Esileht Ajaviite- ja muud jutud postimees tühistas kaia kanepi

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 79 )

Teema: postimees tühistas kaia kanepi

Postitas:
OriginalTaste

Muidugi ei tea, kui mu karjäär praeguses ametis hakkaks näiteks vanuse tõttu ühele poole saama (räägin ainult endast, mitte kellestki muust), äkki viimases pingutuses kuidagigi rahakraane veel lahti hoida tõesti murraksin oma veendumusi ja haaraksin igast võimalusest. Ükskõik millisest, ükskõik kus, ükskõik kellega.

Praegu läksid rahakraanid kinni hoopis. küsimus ei ole mängus, teises sportlases – vaid põhimõtetes.

Muidugi on asi põhimõttes, sellest ju räägingi.

Teooriast aga siiski.

Äkki kellelgi kuskil (kuskil, keegi, suvaline, konkreetsele loole kindlasti vihjamata) äkki isegi võiks enne pensile jäämist tulla pähe idee rahakraanist veel viimast tilgutada, ükskõik mis vahenditega ja ükskõik mis põhimõtte vastaselt, mestides kellega iganes. Või mis?

Kui elad kusagil eestis kus on ka vene lapsed ja sinu lapsed mängivad nende venelastega õues palli, siis tuleks eestlastest vanemad ajalehe kaudu tühistada ja pidada neid riigireeturiteks kuna ukrainas käib sõda. Sõda alustasid venelased, aga hoopis eestlased on kurjategijad.

Kaia lugu on edukas näide kuidas ajakirjandus teadlikult puhub massid lõkkele ja see mass kaotab igasuguse aru. 1940ndad aastat tulevad väga väga meelde, kuidas paljude eestlaste kohta artikleid treiti, on nad nõukogude võimu vastu, küll nad olid spioonid, kulakud. Tegelikult nö paljud kultuuritöötajad tahtsid oma konkurentidest lihtsalt lahti saada, neid tühistada ja siberisse saata.

+7
-32
Please wait...

Postitas:
nimetamats

Muidugi ei tea, kui mu karjäär praeguses ametis hakkaks näiteks vanuse tõttu ühele poole saama (räägin ainult endast, mitte kellestki muust), äkki viimases pingutuses kuidagigi rahakraane veel lahti hoida tõesti murraksin oma veendumusi ja haaraksin igast võimalusest. Ükskõik millisest, ükskõik kus, ükskõik kellega.

Praegu läksid rahakraanid kinni hoopis. küsimus ei ole mängus, teises sportlases – vaid põhimõtetes.

Teooriast aga siiski.

Äkki kellelgi kuskil (kuskil, keegi, suvaline, konkreetsele loole kindlasti vihjamata) äkki isegi võiks enne pensile jäämist tulla pähe idee rahakraanist veel viimast tilgutada, ükskõik mis vahenditega ja ükskõik mis põhimõtte vastaselt, mestides kellega iganes. Või mis?

Kui elad kusagil eestis kus on ka vene lapsed ja sinu lapsed mängivad nende venelastega õues palli, siis tuleks eestlastest vanemad ajalehe kaudu tühistada ja pidada neid riigireeturiteks kuna ukrainas käib sõda. Sõda alustasid venelased, aga hoopis eestlased on kurjategijad.

Kaia lugu on edukas näide kuidas ajakirjandus teadlikult puhub massid lõkkele ja see mass kaotab igasuguse aru. 1940ndad aastat tulevad väga väga meelde, kuidas paljude eestlaste kohta artikleid treiti, on nad nõukogude võimu vastu, küll nad olid spioonid, kulakud. Tegelikult nö paljud kultuuritöötajad tahtsid oma konkurentidest lihtsalt lahti saada, neid tühistada ja siberisse saata.

kui kindlalt tead ,et naabrist venelased  on putinistid siis nii ongi! Ilmselgelt tuleb lastel nendega suhtlemine keelata

+22
-6
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
hel007

Krt, saagu ükskord aru, et SÕDA ei ole lihtsalt poliitika.

