Ma ikkagi tegelikult ei saa aru, kuidas sportlased mõtlevad? Telgitaguseid ka üldse ei tea. Et kas tegemist ongi puhtalt lollusega (ei tea, ei saa millestki aru, pole uudiseid lugenud ja ei huvita ka, mis maailmas toimub) või on seal ikkagi mingid muud põhjused – rahalised? Varasem seotus vene sportlastega/klubidega vms? Et, kust täpselt tuleb nii paljudel spordialadel see mentaliteet, et proovime ikka kõik sõbrad edasi olla?
Saan aru, et mingite spordialade ühingute ja rahvusvaheliste üksuste juhtkondades on palju venelasi ja seetõttu surutakse Venemaa poliitpropagandat nende kaudu tervele maailmale peale nagu igalt poolt mujalt august, kuhu venelased on ligi saanud. Aga üksiksportlase tasandil, eriti veel seda nii hea ja maineka sportlase puhul nagu KK, ei saa ma sellisest kurjuse kummardamisest ikkagi tegelikult aru. Tahaks hirmsasti loota, et seal taga on lihtsalt rumalus, aga kahjuks vägisi hakkab tunduma, et tegemist ongi maailmavaatelise küsimusega või siis olukorraga, kus raha nimel ongi ok olla vägistajate ja mõrvaritega ühes paadis, pappi tiksub ju.
Võime siin ju diskuteerida selle üle, et aga äkki üks või teine venelane pole süüdi või on tegelikult hea ja lääneliku suhtumisega (nt sportlane, kellega tehakse koostööd). Aga reaalsus on see, et me ei tea seda tegelikult keegi, mida üks venelane oma peas mõtleb. Olen täiesti kindel, et isegi, kui konkreetne indiviid ei salli Putinit, siis oma ühtset ja tugevat Venemaad tahab ta ikka. Lihtsalt keegi teine võiks pukis olla. Mõtteviis ja mall, et nemad on impeerium ja kõigist paremad ning lähevad teistele kultuuri viima, kasvõi nö tule ja mõõgaga ja isegi siis, kui keegi nende kultuuri ei taha, teeb venelased terve rahvusena väga ebausaldusväärseks. Kas kõik, kes arvavad, et ikkagi kõik venelased pole süüdi, on unustanud Eesti valimistulemused? Neid kapiputiniste on väga palju, ebanormaalselt palju. Sellepärast, minu arvates, ongi ainuõige nulltolerants hetkel.
Aga leiame siis halva juures ka midagi head….on tore, kui kõik need kapiputinistid siiski päevavalgele tulevad. Varjatud vaenlasega võidelda on nagu keerulisem.