Esileht Koolilaps Poiste jalanõud põhikool lõpuaktusel – tossud?

Näitan 30 postitust - vahemik 151 kuni 180 (kokku 202 )

Teema: Poiste jalanõud põhikool lõpuaktusel – tossud?

Postitas:
Kägu

Minu kogemus on just selline, et melu ja nahistamine on just seal koolis, kus kapuutside taha varjumine lubatud. Teises koolis, kus pole lubatud, on kord nii majas, et sul ei jää aega mõeldagi kõrvalistele asjadele. Mingit kisa polegi, sest ka see pole lubatud või on nii palju tegemist, et sa ei pane tähelegi, kes sind vaatab või mitte. Minu lapse klassis oli pidev kapuutsijama just nende õpilastega, kes õpetajale niigi vaevu-vaevu tähelepanu pöörasid.

Ma ei tahaks olla õpetaja sellise klassi ees, kus nt kolmandik või pool õpilastest võib suvalisel hetkel otsustada, et nad tahaks nüüd kapuutsi pähe tõmmata. Või kui lubada kapuuts, siis kus võiks see piir olla – kas silmad väljas? ninaots väljas?

Kõigile on kasulikum, kui ei suuna õpetajat mingiks läbirääkimiste pidajaks. Mis on keelatud, on keelatud.

Hea õpetaja kehtestab end nii kapuutsiga kui kapuutsita õpilaste ees.

+3
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

No tõesti, mustvalget riietust kannab pidulikel üritustel teenindav personal. Meile on jäänud see komme nõukaajast- midagi kena ja pidulikku polnud saada ja ega nõukogude inimesele “uhkeldamine” sobinudki.

Jah, frakki kannab ka ainult teenindav personal.

Ning soovitav uurida UK tippülikoolide nõudeid akadeemiliste ürituste riietusele. Kas nemad on ka nõukajast pärit?

UK nõudeid küll eeskujuks tuua ei tasu, ehk vaid siis, kui sa taustast mitte vähematki ei tea.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hea õpetajaga on hetkel nii, et ta ei viitsi enam nö võimelda, vaid läheb hetkel kas kuhugi mujale tööle või kooli, kus direktoril ei ole raske piire paika panna. Minu lapse nö kapuutsikoolis on õpetajad tasapisi vahetunud – teise eriala esindaja, õpetaja Noored Kooli programmist, paar ülikoolikursust läbida jõudnud klassiõpetaja jne. Õpetaja tegelegu ikka õpetamisega, mitte kapuutslaste jms tegelastega jantimisega.

+13
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hea õpetajaga on hetkel nii, et ta ei viitsi enam nö võimelda, vaid läheb hetkel kas kuhugi mujale tööle või kooli, kus direktoril ei ole raske piire paika panna. Minu lapse nö kapuutsikoolis on õpetajad tasapisi vahetunud – teise eriala esindaja, õpetaja Noored Kooli programmist, paar ülikoolikursust läbida jõudnud klassiõpetaja jne. Õpetaja tegelegu ikka õpetamisega, mitte kapuutslaste jms tegelastega jantimisega.

Hea õpetaja ei pea kunagi võimlema.

+2
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olin täna postiivselt üllatunud – kui eelmisel aastal olid pooled poisid tossudes, siis täna vaid üksikud. Üldpilt oli igas mõttes viks & viisakas 🙂

+7
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu kogemuse järgi ei ole kapuutsi lubamine ja õpetajate voolavus või üldine õppe tase mitte kuidagi omavahel seotud. Kapuuts peas ei tähenda, et igasugune teisi häiriv käitumine on lubatud. Kapuuts peas ei häiri kedagi peale puritaanliku õpetaja, kellel on idee, et nii on vale, sest alati on ju nii olnud. Küll aga mõnd õpilast päästab see kapuuts või juuksetukk, sest paraku on nii, et õpetaja kohustus on küll õpetada, aga kui õpilane ei ole suuteline teiste pilkude all õppima, siis teeb õpetaja tühja tööd, sest õpilane vaid teeskleb koolis õppimist, kopeerib tuimalt, aga seoseid ei loo ja pikaajalisse mällu ei talleta. Nagu mina, kes ma koolis ainult istusin ja tegelesin ellujäämisega kuigi mingit melu ei olnud. Ja kogu tegeliku õppimise tegin kodus, sest mulle on tegelikuks asjadesse süvenemiseks alati olnud vaja illusiooni, et olen üksi ja teisi minu ümber ei ole.