Eriti veel selline sõda, mis on olnud nii uskumatult jõhker tsiviilelanikkonna suhtes. Kõik need õudused – süütute inimeste piinamised, hukkamised, teiste hulgas isegi laste grupiviisilised vägistamised – on mõne meelest lihtsalt poliitika!?

+31
-5
Please wait...
Postitas:
lehmalellepoeg

Postimees on väga erapoolik minu meelest hoopis abieluvõrdsust kajastades.

+4
-20
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Teooriast aga siiski.

kui kindlalt tead ,et naabrist venelased on putinistid siis nii ongi! Ilmselgelt tuleb lastel nendega suhtlemine keelata

Mis mõttes putinistid, kas lapsed saavad olla putinistid? Äkki nende vanemad on, aga kui ei ole teada ja lapsed mängivad omavahel sõbralikult? Praegu mulle küll kangastus juba keskaegne nõiajaht kus kari metsistunud inimesi nõuab kellegi üles poomist.

+9
-22
Please wait...

Postitas:
Nipitirike

Teooriast aga siiski.

kui kindlalt tead ,et naabrist venelased on putinistid siis nii ongi! Ilmselgelt tuleb lastel nendega suhtlemine keelata

Mis mõttes putinistid, kas lapsed saavad olla putinistid? Äkki nende vanemad on, aga kui ei ole teada ja lapsed mängivad omavahel sõbralikult? Praegu mulle küll kangastus juba keskaegne nõiajaht kus kari metsistunud inimesi nõuab kellegi üles poomist.

On teadaolev fakt, et osa venekeelsest kogukonnast ootavad, et suur Putin neid eestlaste käest päästma tuleks ja on veendumusel, et ukrainlased on kõik need õudused välja teeninud.  Ja tõepoolest polegi vaja selliste inimestega suhelda. Inimgrupika, kes ootavad sinu riigi hävimist.

Kanepit ei saa võrrelda hoovi lapsega, kes palli taob. Kanepil lasub Eesti riigi esindajana poliitiline vastutus. Rääkimata vastutusest enda sponsorite ees, kelleks on Eesti riik ja paljud ettevõtted.

+31
-6
Please wait...
Postitas:
Mette-Merithh

Ausaltöeldes ma olen veidi kõhkleval seisukohal, kas inimeste valedeks, sobimatuteks jne liigitamisel on tõesti õige lähtuda lihtsalt sellest, et inimene sündis venelaseks. Ma absoluutselt olen nõus, et kui tegu on Putinit ja sõda toetava inimesega, siis loomulikult nulltolerants, aga kui ta ei ole selline injmene? Kas ikkagi aastal 2023 on õige taga kiusata inimesi lihtsalt nende rahvuse tõttu. Ausaltöeldes mulle isiklikult tundub see ebanormaalne.

+14
-13
Please wait...

Postitas:
Lady_Red

Ma ikkagi tegelikult ei saa aru, kuidas sportlased mõtlevad? Telgitaguseid ka üldse ei tea. Et kas tegemist ongi puhtalt lollusega (ei tea, ei saa millestki aru, pole uudiseid lugenud ja ei huvita ka, mis maailmas toimub) või on seal ikkagi mingid muud põhjused – rahalised? Varasem seotus vene sportlastega/klubidega vms? Et, kust täpselt tuleb nii paljudel spordialadel see mentaliteet, et proovime ikka kõik sõbrad edasi olla?

Saan aru, et mingite spordialade ühingute ja rahvusvaheliste üksuste juhtkondades on palju venelasi ja seetõttu surutakse Venemaa poliitpropagandat nende kaudu tervele maailmale peale nagu igalt poolt mujalt august, kuhu venelased on ligi saanud. Aga üksiksportlase tasandil, eriti veel seda nii hea ja maineka sportlase puhul nagu KK, ei saa ma sellisest kurjuse kummardamisest ikkagi tegelikult aru. Tahaks hirmsasti loota, et seal taga on lihtsalt rumalus, aga kahjuks vägisi hakkab tunduma, et tegemist ongi maailmavaatelise küsimusega või siis olukorraga, kus raha nimel ongi ok olla vägistajate ja mõrvaritega ühes paadis, pappi tiksub ju.

