Creme brulee on ikkagi põletatud kreem!, mitte põletatud koor!
Aga ehk on hoopis põletatud muna õige?! Ikkagi kuus munakollast ses baasretseptis !!!
No nimetus tuleb siiski prantuse keelest, mis on põletatud kreem.
Nimetus nimetuseks, sisu loeb: kuumutatud muna!!!
Munad on teatud tüüpi “kreemi” väga oluline koostisosa – vaniljekreem, keedukreem jne. Creme brulees pole muna osakaal võrreldes kasutatud koorega üldse muna poole tasakaalust väljas. Mis sa öelda tahad, fondant koosneb ka enam vähem sama suures osas munadest?
Baasretseptis on 50 CL rõõska koort ning 6 munakollast. Üks munakollabe on keskmiselt 20 grammi, kuus seega 120 gr. Seega – kuhu poole kaalukauss kaldub – muna või koor?!
Endiselt pean naeruväärseks siinset tõsimeelset “arutelu” teemal “kuumutatud ja põletatud koor”.
See on valgusaastate kaugusel nii toidutegemise viisidest kui ka toiduterminoloogiast.