+5
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu kogemuse järgi pigem on seotud. Mul ei tule hetkel ühtegi tipptasemega kooli pähe, kus oleks nö kapuutsistumine lubatud. Aga mine sa tea, äkki on ka mõni.

Kui teiste pilkude all pole võimeline õppima, siis selleks on muud lahendused, kui kogu koolile kapuutside lubamine.

Ma arvan, et ma võin ju puritaanlik olla, aga koolis olgu ikka minimaalsedki riietumisnõuded.

+8
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu kogemuse järgi pigem on seotud. Mul ei tule hetkel ühtegi tipptasemega kooli pähe, kus oleks nö kapuutsistumine lubatud. Aga mine sa tea, äkki on ka mõni.

Tipptasemega koolidesse pääsevad ju vaid tipptasemega õpilased, vähemalt jutu järgi olla eliitkoolides vaid sellised, kes on andekad ja ainult õppimisest ongi huvitatud. No kuidas üks lihtne kapuuts peaks neid takistama õppimast? Miks seda keelama peaks, kui sama pusa ilma kapuutsita on lubatud. Keelaku mitte pusa vaid kapuutsi pähe tõmbamine. Igaüks võib ju kooli tulla mütsiga. Aga tunnis ju mütse peas ei ole kellelgi. Kuidas see on võimalik selgeks teha, aga kapuutsi mitte?

+5
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis selles kapuutsis siis nii asendamatut on, et selleta koolis kuidagi oldud ei saa?

+9
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis selles kapuutsis siis nii asendamatut on, et selleta koolis kuidagi oldud ei saa?

Polegi midagi ju. Lihtsalt paljudele tundub see nõme, et kui pusal on kapuuts küljes, siis sellega kooli tulla ei või, kuigi nad seda kunagi tunni ajal pähe tõmmata ei plaanigi. Eeskiri ei luba ja nad ei tahagi koolikorda rikkuda. Tõmbaksid kapuutsi pähe, kui nt jalgrattaga koju sõidavad või bussis istuvad. Sama pusa ilma kapuutsita on ok koolis.

+5
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks seda keelama peaks, kui sama pusa ilma kapuutsita on lubatud. Keelaku mitte pusa vaid kapuutsi pähe tõmbamine.

Justnimelt!

Lihtsalt paljudele tundub see nõme, et kui pusal on kapuuts küljes, siis sellega kooli tulla ei või, kuigi nad seda kunagi tunni ajal pähe tõmmata ei plaanigi.

Justnimelt.

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen seda kapuutsita ei saa eladagi, nii nõme on midagi muud kanda-juttu oma teismelise suust kuulnud. Kui teada sai, et uues koolis on keelatud, kadus see kapuutsi asendamatus miskipärast ära. Läks ise ja ostis mõistlikud kooliriided ja hakkas ka muidu viisakamaid riideid kandma vabatahtlikult. Kapuutsiga dressikaid ei kanna nüüdseks enam isegi kodus või vabal ajal. Õnneks saab iga vanem kooli lehelt üldjuhul selle üle kontrollida, et kus keelatud ja vastavalt siis teise kooli valida, kui ikka väga hingelähedane kapuutsi lubatavus.