Võime siin ju diskuteerida selle üle, et aga äkki üks või teine venelane pole süüdi või on tegelikult hea ja lääneliku suhtumisega (nt sportlane, kellega tehakse koostööd). Aga reaalsus on see, et me ei tea seda tegelikult keegi, mida üks venelane oma peas mõtleb. Olen täiesti kindel, et isegi, kui konkreetne indiviid ei salli Putinit, siis oma ühtset ja tugevat Venemaad tahab ta ikka. Lihtsalt keegi teine võiks pukis olla. Mõtteviis ja mall, et nemad on impeerium ja kõigist paremad ning lähevad teistele kultuuri viima, kasvõi nö tule ja mõõgaga ja isegi siis, kui keegi nende kultuuri ei taha, teeb venelased terve rahvusena väga ebausaldusväärseks. Kas kõik, kes arvavad, et ikkagi kõik venelased pole süüdi, on unustanud Eesti valimistulemused? Neid kapiputiniste on väga palju, ebanormaalselt palju. Sellepärast, minu arvates, ongi ainuõige nulltolerants hetkel.

Aga leiame siis halva juures ka midagi head….on tore, kui kõik need kapiputinistid siiski päevavalgele tulevad. Varjatud vaenlasega võidelda on nagu keerulisem.

+28
-3
Please wait...
Postitas:
Metsik Meeta

Ausaltöeldes ma olen veidi kõhkleval seisukohal, kas inimeste valedeks, sobimatuteks jne liigitamisel on tõesti õige lähtuda lihtsalt sellest, et inimene sündis venelaseks. Ma absoluutselt olen nõus, et kui tegu on Putinit ja sõda toetava inimesega, siis loomulikult nulltolerants, aga kui ta ei ole selline injmene? Kas ikkagi aastal 2023 on õige taga kiusata inimesi lihtsalt nende rahvuse tõttu. Ausaltöeldes mulle isiklikult tundub see ebanormaalne.

Ma olen samal seisukohal, sest minu meelest on selgelt näha, et asjad on täiega üle võlli. Nõus, et Putinit ja konkreetselt sõja toetamist on raske aktsepteerida, aga samas, kui see on inimese seisukoht, siis mul pole ju mõtet hakata teda ümber pöörama.

Rootsis oli umbes kümme aastat tagasi skandaal, kus grupp lollakaid antisemiite (vabandust) käisid mööda koole lastele loenguid pidamas, et holokaust on väljamõeldis ja isegi, kui see toimus, siis ei tapetud mitte kuus miljonit juuti vaid umbes paari tuhande ringis. Käisid ka meie laste koolis. Kui sellest kuulsin, siis ausalt öelda ihukarvad tõusid püsti, et kuidas selline asi üldse toimuda võib. Loomulikult pandi sellele lõpuks piir ja nad ei saa enam niimoodi mööda üritusi ringi tiirutada, et oma tõekspidamisi kuulutada, aga kogu see asi pani mind ikkagi sügavalt mõtlema.

Lõpuks tuleb mõista, et teise inimese arvamust, isegi kui see on ääretult rumal, tuleb lihtsalt aktsepteerida. No las tal siis olla see rumal arvamus. Ei pea temaga vaidlema või midagi tõestama hakkama. Ilmselt on ta mõjutatud igasugu konspiratsiooniteooriatest ja võibolla napib ka kooliharidust. Mingeid “tarku” tekste on ta ka lugenud ja nüüd joondub nende järgi. See on tema arvamus ja vangi teda selle eest panna ei saa.

+5
-22
Please wait...

Postitas:
hunden

Leht peaks olema erapooletu, mitte üksikinimest pooma.

