Esileht Väikelaps Pooleteise aastane laps ja pidev ving

Näitan 23 postitust - vahemik 1 kuni 23 (kokku 23 )

Teema: Pooleteise aastane laps ja pidev ving

Postitas:
Kägu

Vahel ma ikka mõtlen, et miks just minul peab niiiii raske laps olema. Iga asi on nii kuradima keeruline.

Laps pole kordagi terve öö jutti maganud. Nüüd hädaga oleme saanud selle, et tõuseme hommikul kell 6 üles. Aga ärkab öösel päris mitu korda. Õnneks uinub kiiresti uuesti. Ja, siis kuulen ümberringi, kuidas paljudel lapsed magavad ammu terve öö. Või ärkavad 8-9 aeg. Nagu mismoodi?

Ja viimased paar kuud ta ainult jonnib. Koguaeg. Ei saa oma tahtmist, siis hakkab peaga taguma, viskab vibusse. Karjub, vehib kätega, viskab pikali. Mängida ühegi mänguasjaga ei taha. Ainult kõikvõimalike asjade otsas turnida ja korraldada segadust. Ma isegi ei suuda meenutada, millal oli viimati päev, kus ta olekski hea tujuga ärganud ja olnudki terve päev heas tujus. Ma olen lihtsalt niiiii väsinud sellest kõigest ja niii kade nende emade peale, kel lapsed rahulikud ja ei karju päevast päeva. Mul mitu sõbrannat, kellel alla 2a lapsed ja no ei ole sellised… suudavad rahulikult vahepeal istuda süüa või mängivad omaette…

Ma isegi ei tea, mis mu postituse mõte on. Võibolla lihtsalt välja elada ja loota, et ütlete, et teil ka nii.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ta võibolla ei oska ennast nii selgelt sõnadega väljendada ja see frustreerib. Ta saab poole aasta pärast kaheseks, jällegi arenguetapp kus toimuvad suured muutused. Ka tagumiste purihammaste lõikumine võib endast välja ajada. Une kohta ei oska midagi tarka kosta,minge lihtsalt õue mänguväljakule ja las väsitab ennast, snäkk paki ka kaasa.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks ta nõiaring on. Laps peegeldab väsinud vanemat ja väsitab teda seda enam. Või vastupidi.

Väljas käimine on hea soovitus. Võimalus kindlates piirides omatahtsi tegutseda ja avastada. Ja emale regulaarne omaette olemise võimalus.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul sama vana laps ja väga tuttav käitumine. Laps ärkab öösel mitu korda kui on üleväsinud või päevaemotsioonid on tugevad olnud. Enamasti ma eiran ja magab ise edasi.  Ööd hakkas jutiga magama 3-4 kuud tagasi kui võõrutasin rinnast. Ööuni on 19-5( harva 6).

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul 7a ka ei maga tervet ööd jutti. 1,5a ta ärkas igal ööl mitu korda ja nuttis igal ööl 10min kuni 2h jutti. Ei olnud lihtne. Lapsi on mul kaks, teine laps on palju parem magaja, aga tema on jonnija. Ja mõnikord on see ikka pagama tüütu. Algas jonnimine u 1a3k vanuses ja ning kestab juba kunagi ei tea mis hetkel miski talle ei sobi ja jälle ving lahti läheb. Rääkida oskas juba väga vara ja oskab suurepäraselt ennast väljendada. Aga tean, et see jonn möödub üks hetk ja see lohutab.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Esiteks ütlen, et mind ennast väga häirib sõna jonn eriti nii pisikeste puhul. Nad ju ei oska end muud moodi väljendada kui sõnad on vähesed ja emotsioonid käivad aju arengu tõttu üle pea. Lisaks hammaste tulek, oma keha piiride tundma õppimine, teiste reaktsioonide õppimine ja kõik muu, mis käib selle inimeseks kasvamisega kaasas. Aga oled tunnustust väärt, et sõnastasid oma ‘kadeduse’, mis tegelikult pole ju paljudele võõras. Ikka tunduvad teiste lapsed ideaalsemad ja lihtsamad. Tegelikult läheb enda elu ka lihtsamaks, kui korrigeerida oma ootusi lapsele, püüad neid mõista ja nende maailma avastamist toetada (no väga lahe, et turnib ja oma keha proovile paneb… Püüa siis mängukal või kuskil turvalises kohas (babysport vms huviring)  talle seda pakkuda, et muul ajal saaks rahulikumalt võtta)

