Esileht Ajaviite- ja muud jutud Pood, kus müüja ei tohi toetuda

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 237 )

Teema: Pood, kus müüja ei tohi toetuda

Postitas:
Kägu

Lugesin postitust, kus kirjutaja kurdab, et teda häirib, kui teenindaja istub töö ajal telefonis. Olen töötanud ühes tuntud rõivaketis, kus oli teenindajal keelatud kogu tööpäeva vältel istuda, sealjuures ka ennast leti või muu objekti vastu toetada. See on pood, kus käivad “test-ostjad”, kes on tegelikult juhtkonna poolt saadetud isikud, kelle ülesandeks on jälgida, kas poe külalisega käitutatkse nii nagu nende poolt seatud standarid ette näevad. Minu arvates paneb säärane tööandja poolne käitumine ja mentaliteet töötajat ettevõtet kartma ja põlgama, ise töötasin seal vaevalt kuu aega.

+106
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Palun nimetage need poed, ma sooviks neid vältida. See on ebainimlik, mida müüjatelt oodatakse. Ma ei pane pahaks kui müüja on telefonis või istub, pidev valveolek on kurnav ja täiesti ebavajalik.

+103
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul täpselt sama kogemus mis teemaalgatajal, töötasin ka väga lühikest aega. Poeks oli riidepood Armani Jeans Viru Keskuses.

+87
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Palun nimetage need poed, ma sooviks neid vältida. See on ebainimlik, mida müüjatelt oodatakse. Ma ei pane pahaks kui müüja on telefonis või istub, pidev valveolek on kurnav ja täiesti ebavajalik.

See kehtib peaaegu kõikide kaubanduskeskustes olevate poodide kohta.

+18
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

See on kaubanduses ülilevinud teema, et istuda/toetada ei tohi, kaameratest pisteliselt jälgitakse töötajaid.
Töötasin mõned aastad tagasi umbes kuu aega ühes elektroonikapoes (endine “kartulisalong”). Seal oli sama teema. Minu jaoks on ebainimlik 11 tundi päevas kivipõrandal seista mingites õhukese tallaga jalatsites. Keegi julges veel pakkuda, et naisterahvad peaksid kingi kandma. No ei!

+69
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Noa noa poes oli kunagi sama teema

+36
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tean peent öko-möko-vegan söögikohta Kristiines kus ei võinud isegi söögiriistu poleerides kuhugi toetuda. Kanda tohtis ainult musti tutipaelu ja musti õhukese tallaga jalanõusid. Need tuli ikka ise oma alampalga lähedasest palgast osta. Tipi purgi tühjendas juhtkond, teenindajad sealt midagi ei saanud. Arvukat admin personali tuli ette ja taha kummardada. Suhtuti ülbelt kui uus inimene neile kohe hinnasoodustust ei taibanud teha. Vaatamata sellele, et uus polnud neid mimme kõiki varem kohanudki.

+68
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Mina olen kahes poes töötanud. Ja mitte kummaski ei tohtinud toetada ega istuda too ajal.
Minu meelest on see normaalne, et müüa ei aela kuskil riiulitel ja ei lebota seinale toetades. Jätab räpaka mulje.

+4
-82
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu arust ei tohi pea kuskil istuda. Nõjatumise keelamine poes, kus ühtegi inimest ei ole, kõlab küll imelikult. Aga mulle tundub, et meie poed on nii inimtühjad, et seal pole lihtsalt midagi teha, kui inimesed nõjatumisest rääkima peavad. Ma olen nac aega HM-s töötanud ja meil oli üldiselt nii vähe töötajaid planeeritud, et kõigil oli koguaeg midagi teha, sest inimesed ikka tassibad asju laiali või küsivad abi. Istuda ja nõjatuda polnud võimalik, selleks olid pausid. Aga mida peaks mingis kampsunipoes tegema müüa, kel isegi pukki pole istumiseks, seda ma küll ei tea.

+35
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kanda tohtis ainult musti tutipaelu ja musti õhukese tallaga jalanõusid.

Ja muud seljas ei tohtinudki olla? See on küll räige vägivald!

+6
-25
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kanda tohtis ainult musti tutipaelu ja musti õhukese tallaga jalanõusid.

Ja muud seljas ei tohtinudki olla? See on küll räige vägivald!