Kohe näha, et nii mõnedki on kirjanduse tundides õppimise asemel hoopis magamisega tegelenud. Postimees pole mitte kunagi, alates selle asutamisest 19. sajandil, neutraalne ajaleht olnud.

+4
-3
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Teooriast aga siiski.

On teadaolev fakt, et osa venekeelsest kogukonnast ootavad, et suur Putin neid eestlaste käest päästma tuleks ja on veendumusel, et ukrainlased on kõik need õudused välja teeninud. Ja tõepoolest polegi vaja selliste inimestega suhelda. Inimgrupika, kes ootavad sinu riigi hävimist.

Kanepit ei saa võrrelda hoovi lapsega, kes palli taob. Kanepil lasub Eesti riigi esindajana poliitiline vastutus. Rääkimata vastutusest enda sponsorite ees, kelleks on Eesti riik ja paljud ettevõtted.

Nujah, venelased on suurrahvus, neil on kasulik olla venemaa meelne, sest venemaal on suur jõud mida eestil näiteks ei ole. Milleks siis olla väikeriigi poolt, kui suurriik on suurem? Tegelikult ei ole venelased teistmoodi kui ameeriklased või inglased või prantslased.

Elu on juhitud sellest mis on kasulik. Ka sina ju lähtud sellest. Samas usa kindral ütles täna välja – usa ei ole venemaaga sõjas, nato ei ole venemaaga sõjas. Aga pisike eesti on sõjas. Teised löövad ukrainale lõpuks käega, sest ukraina ei taha ise end aidata, aga väike eesti rebib oma kodanikud tükkideks ja lõpuks teeb kõike seda mida suuremad riigid ees teevad. Aga meie tühistatud eestlased, mis neist saab? Viskame minema? Nagu venelased ütlevad, küll baabad uued sünnitavad.

Ma ei tea mida Kanepi sulle teinud, aga mina küll tema otsust mängida venelasega koos ei pea hullemaks asjaks kui meie riigis on 30% venelasi ja kui on 9 mai pidustused pronksõduri juures, siis kõik eestlased kiristavad hambaid ja sõimavad üksteist, aga rohkemaks pole julgust.

+9
-20
Please wait...

Postitas:
temake

Eestlane on niikuinii orjarahvas tänapäevlgi, oleme põlvest põlve oma alistajatega koos elanud ja elame edaspidigi. Palju meie riigis elab eestlaste kõrval venelasi? Pea pooleks, ja ikka oleme nii uhked ja endist nii heal arvamusel, kuniks võime eks ole…

+4
-13
Please wait...

Postitas:
tervist

Ametnikud peavad ikka oma tööd ka tegema. Miks on väga selged ja konkreetsed otsused tegemata.  Kui Venemaa on kuritegelik riik, siis mida ootavad erinevad ametnikud.  Kas nad ootavad, et saaks kodanike peale sõrme vibutada, et oioioi nii  ikka ei tohi. Selge otsus, et kurjategijatega ei tee mingit tegemist ja kõigilt üritustelt tuleb kurjategijad kõrvaldada. Jube mugav on oma tegemata tööd varjata teiste süüdistamisega. Kui on tegemist kurjategeliku riigiga, siis miks ametnikud vastavalt ei käitu. Kus on selged otsused. Ja kui otsustamine on jäätud inimestele, tuleb ka leppida, et osade otsused ei meeldi. Selline olukord, kus alles peale inimese otsust hakatakse hurjutama ja hukka mõistma, on silmakirjalik. Kas ametnikud on ära ostetud Venemaa poolt, et nad ei julgeta otsuseid teha, et ei tohi võistelda ega esinda kuritegeliku riigi esindajatega ?

+2
-7
Please wait...

Postitas:
maarjaline

Eestlane on niikuinii orjarahvas tänapäevlgi, oleme põlvest põlve oma alistajatega koos elanud ja elame edaspidigi. Palju meie riigis elab eestlaste kõrval venelasi? Pea pooleks, ja ikka oleme nii uhked ja endist nii heal arvamusel, kuniks võime eks ole…

ma ütleks, et hoopis venelane on see orjarahvas, kes kummardab kangekaelselt oma patjuskat, ei arene ja on seejuures veel ülbe kah

+21
-4
Please wait...