Soovitan ntks Tanel Jäppineni või Jess lapsed kontosid jälgida Instagrammis või lugeda/osaleda mingil vanemluskoolitusel. Seal on palju head nõu, kuidas täiskasvanuna oma tunnetega hakkama saada  ja sealjuures lastele heaks eeskujuks olla ja neid kasvamisel toetada. Kui inglise keel ka variant, siis Janet Lansbury podcast Unruffled mulle endale väga meeldib.

Loodan, et saad miskit ka ainult endale teha (trenn vms) ja vahel puhata. Siis ka rohkem jaksu lapse jaoks olemas olla.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Esiteks ütlen, et mind ennast väga häirib sõna jonn eriti nii pisikeste puhul. Nad ju ei oska end muud moodi väljendada kui sõnad on vähesed ja emotsioonid käivad aju arengu tõttu üle pea. Lisaks hammaste tulek, oma keha piiride tundma õppimine, teiste reaktsioonide õppimine ja kõik muu, mis käib selle inimeseks kasvamisega kaasas. Aga oled tunnustust väärt, et sõnastasid oma ‘kadeduse’, mis tegelikult pole ju paljudele võõras. Ikka tunduvad teiste lapsed ideaalsemad ja lihtsamad. Tegelikult läheb enda elu ka lihtsamaks, kui korrigeerida oma ootusi lapsele, püüad neid mõista ja nende maailma avastamist toetada (no väga lahe, et turnib ja oma keha proovile paneb… Püüa siis mängukal või kuskil turvalises kohas (babysport vms huviring) talle seda pakkuda, et muul ajal saaks rahulikumalt võtta)

Soovitan ntks Tanel Jäppineni või Jess lapsed kontosid jälgida Instagrammis või lugeda/osaleda mingil vanemluskoolitusel. Seal on palju head nõu, kuidas täiskasvanuna oma tunnetega hakkama saada ja sealjuures lastele heaks eeskujuks olla ja neid kasvamisel toetada. Kui inglise keel ka variant, siis Janet Lansbury podcast Unruffled mulle endale väga meeldib.

Loodan, et saad miskit ka ainult endale teha (trenn vms) ja vahel puhata. Siis ka rohkem jaksu lapse jaoks olemas olla.

Naljakas. Igakord kui lapse vanavanemad külas käivad ja laps peaks nutma ning ütlevad a la “miks sa jälle jonnid vms” tahaks ma neid millegagi visata, sest arvan täpselt nii nagu Sina välja tõid:D Ja nüüd ma tegin seda sama täpselt ise. Saan täiesti aru, et ei oska ta enda tundeid väljendada ja võibolla hammaste tulek valmistabki meelehärmi. Tõenäoliselt tulebki mul endaga tööd teha, et närvid korras püsiks. Välja tooduid lehti olen juba pikalt jälginud.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Laps on laps, eeldad temast liiga palju. Nii vana ei peagi oskama üle 5-10 minuti üksi mängida. Ka öised ärkamised on veel normaalsed. Tundub, et sulle endale on hoopis vaja vaheldust ja aega. Leia lapsele lasteaiakoht või mängurühm, saab tema päevale vaheldust ning sina samuti veidi puhkust.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul esimene laps oli sarnane – umbes 1a3k ja phmt neljani välja.
Ei olnudki paremat lahendust kui minna end täiendama vanemluse osas, loota heale tugivõrgustikule ja vahepeal lihtsalt ära kannatada. Saime käitumise natuke paremaks kui hakkas rääkima, teise lapse tulek muutis ka  rahulikumaks ja mõistvamaks.

Meil ärkas öösiti, sest sõi rinda ja kui lõpetasime selle ära hakkas magama öö läbi. Samas päevunne saada on olnud alati missioon, vahepeal ka 4h selle alla matnud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vahel ma ikka mõtlen, et miks just minul peab niiiii raske laps olema. Iga asi on nii kuradima keeruline.