+8
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

No mina käisin tipptasemega koolis, sain sinna tänu oma võimetele ja olin piisavalt võimekas, et kodus iseseisvalt õppides saada viisi. Aga koolipäev oli minu jaoks täielikult raisatud aeg toonases jäiga suhtumisega keskkonnas.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

No ebakohane riietus on ainult sisemuse väline peegeldus ja kahjuks liigub maailm slumm-prolestumise suunas. Väärikus ja elegants on kadumas nii mentaalselt kui sellest tulenevalt loomulikult ka visuaalselt.  Millest on kahju. Õnneks on siiski veel alles neid, kellele selline suundumus ei sobi. Aga ega massi vastu ei saa, mida teeb sääsk tuulele…

+7
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eilne kogemus ühe kõrgkooli lõpuaktuselt. Suur osa lõpetajatest oli teinud väga hea valiku, aga eks oli ikka neid tossumehi ja -naisi ka. Midagi ei ole teha – noormees ülikonnas ja kingades jätab ikka hoopis teise mulje kui tossuga lõppev komplekt.
Sama kehtib tütarlaste kohta, kellest paljud ei oska isegi sobivaid kingi piduliku kleidi juurde valida. Ühel neiul oli väga äge lühike pükskostüüm, komplekt oleks sobivate kingadega ideaalne – stiilne, eriline, asjalik. Tema jalatsivalik olid tossud, mille tõttu jäi lapsik ja ebahuvitav üldmulje.

+9
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie eilsel aktusel olid umbes pooled valgete tossudega pooled kingadega. Need tossud olid ikka jubedad küll, piduliku riietusega täiesti sobimatud. Oleks siis veel õhukese tallaga tennised, aga need tossud on ju sellised kobakad…

+8
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja teine asi: siin pakutakse kogu aeg, et kingi saab soodsalt taaskasutusest ja küsitakse, et kas teie pojad siis muul ajal kingi ei kanna – asi ei ole ju selles, et kingi ei oleks kapis (või poes) või nagu ei oleks raha kingade ostmiseks. See on praeguse aja mood ja noored tahavad sellega kaasas käia. See ei tähenda kaugeltki mitte, et aktusele mindaks mingite vanade jooksutossudega, ei. Lõpuaktuseks ostetakse enamikel juhtudel ikka uued tossud, mis tihtipeale maksavad rohkem kui nahkkingad.

Mul endal küll poisse ei ole, aga tean täiesti kindlalt, et selles küsimuses ma temaga kiskuma küll ei hakkaks.

Mood moeks, aga aktus on akadeemiline üritus, mille on siiski teatud etikett. Toss on spordi- ja vaba aja jalats. See ei tähenda, et pidulikus riietuses ja kingamudelite osas moodi järgida ei saaks. Lõige, värv, tegumood, muster jne.

Noor inimene peaks tõesti juba varakult teadvustama, et erinevates olukordades kantakse erinevaid riideid ja jalanõusid. See võib juba õige pea näiteks tööle kandideerides või avalikult esinedes vägagi oluline olla.

+9
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu kogemuse järgi pigem on seotud. Mul ei tule hetkel ühtegi tipptasemega kooli pähe, kus oleks nö kapuutsistumine lubatud.

Mingi korrelatsioon võib seal olla küll, aga korrelatsioon ei  tähenda kaugeltki alati põhjuslikku seost.

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seega siis kui kapuuts lubada, siis õppe kvaliteet koolis langeb, ning kapuutsi keelamisel tõuseb? 😀 Hea nali. Vaat kui hea lihtne siis mõnede koolide taset tõsta – keelaku kapuutsid ära ja korras! 😀 Kui põhjuslik seos olemas on, siis ju niimoodi töötabki.

+10
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lõpupidu oli täna väga ilus. Noored olid armsad ja maitsekad.  Oli stiilseid rohelisi ja halle, must valgeid ja siniseid ülikondi. Oli nii kingi kui tosse. Noor inimene oskab need välja kanda. Palju silmariivamad olid vanemad. Mõni oli vist otse aiamaalt tulnud.Kummaliselt lühikesed püksid ema jalas ja mitte esimeses nooruses rinnahoidja traksid kleidi alt turritamas teisel emal. Ja siis muidugi telefonid, mis paluti kohe alguses välja lülitada hakkavad ikka kusagil helisema. Aga noored olid tõesti kenad.