Postitas:
arizona

Kui üks riik tungib kallale teisele. Tapab, vägistab, hävitab elusid ja kodusid, siis ei pea jääma erapooletuks. On olukordi, mis on must ja valge! Ja kui Kanepi soovib olla paadis mõrtsukate, lastevägistajate ja rüüstajatega, siis ei soovi ka mina enam temast midagi teada ja ühtegi tema mängu näha! Sellised inimesed peakski tühistama! Häbi, et selliseid eestlaseid üldse leidub!

See Angelina G. ei ole ju kedagi tapnud, rüüstanud ega vägistanud.

+9
-19
Please wait...

Postitas:
Amatöör

Viimasele, küsimus ei ole ainult Angelinas,  vaid tema suhtumises Ukraina sõtta. Need kes Sinimägedes lõhkusid ära Eesti sõduritele pandud mälestusmärgi või kes kannavad vene sümboolikat, et vägista ega tapa, vaid toetavad sõda.

+20
-4
Please wait...

Postitas:
tongi ott

ma ütleks, et hoopis venelane on see orjarahvas, kes kummardab kangekaelselt oma patjuskat, ei arene ja on seejuures veel ülbe kah

Kui Eesti talupojad uskusid paar sajandit tagasi heasse tsaari, siis Venemaal usuvad paljud vatnikud sellesse siiani. Lihtsalt bojaarid (oligarhid, ametnikud jne.) on pahad. Internet on täis videoid kus viletsuses elavad vatnikud viimases hädas oma tsaari poole pöörduvad. Läänes oleks see mõeldamatu, selleks on teised instantsid.

+16
-3
Please wait...
Postitas:
AmandaRosaalie

Minu meelest ka ei ole küsimus enam selles, et ta mängis konkreetse inimesega, aga suhtumises sõtta. Ja ma ei leia, et sarimõrtsuka toetamise keelamine on sõnavabaduse piiramine. Sarimõrtsukas on sarimõrtsukas, nulltolerants tema suhtes ning täielik hukkamõist on normaalse inimese käitumine. Tema toetamine ei ole.

Ja sõda on sõda, inimesi tapetakse, vägistatakse ja seda ei saa mõista ega lihtsalt poliitikaga põhjendada. Samuti ei saa öelda, et Ukraina on ise süüdi. Süüdi on ründaja, alati. Ei ole nii, et naine on ise süüdi, et mees teda peksab, mis ta siis vaatas vale pilguga, tegi liiga mageda supi või ei langenud kohe põlvili suu lahti, kui mees talle suhu anda tahtis. Süüdi on see peksev mees ja ainult tema.

+23
-4
Please wait...