Laps pole kordagi terve öö jutti maganud. Nüüd hädaga oleme saanud selle, et tõuseme hommikul kell 6 üles. Aga ärkab öösel päris mitu korda. Õnneks uinub kiiresti uuesti. Ja, siis kuulen ümberringi, kuidas paljudel lapsed magavad ammu terve öö. Või ärkavad 8-9 aeg. Nagu mismoodi?

Ja viimased paar kuud ta ainult jonnib. Koguaeg. Ei saa oma tahtmist, siis hakkab peaga taguma, viskab vibusse. Karjub, vehib kätega, viskab pikali. Mängida ühegi mänguasjaga ei taha. Ainult kõikvõimalike asjade otsas turnida ja korraldada segadust. Ma isegi ei suuda meenutada, millal oli viimati päev, kus ta olekski hea tujuga ärganud ja olnudki terve päev heas tujus. Ma olen lihtsalt niiiii väsinud sellest kõigest ja niii kade nende emade peale, kel lapsed rahulikud ja ei karju päevast päeva. Mul mitu sõbrannat, kellel alla 2a lapsed ja no ei ole sellised… suudavad rahulikult vahepeal istuda süüa või mängivad omaette…

Ma isegi ei tea, mis mu postituse mõte on. Võibolla lihtsalt välja elada ja loota, et ütlete, et teil ka nii.

Selles vanuses laps võib vabalt veel öösel ärgata. Minu esimene hakkas öö läbi magama ca kolmeaastaselt. Süüa ega juua öösel ei saanud, lihtsalt virgus, mina patsutasin teda korra ja siis ta magas edasi. Igaks juhuks tasub mõelda ka, et ega ta päeval liiga pikalt ei maga ja ega lõunauinak ööunele liiga lähedal pole. Aga kindlasti peab päeval magama, muidu saab närvisüsteem üle koormatud liigselt ja ongi tuju paha. Teine oluline asi on lapse väsitamine. Kõige parem oleks, kui saaksid kaks korda päevas temaga õues käia. Kõigepealt väsitad lõunaune jaoks ja siis õhtuune jaoks. Nii see paraku on, selles vanuses on jalad all, huvi maailma vastu suur, energiat palju, aga mõistust veel vähevõitu 🙂 Hoia kindlat päevarežiimi, siis on elu palju lihtsam. Tead, millal sinu jaoks paus tuleb. Mängimiseks anna nn päris asju, need on palju huvitamad kui mänguasjad. Kui süüa teed, siis anna potte ja panne talle ka, puulusikaid,millega potis “sööki” segada jne jne.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul sama vana laps ja väga tuttav käitumine. Laps ärkab öösel mitu korda kui on üleväsinud või päevaemotsioonid on tugevad olnud. Enamasti ma eiran ja magab ise edasi. Ööd hakkas jutiga magama 3-4 kuud tagasi kui võõrutasin rinnast. Ööuni on 19-5( harva 6).

vaene laps, 19.00 juba ööunne… Ja siis te imestate, et ei saa perekonnana toimida ning normaalselt magada.

+1
-2
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Mul sama vana laps ja väga tuttav käitumine. Laps ärkab öösel mitu korda kui on üleväsinud või päevaemotsioonid on tugevad olnud. Enamasti ma eiran ja magab ise edasi. Ööd hakkas jutiga magama 3-4 kuud tagasi kui võõrutasin rinnast. Ööuni on 19-5( harva 6).

vaene laps, 19.00 juba ööunne… Ja siis te imestate, et ei saa perekonnana toimida ning normaalselt magada.