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma läbisin lõpuaktuste maratoni, viis aktust reedest teisipäevani. Noored olid kenad ja ilusasti riides, tüdrukud kenasti meigitud ja soengutega. Tossusid kandis paar poissi, muidu tosse ei märganud. Nii hoolega ei jälginud, aga tossud olid silmatorkavamad, seetõttu panin mõnda paari tähele. Üldiselt on noortel hea maitse.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lõpupidu oli täna väga ilus. Noored olid armsad ja maitsekad. Oli stiilseid rohelisi ja halle, must valgeid ja siniseid ülikondi. Oli nii kingi kui tosse. Noor inimene oskab need välja kanda. Palju silmariivamad olid vanemad. Mõni oli vist otse aiamaalt tulnud.Kummaliselt lühikesed püksid ema jalas ja mitte esimeses nooruses rinnahoidja traksid kleidi alt turritamas teisel emal. Ja siis muidugi telefonid, mis paluti kohe alguses välja lülitada hakkavad ikka kusagil helisema. Aga noored olid tõesti kenad.

Mina panin oma lapse põhikooli lõpuaktusel tähele, et kui emad olid kõik enam-vähem kenad ja ikka pidulikumalt riides, siis pooled isad olid tõesti nagu aiamaalt auto peale võetud – kantud teksades ja kortsus igapäevasärkidega. Torkas silma, sest igale lapsele tunnistust andes kutsuti ka vanemad ette ja tänati koostöö eest.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oli punaseid, tume- ja helesiniseid ülikondi, oli ka erkroosa ülikond klassikalises stiilis. Oli vahvast kangast pintsakuid ja pükse. Oli valgeid jooksutosse ja punaseid tenniseid. Oli pruune kingi sinise ülikonna juures (polnud eriti kena) ja musti kingi valge ülikonna juures. Oli ägedates pruunides-beežides toonides ülikondi-lipse-kingi ja ka vabaajarõivaid, mis nägid väga lahedad välja. Põhikooli, gümnaasiumi, baka ja magistri lõpetamised nähtud. Palju pilte samuti. Paljud siin räägivad akadeemilisest etiketist. Aga ka see etikett on ju pidevalt muutunud. Iga põlvkonnaga veidi. Siingi keegi kirjutas ühe tütarlapse lühikesest pükskostüümist kõrgkooli lõpuaktusel, mis oli väga stiilne ja asjalik, aga jalanõud rikkusid üldmulje – no kes oleks 20-30 aastat tagasi üldse midagi niisugust (lühikesed püksid) akadeemilisele üritusele selga pannud, saati veel teised stiilseks pidanud! Etikett muutubki tasapisi. Või kuidas me muidu meeste põlvikutest ja pannaldega kontsakingadest, uhketest kübaratest, naiste maani kleitidest ja küünarnukkideni kinnastest tänapäeva etiketini oleme jõudnud? Rääkimata  maksi-midi-mini heakskiitmisest aastate jooksul. Kõik need tossud ülikonnaga ei häiri varsti enam ühtki tulevast tööandjat, nagu siin keegi pelgas. Mood muutub meie silme all, etikett koos sellega (nagu ju ilmselgelt näha) ja eks inimeste suhtumine samuti. Edu noortele, teie päralt on maailm järgmised 30+ aastat vähemalt. Kuni ka nemad hakkavad kurtma uute noorte halva maitse üle 🙂 Ja jumal teab, mida nende lapsed lõpuaktusele selga panna soovivad!

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Torkas silma, sest igale lapsele tunnistust andes kutsuti ka vanemad ette ja tänati koostöö eest.

Väga kohutav komme. Palun ütle, mis koolis nii on, siis tean, et ei soovita tuttavatele. Nõo Gümnaasiumis oli vist kunagi selline komme, kas ka praegu, ei tea. Aktus oli seetõttu kohutavalt igav ning vanemad olid meganärvis.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Torkas silma, sest igale lapsele tunnistust andes kutsuti ka vanemad ette ja tänati koostöö eest.