Postitas:
Agathe

Maailmas ei ole just palju rahvusi, mis oleks oma keele, identiteedi ja isegi kultuurist kopsaka osa säilitanud pärast ca 900 aastat vallutamisi. Neid ehk on, me pole ilmselt ainsad, aga ükski orjameelne rahvas ei suudaks seda. Jap, väike teater on meie sees. Nii nagu oli meie esiisades, kes “kõigearmulise erra” eest mütsi maha võtsid…ja siis läksid nad koju ja mitte üks pagana vene, saksa, rootsi vms võim ei suutnud ära süüa meie keelt ega meelt. Minu vanavanaema oli mõisas virtin. Teenis sakslasi. Tipnes asi sellega, et kogu mõisnike rahvas tönkas eesti keelt, aga kaugeltki mitte kogu teenijarahvas, keda ju oli palju, ei rääkinud saksa keelt. Noh, bitte ja danke muidugi, aga juhiseid “mida sina pead meile täna serveerima kui sina seda ostetud saad” või “ütle, las Juhan paneb valmis jalutussõidu jaoks kolm hobust” pidi mõisaprovva või -valitseja andma ikka oma kehvemapoolses, aga ikka maakeeles.
Pisiasi? Või ei ole.
See, et meie kõrval elab inimesi, kes ei mõista ja põlgavad meie keelt ja kultuuri, ei tee meist orjarahvast.
Minu isiklikus vaates teeb see meist ägedama rahva. Nemad, õnnetud, ei suuda isegi 30 aastaga üht keelt ära õppida. Samas kui pea iga eestlane räägib mingil olmetasemel vähemalt kahes, sageli kolmes keeles.
Põhjendagu need võõramaalastest keeleoskamatud millega tahes, aga vähegi, no vähegi intelligentsele inimesele hakkaks elukohamaa keel selle ajaga ikka külge, isegi kui ta elab mingis enklaavis.
Selles olukorras mina ei tunne end kuidagi orjarahva liikmena vaid pigem pean naeru kõigi nende ponnistuste suhtes toppida eestlaste pähe mõtet, et “eestlased on orjarahvas” 🙂 Küsime nüüd otse, mis rahvustest on enamus Eesti liht- ja mustatöölistest, keda me eestlastena väga vajame ning väärikalt kohtleme, et nad meid teenindaksid? Nii…?

+19
-2
Please wait...

Postitas:
Amatöör

Venemaa esitas sõja lõpetamiseks uued nõudmised : vene keel riigikeeleks ja Ukraina ei tohi astuda Euroopa Liitu. Venelaste arusaam on, et Ukraina on nende käskida ja keelata. Ikka väga ülbed nõudmised

+19
-1
Please wait...
Postitas:
nodzu2007

Seda  https://sport.postimees.ee/7783725/sabalenka-eesootavast-duellist-ukrainlannaga-see-on-okei-kui-ta-mind-vihkab  uudist sobib Postimehel avaldada, aga Kanepi mängu tulemust mitte. Mitte midagi ei saa aru.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Maailmas ei ole just palju rahvusi, mis oleks oma keele, identiteedi ja isegi kultuurist kopsaka osa säilitanud pärast ca 900 aastat vallutamisi. Neid ehk on, me pole ilmselt ainsad, aga ükski orjameelne rahvas ei suudaks seda. Jap, väike teater on meie sees. Nii nagu oli meie esiisades, kes “kõigearmulise erra” eest mütsi maha võtsid…ja siis läksid nad koju ja mitte üks pagana vene, saksa, rootsi vms võim ei suutnud ära süüa meie keelt ega meelt. Minu vanavanaema oli mõisas virtin. Teenis sakslasi. Tipnes asi sellega, et kogu mõisnike rahvas tönkas eesti keelt, aga kaugeltki mitte kogu teenijarahvas, keda ju oli palju, ei rääkinud saksa keelt. Noh, bitte ja danke muidugi, aga juhiseid “mida sina pead meile täna serveerima kui sina seda ostetud saad” või “ütle, las Juhan paneb valmis jalutussõidu jaoks kolm hobust” pidi mõisaprovva või -valitseja andma ikka oma kehvemapoolses, aga ikka maakeeles.

Pisiasi? Või ei ole.

See, et meie kõrval elab inimesi, kes ei mõista ja põlgavad meie keelt ja kultuuri, ei tee meist orjarahvast.

Minu isiklikus vaates teeb see meist ägedama rahva. Nemad, õnnetud, ei suuda isegi 30 aastaga üht keelt ära õppida. Samas kui pea iga eestlane räägib mingil olmetasemel vähemalt kahes, sageli kolmes keeles.

Põhjendagu need võõramaalastest keeleoskamatud millega tahes, aga vähegi, no vähegi intelligentsele inimesele hakkaks elukohamaa keel selle ajaga ikka külge, isegi kui ta elab mingis enklaavis.