Mustad teksad tuli ka ise osta, midagi oleks vist kompenseeritud, aga minu tütar seal nii kaua ei olnud. Üleval oli odavast kortsuvast liruriidest pluus. Seda oli ainult üks, õhtul pesid, hommikul triikisid…

+35
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu arust ei tohi pea kuskil istuda. Nõjatumise keelamine poes, kus ühtegi inimest ei ole, kõlab küll imelikult. Aga mulle tundub, et meie poed on nii inimtühjad, et seal pole lihtsalt midagi teha, kui inimesed nõjatumisest rääkima peavad. Ma olen nac aega HM-s töötanud ja meil oli üldiselt nii vähe töötajaid planeeritud, et kõigil oli koguaeg midagi teha, sest inimesed ikka tassibad asju laiali või küsivad abi. Istuda ja nõjatuda polnud võimalik, selleks olid pausid. Aga mida peaks mingis kampsunipoes tegema müüa, kel isegi pukki pole istumiseks, seda ma küll ei tea.

Kui riidepoes üldse töötada, siis just sellises poes nagu H&M või Zara, kus kogu aeg on tegevust. Pidev ringi liikumine ei väsita pooltki nii palju, kui lihtsalt seismine.

Ja on selliseid väiksemaid riidepoode, kus tohib istuda. Olen ka suurtes kaubanduskeskustes näinud, müüjal pukk leti taga ning istub seal. Järelikult normaalne juhtkond. Poodide nimesid ei mäleta. Üks vist on mingi teksapood Viru teisel korrusel.

+52
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

.

+19
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
kitah

on hulk piinamisviise, mis kasutavad sundasendeid või mingi tegevuse ärakeelamist, mh ka nt et ei lasta keha kergendada. tundide viisi sirgelt seista oli saksa ja jaapani surmalaagrites üks tavalisemaid, samuti ei tohtinud vangid roojata ega midagi (ka meil harrastatakse seda viimast, et nt kassiir ei tohi tundide viisi kempsu minna). mõttekoht ülemustele? nimelt tahaksin ma neid sellise nõudmise peale nii ööpäevaks kas randmeid- või pahkluid pidi üles riputada …
ma kaebaks kuskile meditsiiniasutusele seda ja tekitaks kohtukeissi. huvi pärast – kaua nt auvahtkonnad seisavad, kuni vahetus tuleb? kindlasti mitte 11 tundi.

+60
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oii

Neid poode ja ka söögikohte on niiii niii palju kus ei tohi istuda, astuda ja tore üldse et hingata võid. Ajuvaba täiesti.

+31
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kaua nt auvahtkonnad seisavad

Kadriorus vahipataljoni auvahtkond seisab kaks tundi. Siis toimub vahetus.

+38
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

on hulk piinamisviise, mis kasutavad sundasendeid või mingi tegevuse ärakeelamist, mh ka nt et ei lasta keha kergendada. tundide viisi sirgelt seista oli saksa ja jaapani surmalaagrites üks tavalisemaid, samuti ei tohtinud vangid roojata ega midagi (ka meil harrastatakse seda viimast, et nt kassiir ei tohi tundide viisi kempsu minna). mõttekoht ülemustele? nimelt tahaksin ma neid sellise nõudmise peale nii ööpäevaks kas randmeid- või pahkluid pidi üles riputada …

ma kaebaks kuskile meditsiiniasutusele seda ja tekitaks kohtukeissi. huvi pärast – kaua nt auvahtkonnad seisavad, kuni vahetus tuleb? kindlasti mitte 11 tundi.

Meie terviseamet ja muud asjapulgad nendes piinamisviisides küll midagi paha ei leia olevat.

+13
-1
Please wait...

Postitas:
kitah

aga nt Buckinghami palee ees või Kremlis?

+1
-2
Please wait...

Postitas:
kitah

Meie terviseamet ja muud asjapulgad nendes piinamisviisides küll midagi paha ei leia olevat.

sest keegi pole kaevanud. pole pretsedenti ilmselt.

+20
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Istumine mind ei häiri, aga telefonis müüja küll töö ajal olla ei tohiks.

+16
-19
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu meelest on see normaalne, et müüa ei aela kuskil riiulitel ja ei lebota seinale toetades. Jätab räpaka mulje.

Okei, sellest saan aru, et riiulite ja seinte najal lösutav inimene ei jäta korrektset muljet ja üldse, need pole toetumiseks mõeldud.