Väga kohutav komme. Palun ütle, mis koolis nii on, siis tean, et ei soovita tuttavatele. Nõo Gümnaasiumis oli vist kunagi selline komme, kas ka praegu, ei tea. Aktus oli seetõttu kohutavalt igav ning vanemad olid meganärvis.

Kas tõesti tehakse seda juba kuskil ka põhikoolis? Ise vaatasin KSG gümnaasiumi lõpetamist ja seal pidid tõesti kõigi laste vanemad laval poseerimas käima 🙂

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis kool midagi niisugust korraldab?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah

Mu poeg lõpetas maakooli. Temal oli kikilips ja mittemust ülikond ja nahast king. Enamik teisi samas stiilis. Üks klassivend oli stiilse püstkraega särgi ja lipsuta, tumedate pükstega ja valgete tossudega. Üldmulje oli ikkagi stiilne ja pidulik kõigil. Valge toss on ilmselt küll moeröögatus ja aastate pärast vaadates tundub pildilt ehk veider, aga kindlasti polnud see miski mis hirmsasti häirinud oleks. Ja tõepoolest, põhikooli lõpp pole ka nii akadeemiline siiski veel. Nii pojal kui sel tossumehel kindlasti veel mitmeid koole lõpetada, kus juba peab oskama ka ülikonna ja kinga välja kanda, minu poeg lihtsalt soovis juba harjutada. Sugulane tüdruk, lõpetas ilusa kleidi ja kõrgete ketsidega, vot see kombo oli minu jaoks juba üle võlli, aga eks tal ole õigus ise valida, millega ta silma paista soovib

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eilne kogemus ühe kõrgkooli lõpuaktuselt. Suur osa lõpetajatest oli teinud väga hea valiku, aga eks oli ikka neid tossumehi ja -naisi ka. Midagi ei ole teha – noormees ülikonnas ja kingades jätab ikka hoopis teise mulje kui tossuga lõppev komplekt.

Sama kehtib tütarlaste kohta, kellest paljud ei oska isegi sobivaid kingi piduliku kleidi juurde valida. Ühel neiul oli väga äge lühike pükskostüüm, komplekt oleks sobivate kingadega ideaalne – stiilne, eriline, asjalik. Tema jalatsivalik olid tossud, mille tõttu jäi lapsik ja ebahuvitav üldmulje.

Inimene lõpetab ülikooli ja siis istub saalis mingi tädi, kes kritiseerib tema väljanägemist…

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas tõesti tehakse seda juba kuskil ka põhikoolis? Ise vaatasin KSG gümnaasiumi lõpetamist ja seal pidid tõesti kõigi laste vanemad laval poseerimas käima 🙂

Pole küll tsiteeritu, aga sattusin ka paari vaatama (sellise otsa küll ei komistanud, kus kõigi lõpetajate vanemaid kutsutaks, aga kiitusega lõpetanute vanemad on jah juba põhikoolis ka):

https://www.youtube.com/watch?v=Sr7Oo5GYklU

https://www.youtube.com/watch?v=Hc9C0DfkjvE

https://www.youtube.com/watch?v=I9NhW4PTfTc

Miks aktused üldse videosse võetakse ja kõigile avalikult vaadeldavaks riputatakse? Piirangute ajal arusaadav, oli ainuvõimalus kõigil osa saada, aga praegu?

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sest tihti palutakse aktusele tulla ainult paaril kõige lähedasemal, ei mahu saali ära. Teised vaatavad kodust. Ja mõni lõpetaja ise ka. Ammuilma enne koroonat oli nii. Vaatasin juba 13 aastat tagasi oma lapse aktust kodust. 3 aastat tagasi vaatas meie 80-aastane vanaema kodust.

+2
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 151 kuni 180 (kokku 202 )

Esileht Koolilaps Poiste jalanõud põhikool lõpuaktusel – tossud?