Selles olukorras mina ei tunne end kuidagi orjarahva liikmena vaid pigem pean naeru kõigi nende ponnistuste suhtes toppida eestlaste pähe mõtet, et “eestlased on orjarahvas” 🙂 Küsime nüüd otse, mis rahvustest on enamus Eesti liht- ja mustatöölistest, keda me eestlastena väga vajame ning väärikalt kohtleme, et nad meid teenindaksid? Nii…?

Eesti keel säilis sellest, et siin oli lihtsalt nii palju vaeseid. Kõik kes jõukaks said või said eriliste teenete eest vabamehe seisuse, st ta ei olnud küll aadlik, aga oli vaba inimene ja võis minna kuhu tahtis, siis need inimesed ei seltsinud enam vaestega vaid kolisid linna sakslaste juurde elama. Nemad rääkisid edasi saksa või vene keeles, isegi venelased peterburis rääkisid prantsuse keelt. St et vaesed eestlased jäid oma ruumi lõksu ja sellest säilis ka keel ja kombed. Kindlasti oli põhjuseks ka asukoht, eesti on euroopa lõpus ja teised rahvad siia elama tulla ei soovinud. Eestit küll vallutati küll poolakate, küll taanlaste, küll rootslaste või venelaste poolt, siis ikkagi meie maa jäi kohalikele. Meile ei tassitud siia ka võõraid orjarahvaid tööd tegema nagu ameerikasse viidi. Liivlased kadusid ikka täitsa ära, samas liivimaa oli kunagi nii suur.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Agathe

Meile ei tassitud siia ka võõraid orjarahvaid tööd tegema nagu ameerikasse viidi.

Nüüd on siis teised orjarahvad.
Aga okei. Sa räägid ju täpselt sama kui mina. Me säilitasime oma keele ja meele ning nüüd teevad sageli mustemad, rutiinsemad, vastikumad tööd meie eest ära teised rahvad. Nagu norralaste ropemaid toid teevad mh rootslased, rootslaste eest soomlased jne jne.

+9
-2
Please wait...

Postitas:
Tiaret

Ühes teemas kirjutad “Kaja Kanepi”, teises väikse tähega ja ise süüdistad tühistamises? Su kirjaviis näitab täpselt ära kui vähe sul üldse Kanepi tegemiste vastu kunagi huvi on olnud.

+2
-7
Please wait...
Postitas:
kolja

kaia kanepi on sportlane, võistelnud alati enda eest

Enamasti saavutussportlased on riigi ülalpidamisel, mille eest on tal ka esindusfunktsioon, mis antud juhul võiks välistada genotsiigi ja fašismi tolereerimise. Tõsi, Kanepi tasemega on peamine sissetulek juba erasponsorid, eks see annab võimaluse jobu või loll olla.

Samas tegelikult ongi selline esindusfunktsioon sportlastele mittevõimetekohane koorem, ilmselgelt on nende arusaamine asjadest keskmiselt alla kõigi inimeste keskmise, kuna nende fookus pole olnud hariduse (loe: mõtlemisvõime) hankimisel (ka nt Kanepi sai keskhariduse kätte alles 23-aastaselt), selles mõttes 0ngi veider, et keegi üldse ootab neilt mingit arukat seisukohta.

Stipp tuleks talt muidugi ära võtta (ega tal seda niikuinii vaja vist polegi).

+4
-5
Please wait...

Postitas:
kolja

Eestlane on niikuinii orjarahvas tänapäevlgi

Idiootne jutt. Orjameelse inimese jutt ka seejuures.

Muide, olen märganud, et orjarahva-idiootsust kipuvad rääkima soodad, kes samas jutustavad ka kremlimeelseid punkte ja tihti käib orjuse-jutt vastandumises Venemaaga- seetõttu lisan igaks juhuks, et Venemaal algas orjus enne kui mujal maailmas (mongolite invasiooniga) ja lõppes hiljem kui mujal (pärisorjus kaotati hiljem kui ülejäänud Euroopas,  19. sajandi keskel), mistõttu seal on orjust olnud märksa pikemaajaliselt kui mujal (sh Eestis) ja tegelikult taastus orjameelsuse kultiveerimine eriti intensiivselt eelmise sajandi algusest ning kestab siiamaani.