Mis vaene laps? Mis ta peaks vägisi last üleval hoidma ja kell 9 ööunne panema? Lapsed ongi erineva režiimiga.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väike tõepõhi siiski ju on: isegi kui on väga lõokese tüüpi ema, kelle jaoks ongi normaalne iga päev kell viis ärgata ja rõõmsalt päeva alustada, siis sellist aega, kus tööl käiv teinepool saaks lapse üle võtta, jääb ööpäeva ikka vähe. Aga ma ütleks siis ennekõike, et vaene ema, mitte vaene laps 🙂

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis mõttes ei saa perekonnana toimida?  Algul hoidsin 8ni, aga see oli lapse piinamine.  Mulle endale on 6-7h und normaalne.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis mõttes ei saa perekonnana toimida? Algul hoidsin 8ni, aga see oli lapse piinamine. Mulle endale on 6-7h und normaalne.

Super siis, kui sa kõigega rahul. Ära siis hädalda ka.

Minu jaoks oleks see maailmalõpp.

Olen kolme lapse ema, kõik läksid imikuna ööunne umbes 22.00 paiku, magasid terve öö, ärkasid söömiseks 5-6 ajal ja seejärel magasid edasi ca kuni 12.00. Väga mõnus.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis mõttes ei saa perekonnana toimida? Algul hoidsin 8ni, aga see oli lapse piinamine. Mulle endale on 6-7h und normaalne.

Olen kolme lapse ema, kõik läksid imikuna ööunne umbes 22.00 paiku, magasid terve öö, ärkasid söömiseks 5-6 ajal ja seejärel magasid edasi ca kuni 12.00. Väga mõnus.

Pole hädaldanudki. Lihtsalt kommenteerisin postitust, et iga laps ei magagi ühtemoodi. Minu mõlemad lapsed on sünnist saati varakult magama minejad ja meile see sobib. Saab kvaliteetaega mehega veeta

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oled kohe aasta ema kandidaat, kuna sinu lapsed magasid kõik ühtemoodi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Esimese klassi laps ja selline vingumine koguaeg, et anna kannatust 😀

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui tahad hommikul pikemat und saada, pead tal päevast und piirama või öhtusesse hiljem panema.Arvuta kokku nädala lõikes palju laps kokku magab päevas. Siis arvuta välja mis kell ta peaks õhtul magama minema hommikul sinu soovitud ajani magamiseks. Muutus ei tule kohe aga kahe nädala jooksul peaks olema hommikune uni pikem.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui tahad hommikul pikemat und saada, pead tal päevast und piirama või öhtusesse hiljem panema.Arvuta kokku nädala lõikes palju laps kokku magab päevas. Siis arvuta välja mis kell ta peaks õhtul magama minema hommikul sinu soovitud ajani magamiseks. Muutus ei tule kohe aga kahe nädala jooksul peaks olema hommikune uni pikem.

kusjuures alati ei toimi hiljem magama panemine. Kui mina panen 7-kuuse lapse magama kell 19, siis ta ärkab ikka 7-8. Kui on juhtunud hiljem ntx 21,22,23 – ärkab ikka 7-8. 😀

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

kusjuures alati ei toimi hiljem magama panemine. Kui mina panen 7-kuuse lapse magama kell 19, siis ta ärkab ikka 7-8. Kui on juhtunud hiljem ntx 21,22,23 – ärkab ikka 7-8. 😀

Kas oled proovinud 2 nädalat järjest hiljem magama panna. Kui üks kord natuke hiljem magama lähen, ärkan ka samal ajal hommikul. Kui kella keeratakse siis nädala pärast lähen iga õhtu hiljem ja ärkan iga hommik hiljem.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui on juhtunud hiljem ntx 21,22,23 – ärkab ikka 7-8. 😀 Kas oled proovinud 2 nädalat järjest hiljem magama panna.

… ja toimiv unerežiimi nihutamine käib vähehaaval, kuni pool tundi kinnistumiseks kuluva paari nädala kohta. 2-4 tundi tavapärasest hiljem magama pannes ongi kõik sassis.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meie peres lähevad lapsed magama 22, magavad 8ni. Ka 1.5aastane. Sellised lapsi, kes läheks 8-9magama ja magaks 8ni on vähe olemas. Ei tasu endale illusioone luua lapse unevajaduse osas

+2
-1
Please wait...

Näitan 23 postitust - vahemik 1 kuni 23 (kokku 23 )

Esileht Väikelaps Pooleteise aastane laps ja pidev ving