulikult kingad, nagu ka teatris, matustel, teistel aktustel. Ei ole vaja uusi osta, kaltsukad on korralikke kingi täis.
Ma iseenesest olen nõus, et aktuse etikett eeldab viisakat kinga, aga kui kasvaval lapsel on neid üritusi ühe paari kingadega 1 kord (järgmiseks korraks on väiksed) siis on see kingaost selge raiskamine. Minul näiteks pole aega käia kaltsukaid mööda, et leida pojale õiges suuruses sobiva tegumoega kingad. Poiss ammugi oma jalga kaltsukasse ei tõsta, pigem läheb paljajalu aktusele. Kelleltki laenata on ka väga keeruline – kellel see õiges suuruses king kohe pakkuda olekski. Mina hankisin smart-casual stiilis pintsaku ja püksid ja viisakama tegumoega ühevärviline vabaajajalats jalga.
Mina soovitaks alustada kingade, pintaku ja triiksärgiga ikka juba väikelapse eas, siis langeb see küsimus tossude kohta põhikooli ajaks ära.
No ei ole kõigiga nii. Mõni on jonnakam kui teine. Oma kahte last olen täpselt ühtmoodi kasvatanud ning lasteaiast peale üritustel viisakalt riietanud, aga noorem, näe, ei nõustu kinga kandma aktusel. Samas pulmas polnud mingit probleemi, muidugi läks kingadega.
See, et noored kannavad ja kuskil Emmyde jagamisel ülikondi tossudega kombineeritakse, ei tähenda, et akadeemilise sündmuse etikett oleks muutunud.
Küsimus on ikka kommetes, traditsioonis, maitses. Minu silmale on king+ülikond ja toss+ülikond võrreldamatud, pidulikum on loomulikult esimene.
Põhikoolilõpetaja ema vanuses naisterahvas, kes tuleb aktusele piduliku kleidi ja tossudega jätab pisut meeleheitliku mulje, nagu üritaks lapse klassikaaslastega samas vanuses paista.
See, et noored kannavad ja kuskil Emmyde jagamisel ülikondi tossudega kombineeritakse, ei tähenda, et akadeemilise sündmuse etikett oleks muutunud.
Loogikaviga. Kui noored massiliselt aktustel tosse kannavad, siis just täpselt seda see tähendabki, et etikett on muutunud. Etikett on nagu keel, mille reeglid panevad paika kasutajad – ja kui kõik või suurem osa kasutajatest midagi teisiti teeb kui seni on tehtud, siis ongi etikett/keel muutunud. See on sama nagu on hoodie’dega – koolid kramplikult keelavad hoodie kandmist, kuigi see riideese pole enam ammu spordiriietus, vaid on tavaline vabaajarõivas. Absurdne on, et ilma kapuutsita samast materjalist sviitreid tohib kanda, aga kapuutsiga hoodie puhul tuleb pedagoog noomima.
Loogikaviga. Kui noored massiliselt aktustel tosse kannavad, siis just täpselt seda see tähendabki, et etikett on muutunud.
No ei ole massiliselt veel õnneks – minu hinnangul. Etiketti mitte järgivaid inimesi on alati olnud ja neid valikuid tehtud, aga ma küll ei nõustu, et see juba norm oleks.
Minu meelest väga äge on, kui seljas viisakas ülikond ja jalas nt vinged valged Nike Air Force 1 tossud. Las noored kannavad, mida tahavad 😛 Ei saa pressida teistele peale, et peab KINDLASTI king olema. Noored neiud kannavad lõpetamistel pükskostüüme/pintsakuid ja ei saa samamoodi öelda, et peab nt kleit olema 🙃
Valge Nike pole ammu enam “väga äge”. Väljend väga äge ja see naerunägu, jeebus, kui ajast maast mutt sa oled?
Küsimus on ikka kommetes, traditsioonis, maitses. Minu silmale on king+ülikond ja toss+ülikond võrreldamatud, pidulikum on loomulikult esimene.
Põhikoolilõpetaja ema vanuses naisterahvas, kes tuleb aktusele piduliku kleidi ja tossudega jätab pisut meeleheitliku mulje, nagu üritaks lapse klassikaaslastega samas vanuses paista.
Mis vanusest siis valged tossud või tennised keelatud on?
Sa vist ei kujuta ette erinevaid mudeleid. Mul näiteks on valgest nahast Lacoste’i tennised. Kannan neid ka kleidiga kui tahan. Tegelikult ei teadnudki, et minu vanuses neid enam kanda ei tohikski. Peab hakkama mingeid mutikingi endale otsima.
Valge Nike pole ammu enam “väga äge”. Väljend väga äge ja see naerunägu, jeebus, kui ajast maast mutt sa oled?
Oled vist väga noor, kui pead moega kaasa jooksmist plussiks.
Kas sul on lubatud ja mittelubatud asjade loetelu, sihuke punane kaustik? Õige paks kaustik peab olema, kui väljendid, jalatsid, emotikonid kõik peavad ära mahtuma 😀
Kas sul on lubatud ja mittelubatud asjade loetelu, sihuke punane kaustik? Õige paks kaustik peab olema, kui väljendid, jalatsid, emotikonid kõik peavad ära mahtuma 😀
On tõesti üsna palju kohti, kuhu sa vale riietusega sisse ei pääse. Nt Vatikani. Sa pole kuulnud?
Emotikonid on lihtsalt…lapsikud.
On tõesti üsna palju kohti, kuhu sa vale riietusega sisse ei pääse. Nt Vatikani. Sa pole kuulnud?
Ja läkski mõttetuks andmiseks… Tead, see on ka lihtsalt lapsik.
Emotikonid väljendavad emotsiooni, seega on nad kirjakeelses suhtluses vägagi vajalikud, kui ei kirjutata akadeemilist teksti, vaid suheldakse spontaanselt. Mõnigi arusaamatus või solvumine jääb ära, kui piiripealse nalja või iroonia juurde lisada sobilik emotikon. Ja ära hakka nüüd seda vana juttu, kuidas peab suutma ka sõnadega … jajaa. Vastavates vormides (nagu essee, kirjand, kiri, artikkel jne) tõesti. Aga mitte jooksvas spontaanses suhtluses, mis olemuselt on rohkem suulise kõne kui kirjaliku teksti sarnane. Mis oleks, kui suuline vestlus sõbrannaga toimuks nii, et nägusid ei näe ja intonatsiooni ei kuule? Eksole, päris ebameeldiv oleks.
Soovitan ka kaltsukaid. Vintage Humanates on korralikke nahkkingi saadaval, hinnad paar eurot.