+10
-3
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Eestlane on niikuinii orjarahvas tänapäevlgi

Idiootne jutt. Orjameelse inimese jutt ka seejuures.

Muide, olen märganud, et orjarahva-idiootsust kipuvad rääkima soodad, kes samas jutustavad ka kremlimeelseid punkte ja tihti käib orjuse-jutt vastandumises Venemaaga- seetõttu lisan igaks juhuks, et Venemaal algas orjus enne kui mujal maailmas (mongolite invasiooniga) ja lõppes hiljem kui mujal (pärisorjus kaotati hiljem kui ülejäänud Euroopas, 19. sajandi keskel), mistõttu seal on orjust olnud märksa pikemaajaliselt kui mujal (sh Eestis) ja tegelikult taastus orjameelsuse kultiveerimine eriti intensiivselt eelmise sajandi algusest ning kestab siiamaani.

Hakkab pihta, jälle kremli punktid jne. Okei, eestlane ei ole orjarahvas, sest eestlased tõusevad üles, sakste või kasvõi oma valitsuse vastu. Eestlaseid võiks pidada leplikeks. Eestlased lepivad rohkemaga kui teised rahvad, aga ka eestlastel on oma mõõdupuu olemas. Kui sa kõike hindad läbi kremli, siis sa oled seestunud inimene, sest ei ole see kreml midagi nii kõikvõimas nagu arvad.

0
-7
Please wait...

Postitas:
Maikuu

Ju meil siis on elu päris ok, et inimesed ei soovi protestida. See aga mõnedele ei sobi ja püüavad meeleheitlikult maalida pilti, et KÕIK on niiiiii halb ja kohe hakkavad ära surima, mingem protestima. Tegelik eesmärk on ise võimupiruka juurde saada. Ärgitajad mõmiseks rahulolevalt ja hõõruks käsi, kui protestimise käigus kellegi teise vara laamendatakse.

Pidev rahulolematu peksmine, protestimine, märatsemine iga asja peale ongi neis riikides, kust massidena ära tullakse ja ikka sinna riikidesse, kus need nn leplikud inimesed elavad, sest lõpuks ikkagi tahaks ka nemad elada nii, et su kodu ja linn pidevalt ei põle. Kõik inimesed ei saagi alati ühtemoodi ja kõigega rahul olla ja seega kui mingi osa kogu aeg linna põletab, siis ongi üks pidev suitsu ja vingu sees elamine. Kas see on mõnus elu?

Kas rootslased, soomlased jne kogu aeg röögivad ja karglevad? Orjameelsed?

+7
-1
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Pidev rahulolematu peksmine, protestimine, märatsemine iga asja peale ongi neis riikides, kust massidena ära tullakse ja ikka sinna riikidesse, kus need nn leplikud inimesed elavad, sest lõpuks ikkagi tahaks ka nemad elada nii, et su kodu ja linn pidevalt ei põle. Kas rootslased, soomlased jne kogu aeg röögivad ja karglevad? Orjameelsed?

Igas riigis omad probleemid

0
-2
Please wait...

Postitas:
Maikuu

Pidev rahulolematu peksmine, protestimine, märatsemine iga asja peale ongi neis riikides, kust massidena ära tullakse ja ikka sinna riikidesse, kus need nn leplikud inimesed elavad, sest lõpuks ikkagi tahaks ka nemad elada nii, et su kodu ja linn pidevalt ei põle. Kas rootslased, soomlased jne kogu aeg röögivad ja karglevad? Orjameelsed?

Igas riigis omad probleemid

Jah igas riigis omad probleemid, millest ka küsimus, et kas rootslased ja soomlased on vähem orjameelsed ja täristavad relvadega tänaval või lahendavad neid probleeme rahumeelsemal teel ehk siis nagu orjad nagu mõni siin räägib?

+5
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 79 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud postimees tühistas kaia kanepi