Aga müüjal peaks leti taga olema vähemalt pukk istumiseks. Kui kliente parasjagu pole, siis istub. Igasuguse istumisvõimaluse puudumine tundub mulle (kes ma seda kaubanduskeskuste-söögikohtade maailma ei tunne – võibolla peaks ütlema: õnneks), ebainimlik ning need teemad on Perekoolist päris jahmatavad lugeda.

Võrdluseks: meie (väikelinna) Coopis kassapidajad vähemalt istuvad, viskavad teises kassas istuva kassapidaja ja tuttavate klientidega naljagi. Kuigi palk on kindlasti ka väike, on õhkkond vähemalt inimlik.

+49
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://maaleht.delfi.ee/tasubteada/kas-vaikepoe-muuja-tohib-too-ajal-istuda?id=75530723

https://www.tooelu.ee/et/uudised&nID=1217

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

aga nt Buckinghami palee ees või Kremlis?

Kremlis ei tea, Buckinghami ja Windsori palee auvahtkond vahetub samuti iga kahe tunni tagant.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Okei, sellest saan aru, et riiulite ja seinte najal lösutav inimene ei jäta korrektset muljet ja üldse, need pole toetumiseks mõeldud.

Aga müüjal peaks leti taga olema vähemalt pukk istumiseks. Kui kliente parasjagu pole, siis istub. Igasuguse istumisvõimaluse puudumine tundub mulle (kes ma seda kaubanduskeskuste-söögikohtade maailma ei tunne – võibolla peaks ütlema: õnneks), ebainimlik ning need teemad on Perekoolist päris jahmatavad lugeda.

Võrdluseks: meie (väikelinna) Coopis kassapidajad vähemalt istuvad, viskavad teises kassas istuva kassapidaja ja tuttavate klientidega naljagi. Kuigi palk on kindlasti ka väike, on õhkkond vähemalt inimlik.

Miks sa arvad, et rõivapoes palk parem on kui kassapidajatel?

+4
-2
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Toidupoodide kassapidajad istuvad ikka linnas ka.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas need kõik pole miinimumpalgalised töökohad? Sel juhul istugu, olgu telefonis, lahendagu ristsõnu, lakkigu kas või küüsi. Peaaegi et siis kui vaja teenindada seda ka teevad.

+31
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ka Montoni poes Kristiines ei tohtinud istuda. Statoili teenindusjaamades ka mitte.

+16
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Testostja ehk Mystery shopper

Neid kasutatakse ka Lottemaal, ei tea kas keegi nüüd veel sinna tahab minna)
Guugeldades “Mystery shopper” leiab töökuulutuste järgi poed kus neid kasutatakse. Ei poolda ka sellist metoodikat, teenindust peab lihvima juhi vahetu käe all, mitte kaamerate ja sisseostetud teenuse abil

+28
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Humanas ka ei tohi 11h vahetuse jooksul istuda. Kui istudki, siis kohe on kontorist kõne ja hoiatus sisekorraeeskirjade rikkumise eest. Hetkel töötan ühes kohvikus, kus õnneks on see lubatud, samuti tohib telefonis olla, kui on vaiksemad tunnid. Ilmselt asi selles, et tegu on väikese pereettevõttega ja omanikud enne oma firma loomist on ise ka klienditeenindajatena töötanud. Ka palk on parem, 1000 eurot saame kätte. Eks see selgitab ka seda, miks meil viimase 3 aasta jooksul on vahetunud vaid üks töötaja ja see kolis ka välismaale. Arenguvestlusel on omanikud ka öelnud, et kui kasumit ei tule nii palju kui nad sooviksid, siis esimese asjana tõstetakse veidi hindu ja otsitakse võimalusel odavamaid toorainete tarnijaid, kui et minnakse töòtajate palkade kallae.

+38
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina olen kahes poes töötanud. Ja mitte kummaski ei tohtinud toetada ega istuda too ajal.

Ma ei tea, mis orjapidamis-stiilis need poed olid, kus sina töötasid, aga mingid normaalsed kohad need olla ei saanud.

Olen ka nooremana mitu aastat kahes poes töötanud ja mõlemas võis nii istuda kui toetuda. Kliendi jaoks pidime alati olemas olema, aga kui klient tooteid proovis, võisime istuda või muude asjadega tegeleda. Peaasi on ju, et klienti ei ignoreeri.

+10
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 237 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Pood, kus müüja ei tohi toetuda